סגור
מישל סיבוני מנכ"ל הראל ביטוח ופיננסים
מישל סיבוני מנכ"ל הראל ביטוח ופיננסים (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

מנכ"ל הראל השקעות מישל סיבוני פורש מתפקידי הניהול ויישאר דירקטור בחברת הביטוח

מנכ"ל הראל השקעות פורש שנתיים וחצי לאחר שהחל לכהן גם כיו"ר החברה הבת הראל ביטוח; יו"ר חדש לחברת הביטוח ייבחר מחוץ לחברה; הראל עברה ברבעון השלישי מהפסד לרווח של 271 מיליון שקל

מישל סיבוני, מנכ"ל הראל השקעות ויו"ר החברה הבת הראל ביטוח עוזב את החברה, שנתיים וחצי בלבד לאחר שהחל לכהן כיו"ר בחברת הביטוח.
ניר כהן, המכהן כמנכ"ל הראל ביטוח מאז שהחליף את סיבוני בתפקיד ב-2021, ייכנס גם לתפקיד מנכ"ל הראל השקעות. לתפקיד יו"ר הראל ביטוח יאותר מועמד חיצוני
סיבוני עוזב את תפקידיו לאחר יותר מ-30 שנה בקבוצת הראל, והחברה ציינה שפרישתו תיכנס לתוקף במועד שיסוכם בין הצדדים.
סיבוני ימשיך לכהן כדירקטור בהראל ביטוח וכיו"ר דירקטוריון המצפן - שותפים לדרך בע"מ, חברה בת העוסקת באשראי לעסקים בינוניים, וכן יש כוונה למנותו כדירקטור בהראל השקעות.
עזיבתו של סיבוני נעשית בעוד מניית הראל נמצאת בשפל של שלוש שנים והחברה נסחרת בשווי של 5.7 מיליארד שקל בבורסת תל אביב. זאת ברקע רפורמת הבריאות של רשות שוק ההון ומשרד האוצר שאמורות לפשט ולהוזיל משמעותית את ביטוחי הבריאות בישראל.
ההודעה על עזיבת סיבוני צורפה לפרסום תוצאות הרבעון השלישי של הראל, שבו הציגה החברה שיפור בשורת הרווח בכל הסקטורים החשובים של ענף הביטוח.
הרווח הכולל של הראל הסתכם ב-271 מיליון שקל ברבעון השלישי לעומת הפסד של 249 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בשורה העליונה הכנסות הראל הסתכמו ב-4.5 מיליארד שקל ברבעון השלישי, עלייה של 5% לעומת הרבעון המקביל בו ההכנסות הסתכמו ב-4.3 מיליארד שקל.
הדוח מראה כי חברת הביטוח הפכה שוב להיות החברה השנייה בגודלה מבחינת היקף נכסים מנוהלים תוך שהיא חולפת על פני מגדל. אלו מסתכמים ב-412 מיליארד שקל בעוד מגדל מנהלת נכסים בהיקף 402 מיליארד שקל.
במקום הראשון נותרה חברת הביטוח של הפניקס שמנהלת 417 מיליארד שקל, נכון לרבעון השני של השנה. הנכסים המנוהלים בהפניקס אמורים לצמוח עם פרסום הדו"ח לרבעון השלישי שיפורסמו מחר.
בתחום הגמל והפנסיה עברה הראל לרווח של 160 מיליון שקל לעומת הפסד של 238 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההבדל נובע בעיקר מהתשואה החיובית שהניב שוק ההון ברבעון השלישי של השנה הנוכחית לעומת הרבעון המקביל אשתקד שהתאפיין בירידות שערים.
בנוסף, ברבעון האחרון שחררה הראל עתודות של 166 מיליון שקל בעקבות עליית ריבית הפריים לכדי 6.25%. העלאת הריבית במשק מטיבה עם חברות הביטוח מאחר שהיא מאפשרת להן לשחרר עתודות הון שריתקו עבור תשלומים למבוטחים בעתיד.
הנוסחה שקובעת את היקף ההון שירותק עבור מבוטחים בעתיד כולל גם את הריבית במשק. ככל שהריבית גבוהה יותר, כך הצורך לשמר הון ראשוני קטן יותר – מאחר שההון יצמח לאורך השנים בעזרת הריבית הגבוהה וההיפך. על כן עליית הריבית במשק לשיא של 15 שנים מאפשרת לחברות הביטוח לראשונה לשחרר הון מרותק בהיקף של עשרות ולעתים מאות מיליוני שקלים שנרשמים בשורת הרווח.
במגזר הביטוח הכללי, שכולל בעיקר את ביטוחי הרכב השונים, הציגה הראל רווח של 126 מיליון שקל לעומת הפסד של 3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההבדל העיקרי נעשה בתחום הרכב רכוש (ביטוחי רכב צד ג' ומקיף) בו הרווח הסתכם ב-7 מיליון שקל לעומת הפסד של 66 מיליון שקל אשתקד. הסיבה היא ייקור הביטוח בשנה האחרונה שגורם לחברות לעבור לרווח בענף.
בענף ביטוחי הבריאות רשמה החברה רווח של 88 מיליון שקל ברבעון הנוכחי לעומת הפסד של 23 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההפסד אשתקד נבע מהוראת המפקח על הביטוח לרתק הון בענף ביטוחי הבריאות בעקבות העלייה בתוחלת החיים, מתוך החשש שחברות הביטוח לא מחזיקות הון רב מספיק על מנת לשלם עבור תביעות עתידיות. בנוסף הראל שחררה עתודות בסקטור בהיקף של 96 מיליון שקל שנרשמו בשורת הרווח.
עוד עולה מהדוח של הראל כי האינפלציה הטורקית פוגעת בביצועיה. הראל מחזיקה אחזקה מלאה בחברת הביטוח הטורקית Turk Nippon, ובעקבות האינפלציה החדה בכלכלת טורקיה (62% במונחים שנתיים בתקופת הדוח), רשמה הראל הפסד של 7 מיליון שקל. בשנתיים האחרונות הזרימה הראל לטורק ניפון 42 מיליון שקל.
הראל מתכננת לרכוש את ישראכרט תמורת עד 3.3 מיליארד שקל. מועד קבלת התנאים לעסקה על ידי הרגולטור נקבע לאחר מספר דחיות על סוף השנה האזרחית.
במכתב שהתקבל מרשות התחרות שאמורה לאשר את העסקה הוסבר כי הראל העניקה הלוואה למתחרה ישירה של ישראכרט – חברת כרטיסי האשראי מקס. במסגרת ההלוואה יש שיעבוד על מניות מקס שמסכנות את התחרות בין שני הגופים.