סגור

בלעדי
אלטשולר שחם ישיק פלטפורמת השקעה בנכסים לא סחירים כמו קרנות גידור וחוב

בית ההשקעות הגדול בישראל ייכנס לשותפות עם איי־קפיטל האמריקאית, ויאפשר ללקוחות כשירים להשקיע בנכסים לא סחירים בארה"ב ובאירופה. "אנחנו מכוונים להיות שחקן דומיננטי בתחום"

אלטשולר שחם מגדיל את הפעילות שלו בתחום הנכסים האלטרנטיביים. ל"כלכליסט" נודע כי בית ההשקעות הגדול בישראל ישיק בקרב פלטפורמה שתאפשר ללקוחות כשירים להשקיע בנכסים לא סחירים כמו קרנות גידור, קרנות חוב ופרייבט אקוויטי. בימים אלו בית ההשקעות מקים חברה־בת בשם iFunds, בשותפות עם איי־קפיטל (iCapital Network) האמריקאית שפועלת מאז 2013 בתחום ההשקעה בקרנות גידור עבור לקוחות כשירים. נכון לסוף ספטמבר 2021, איי־קפיטל מנהלת נכסים בשווי של 93 מיליארד דולר שמושקעים ב־800 קרנות.


IFunds שתנוהל על ידי משה ויינגרטן, מנכ"ל אלטשולר שחם Global Opportunities, ודני צוקרמן, שהיה בעבר דירקטור באלטשולר שחם, תפנה ללקוחות כשירים בעלי תיק השקעות של 12-8 מיליון שקל, אולם תאפשר להם להשקיע דרכה בקרנות פרטיות בסכומים נמוכים מרף הכניסה המקובל, שעומד על מאות אלפי שקלים לכל הפחות. זה ייעשה באמצעות "קרן הזנה" (Feeder), שמאגדת את כספי המשקיעים ומשקיעה בקרנות האחרות בסכומים שעולים על אלו שמשקיעים כשירים פרטיים משקיעים בהן. בשלב הראשון יוצעו למשקיעים קרנות מארה"ב ואירופה, ובשלב השני יוצע להם להשקיע גם בקרנות ישראליות בולטות.

1 צפייה בגלריה
גילעד אלטשולר
גילעד אלטשולר
גילעד אלטשולר
(אולפן כלכליסט)

אלטשולר שחם, מנהל 80 מיליארד שקל (לא כולל הנכסים שמרוכזים בחברה־הבת הציבורית אלטשולר שחם גמל ופנסיה), אך החשיפה שלו לקרנות השקעה פרטיות עומדת על 2.5% בלבד מהנכסים - השיעור הנמוך מבין המוסדיים הגדולים. לשם השוואה, החשיפה הגדולה ביותר - של 8% - היא של בית ההשקעות מיטב דש. "בחנו הרבה זמן כיצד להנגיש ללקוחות את הנושא של השקעות אלטרנטיביות בישראל", אמר צוקרמן ל"כלכליסט". "אנחנו מכוונים להיות שחקן דומיננטי בשוק הקרנות הפרטיות, שרק הולך וגדל".
המהלך הזה של בית ההשקעות מתרחש בזמן שהתחום מתמודד עם סכנה פוטנציאלית. בימים אלו דנה רשות שוק ההון במסקנות ועדת יפה, שבחנה את תוצאות ההשקעה של מוסדיים בקרנות השקעה פרטיות לאורך השנים, במטרה לחוות דעה על מגבלת כפל דמי הניהול. טיוטת הדו"ח של הוועדה מתחה ביקורת חריפה על המוסדיים וטענה כי התשואות הפושרות של הקרנות לא מצדיקות את גובה התשלום. בהתאם, הוועדה הציעה רפורמה נרחבת בגביית דמי הניהול בתחום החיסכון. ראש הרשות משה ברקת אמר כי בכוונתו לאמץ חלק ניכר מהמסקנות. לדעתו של צוקרמן "ההשפעה של מסקנות הוועדה על הנתח הצרכני של שוק הקרנות הפרטיות תהיה קטנה. אחד היתרונות של איי־קפיטל הוא שהיא לא מקבלת עמלה תמורת מכירה מהקרנות עצמן. כך שאין לה אינטרס פרט לשיקול המקצועי שלה. את דמי הניהול שלה היא גובה מקרן ההזנה".
IFunds תפנה ללקוחות בעלי תיק של 12-8 מיליון שקל, ותאפשר להם להשקיע דרכה בקרנות פרטיות בסכומים נמוכים מרף הכניסה המקובל