נאמן חנן מור שוב ביקש מביהמ"ש לדחות בשבועיים את הגשת הסדר החוב
נאמן חנן מור שוב ביקש מביהמ"ש לדחות בשבועיים את הגשת הסדר החוב
עו"ד אהוד גינדס, שהיה אמור להגיש הבוקר הסדר לחברה, ביקש אמש מבית המשפט ארכה של שבועיים. זאת כדי להגיע להסדר בהסכמה מול בעלי האג"ח המובטחות ומול קונסורציום הגופים המלווים
הנאמן מטעם בית המשפט, עו"ד אהוד גינדס ביקש אמש מבית המשפט ארכה נוספת של שבועיים כדי להגיע להסדר עם נושי חנן מור שהיה אמור להיות מוגש הבוקר. התהליך מתארך מאחר שחלק מהנושים לא הגיעו להסכמות במו"מ מול גינדס ומול מנהל העסקים הראשי של החברה דודו זבידה. מדובר על נושי הקרקע בשדה דב, ומחזיקי אג"ח המובטחות, סדרות ט' ו־ט"ו.
חנן מור רכשה את הקרקע בשדה דב ב־2021 תמורת 1.6 מיליארד שקל ומימנה את הרכישה בהלוואה של 1.3 מיליארד שקל שקיבלה מהבנקים לאומי ודיסקונט, ומהפניקס ומיטב־דש. בין הגופים בקונסצורסיום יש ויכוח אם לממש את הקרקע מיידית או לפתח אותה בידי זבידה ואז למכור אותה במחיר גבוה יותר. כפי שפורסם ב"כלכליסט", יגאל דימרי מציע 960 מיליון שקל במזומן על הקרקע וישראל קנדה מציעה 1.1 מיליארד שקל כקבוצת רכישה עם בסר של נחשון קיויתי. קבוצת רכישה אחרת של אייל פלד מבקש לרכוש אופציה לרכישת הקרקע ב־1.3 מיליארד שקל, אבל לא מדובר ברכישה מיידית.
מול סדרות ט' ו־ט"ו, שמחזיקות בשעבוד על שלושה קניונים של החברה בעיר חריש, הוויכוח הוא על פיצוי בריבית. הריביות המקוריות של האג"ח נמוכות, ולאור ההרעה במצב החברה מבקשת הנציגות בראשות עופר גזית ועדי פיגל ועוה"ד רענן קליר ואלון בנימיני, להגדיל את הריבית השנתית משמעותית כדי להשוות אותה לריביות של אג"ח שמגייסות כיום חברות מקבילות בתחום. החברה מוכנה לכך, אבל דורשת אפשרות לפירעון מוקדם של החוב.
גינדס מנסה להגיע להסכמות גם עם רשות המיסים לגבי חוב של 15 מיליון שקל וכן מול התובעים היצוגיים של חנן מור. "ההליכים לגיבוש הסדר חוב וניסוחו הם בשלבים מתקדמים. במקביל נפתחה אפשרות להרחבת ההסכמות ומעגל התמיכה מצד נושים מהותיים", ציין בבקשה.לפני מינוי הנאמן היו לחנן מור חובות של 2..7 מיליארד שקל.