סגור

כל קרנות ההשתלמות סיימו את ינואר בעליות - חוץ מאחת

הודות להתחזקות בשוק המניות האמריקאי בחודש הראשון של השנה, קרנות ההשתלמות במסלול הכללי התחזקו גם הן; הקרן של מור מובילה את הטבלה עם תשואה חודשית של 0.43%, ונמצאת במקום השני בחישוב של שלוש שנים

קרנות ההשתלמות פתחו את השנה ברגל ימין: הקרנות במסלול הכללי רשמו תשואה ממוצעת של 0.22% בינואר 2024. התשואה החיובית בינואר היא המשך למומנטום החיובי שאפיין את הקרנות ב-2023 בו רשמו עליות ממוצעות של 9.4%.
המגמה החיובית בינואר נרשמה בעקבות העליות בשוק המניות האמריקאי. בעוד המדדים S&P 500 ונאסד"ק התחזקו בחוד הראשון של השנה ב-1.6% וב-1.9% בהתאמה, שוק המניות הישראלי סיים את ינואר במגמה מעורבת ומדד ת"א 35 איבד 1.9% והכביד על ביצועי הקרנות.
בשנתיים האחרונות, רוב הגופים המוסדיים, שמנהלים את כספי הציבור, הסיטו חלק גדול מההון המנוהל להשקעות מחוץ לישראל – ובמיוחד לארה"ב. על כן בחודש בו שוק המניות המקומי הציג חולשה, החשיפה לשוק האמריקאי חיפתה על כך ואיפשרה לגופים להגיע לתשואה חיובית.
קרן ההשתלמות של מור היא זו שהשיגה את התשואה הגבוהה ביותר בינואר - 0.43%.
מור, אחד מהגופים המגייסים ביותר בענף ההשתלמות בשנים האחרונות, ממשיך לשמור על חשיפה גבוהה לחו"ל – מהלך שתרם לתשואה הגבוהה יחסית לקרן שבניהולו. בנוסף, בניגוד לחלק מהגופים המתחרים, ממשיך להתמקד באחזקה בשיעורים גבוהים של אג"ח מתוך אמונה שהריבית בשוק האמריקאי תמשיך להיות גבוהה לאורך זמן. מעבר לכך, בית ההשקעות מור מחזיק בשיעורים גבוהים של השקעות לא סחירות על מנת להקטין את התלות בתנודתיות של שוק המניות.
במקום האחרון נמצאת קרן ההשתלמות של כלל ביטוח שירדה ב-0.11% בינואר, והיא קרן ההשתלמות היחידה שהשיאה תשואה שלילית בחודש ינואר. מנהלי ההשקעות של כלל הגדילו חשיפה לשוק ההון המקומי בחודשים האחרונים מתוך אמונה כי שוק המניות הישראלי נסחר בשווי נמוך מכפי שהוא אמור, בעיקר בשל המלחמה. אם החששות מפני המשך לחימה בצפון יירגעו, ושוק ההון המקומי ירשום עליות חדות, החוסכים בקופות כלל ייצאו נשכרים.
בטווח הארוך יותר של שלוש שנים מובילה קרן ההשתלמות של אנליסט עם תשואה של 17.93% ובמקום השני נמצאת מור עם תשואה בשיעור 17.34%, לעומת ממוצע של 14.1%. במקום האחרון נמצאת קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם עם תשואה של 6%.