סגור
מימין רונן אגסי ו שלמה אליהו
מימין: רונן אגסי ושלמה אליהו ( צילום: מיה כרמי-דרור, עמית שעל )

הירידות בבורסת ת"א פגעו במגדל ביטוח: הרווח צנח ב-53% ברבעון

הרווח הכולל של מגדל הסתכם ב-139 מיליון שקל ברבעון הראשון לעומת 294 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; ברקע, חלק ניכר מנכסי מגדל מושקעים בבורסה המקומית, שם הפסידה 276 מיליון שקל מהשקעות; אך הרווח מפעילות בביטוח זינק ב-37% ל-103 מיליון שקל

חברת הביטוח מגדל והמנכ"ל הטרי רונן אגסי יעדיפו למחוק את הרבעון הראשון של שנת 2023. מגדל רשמה קיטון בהכנסות כאשר היקף הפוליסות שמכרה הסתכם ב-6.4 מיליארד שקל ברבעון הראשון של השנה לעומת 6.9 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של 6%.
בשורה התחתונה הרווח הכולל של מגדל ביטוח הסתכם ב-139 מיליון שקל ברבעון הראשון לעומת רווח כולל של 294 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של 53%. התשואה על ההון של מגדל עומדת על 7%.
הרבעון הראשון התאפיין בירידות שערים בשוק ההון שגרמו למגדל (שחלק ניכר מנכסיה מושקעים בבורסה המקומית) הפסד של 276 מיליון שקל מהשקעות, לעומת הפסד של 1.3 מיליארד שקל ברבעון המקביל. למרות הירידה בהכנסות, חל שיפור ברווח החיתומי, כלומר הרווח אותו גוזרת מגדל מפעילות ביטוח. רווח זה הסתכם ב-103 מיליון שקל, שיפור של 37% לעומת הרווח שנרשם ברבעון המקביל.
מגדל היא עדיין חברת הביטוח הגדולה בישראל (היקף הנכסים הגדול ביותר, בעוד הפניקס בשווי שוק הגדול בבורסה) בעוד היקף הנכסים המנוהל של מגדל עלה לכדי 381 מיליארד שקל, עלייה של 9 מיליארד שקל לעומת הרבעון הרביעי 2022.
הירידה ברווחים מרחיקה את מגדל מחלוקת דיבידנד. על פי דוח החברה, שיעור כושר הפירעון ללא הקלות רשות שוק ההון, שקובע את היכולת של החברה לחלק דיבידנד, עומד על 72% נכון למועד הדוח. על מנת לחלק דיבידנד, שיעור כושר הפירעון אמור לעמוד על 100% והגירעון בהון העצמי של מגדל על מנת להגיע לשיעור זה עומד על 4.1 מיליארד שקל.
מי שנפגע במיוחד מהקושי בחלוקת דיבידנדים הוא בעל השליטה במגדל, שלמה אליהו (64.3%) שעדיין צריך לשרת חוב בהיקף של 540 מיליון שקל במסגרת האג"ח שגייס מהמוסדיים. גיוס האג"ח בא להמיר את החוב של אליהו לבנקים.
אגסי נכנס לעבודה כמנכ"ל חברת הביטוח מגדל ב־15 בפברואר לאחר שעבר מבנק לאומי תחת הצפיה לשיפור תוצאות חברת הביטוח.