סגור

ממיק הישראלית מתמזגת עם ספאק בשווי צפוי של מיליארד דולר

לפי ההודעה, החברה הישראלית, שפיתחה פלטפורמה רובוטית לניתוחים, תתמזג עם חברת מדטק, המתמחה ברובוטיקה רפואית. ממיק מעסיקה 80 עובדים בישראל, ובכוונתה להרחיב את מצבת כוח האדם שלה

חברת הרובוטיקה ממיק (Memic) הישראלית, שפיתחה פלטפורמה רובוטית לניתוחים זעיר-פולשניים, מתמזגת עם הספאק מדטק אקוויזישן (MedTech Acquisition), המתמחה ברובוטיקה רפואית. השווי המוערך של החברה הממוזגת יעמוד על מיליארד דולר.


לפי ההודעה שפרסמה ממיק, "לאחר המיזוג לחברה הממוזגת יהיו יתרות מזומנים משוערות בשווי של 360 מיליון דולר, שיכללו את ההון שגייס הספאק כשהונפק (250 מיליון דולר); 75 מיליון דולר שתגייס ממיק במסגרת הנפקה פרטית (PIPE); וכ-63 מיליון דולר מקופת המזומנים של ממיק.
"על פי תנאי העסקה, בעלי המניות של ממיק יחזיקו בכ-61.6% מהון החברה הממוזגת. בין בעלי מניות אלו - מלבד מייסדי החברה - ניתן לציין את קרנות ההון סיכון הישראליות פרגרין, שהיתה שותפה להקמת Memic, OurCrowd ו-Accelmed, חברת הברוקראז' וניהול ההשקעות האמריקאית Ceros, מבטח שמיר ואוניברסיטת אריאל". העסקה לוותה על ידי בנק אוף אמריקה.

2 צפייה בגלריה
צוות עובדי הסטארט-אפ ממיק Memic
צוות עובדי הסטארט-אפ ממיק Memic
צוות עובדי ממיק
(צילום: רועי מזרחי)

השלמת המיזוג של ממיק הופכת אותה לחברת הביומד השנייה שמתמזגת לספאק, כשהראשונה היתה מפתחת התרופות נגד דיכאון NRX. עד היום גייסה ממיק כ-116 מיליון דולר, 96 מיליון מהם בשנה האחרונה. המוצר של החברה, המכשיר הרובוטי הומיניס (Hominis), קיבל אישור FDA לאחרונה.
מנהלי הספאק שמבצע את הרכישה הם גורמים מתחום המכשור הרפואי, ובהם כרים קריטי, בעבר מנכ"ל חטיבת ההדמיה של ג'נרל אלקטריק, כריסטופר דיואי, שותף בקרן Ceros, ומורסי פרה, מנכ"ל ויו"ר חברת אינסייטק הישראלית המשמש גם כיו"ר ממיק.
קרן אקסלמד הראשונה של אורי גייגר, שמשקיעי העוגן שלה היו מורי ארקין וחברת מגדל, השקיעה בחברה 100 אלף דולר עם הקמתה וכ-2 מיליון דולר בסה"כ, ותרשום תשואה של פי 30 על ההשקעה.

2 צפייה בגלריה
רובוט כירורגי Hominis של ממיק Memic
רובוט כירורגי Hominis של ממיק Memic
הרובוט הכירורגי של ממיק
(צילום: ממיק כירורגיה חדשנית)

הומיניס, שפיתחה ממיק, שהחלה את דרכה באוניברסיטת אריאל, משמש לניתוחים אנדוסקופיים ולפרוסקופיים, המבוצעים דרך פתח טבעי או דרך חור קטן בגוף. ההתאוששות מניתוחים אלה קצרה יותר מניתוחים פולשניים שדורשים חתך בגוף. אישור ה-FDA שקיבלה החברה בפברואר הוא לשימושים אחדים ברפואת הנשים כמו ניתוחים בחלל הבטן דרך הנרתיק, שמקטינים את הכאבים ואת הסיכון לזיהומים ומאפשרים החלמה מהירה מהרגיל ללא הותרת צלקות.
עוד נמסר כי בכוונת ממיק להשתמש בהון שיעמוד לרשותה אחרי המיזוג כדי לתמוך במסחור הרובוט בארצות הברית וברחבי העולם עבור ההתוויה שאושרה לה, לקבלת אישורי FDA לשימוש ברובוט עבור התוויות אחרות, ובהמשך לגיוס עובדים והשקעה במחקר ופיתוח.
ממיק מעסיקה כ-110 עובדים, 80 מתוכם בישראל, במרכז הפיתוח הראשי באור יהודה. כמו כן יש לחברה מרכז הנדסה בעכו שמתמקד בייצור הרובוטים.
ממיק, שהוקמה ב-2013, מנוהלת בידי דביר כהן, ממייסדי החברה, שאמר כי "המיזוג עם מדטק הוא הזדמנות משמעותית עבורנו לפתח את שוק הכירורגיה הרובוטית בדרכים שעד כה לא היו נגישות עבורנו. להומיניס הפוטנציאל לשנות את האופן שבו מנתחים מבצעים פרוצדורות רפואיות מבוססות רובוט, ושיתוף הפעולה עם הצוות של מדטק, שמביא עמו ניסיון מצטבר של מאות שנים בכירורגיה רובוטית - הוא צעד חשוב בהחדרת הטכנולוגיה המתקדמת שלנו לכמה שיותר מוסדות רפואיים ומטופלים ברחבי ארצות הברית והעולם".