בלעדימשקיע העוגן בהנפקת אנלייט בנאסד"ק: בנק BNP פאריבה
בלעדי
משקיע העוגן בהנפקת אנלייט בנאסד"ק: בנק BNP פאריבה
קרן האנרגיה של הבנק הצרפתי תרכוש 10% מהמניות שתמכור אנלייט בהנפקה בארה"ב. אתמול החלה חברת האנרגיה המתחדשת ברודשואו לקראת הנפקה של 12% ממניותיה לפי שווי של 2.2 מיליארד דולר. חתמי ההנפקה קיבלו אופציה לרכוש מניות נוספות
בדרך לארה"ב עוצרים בצרפת. חברת האנרגיה המתחדשת הישראלית אנלייט דיווחה אתמול על כך שהחלה ברודשואו (מצגות למשקיעים או RoadShow) לקראת ההנפקה שתבצע בבורסת נאסד"ק האמריקאית ביום שני הקרוב.
בכוונת החברה, שמנוהלת על ידי גלעד יעבץ, להנפיק ולמכור למשקיעים 14 מיליון מניות חדשות במחיר של כ־20.5 דולר למניה ובתמורה כוללת של 295 מיליון דולר. הגיוס יבוצע לפי שווי של כ־2.2 מיליארד דולר לפני הכסף ושל 2.5 מיליארד דולר לאחריו. את ההנפקה מובילים בנק ג'יי.פי מורגן, בנק אוף אמריקה ובנק ברקליס. חתמי המשנה הם בנק קרדיט סוויס, נומורה, אליאנס, JSBC ורות' קפיטל. בנוסף, אנלייט נתנה לחתמי ההנפקה אופציה, הניתנת למימוש בתוך 30 ימים, לרכוש ממנה 2.1 מיליון מניות נוספות, כלומר 15% מהיקף ההנפקה, במחיר שייקבע בהנפקה.
אנלייט דיווחה כי גוף זר מסוים, שאת זהותו לא חשפה בדיווח, ירכוש מניות בכ־25 מיליון דולר (כ־10% מכלל המניות שיוצעו למשקיעים בהנפקה) ובכך יהווה משקיע עוגן. ל"כלכליסט" נודע שהגוף הזר המדובר הוא קרן האנרגיה של הבנק הצרפתי BNP פאריבה, שהוא אחד מהגדולים באירופה. מדובר על קרן גדולה שמנהלת נכסים בהיקף של 5.5 מיליארד דולר.
אנלייט מייעדת את התמורה בהנפקה, שתיכנס כולה לקופת החברה, לשימוש כהון עצמי עבור הפרויקטים שלה שנמצאים בפיתוח מתקדם, לשימוש כהון חוזר עבור מהלכים נוספים של החברה ולביצוע רכישות עתידיות. ככל הידוע, נכון להיום לאנלייט אין הסכמים לביצוע רכישות מהותיות שבכוונתה לבצע באמצעות התמורה בהנפקה.
לאחר השלמת ההנפקה תהפוך אנלייט לחברה דואלית, שכן היא נסחרת גם בבורסת תל אביב, ותבסס את מעמדה כחברת האנרגיה המתחדשת השנייה בגודלה בישראל במונחי שווי שוק. לאחר ההנפקה בארה"ב, שווי השוק של אנלייט יעמוד על כ־8.6 מיליארד שקל והיא תהיה שנייה רק לאורמת שנסחרת לפי שווי שוק של כ־18 מיליארד שקל.
חברות האנרגיה המתחדשת מקבלות בחודשים האחרונים רוח גבית מהממשל בארה"ב בעקבות חוק מאוגוסט 2022 שמטרתו היא הפחתת האינפלציה והוא כולל תמריצים לתעשיית האנרגיה המתחדשת. זו צפויה לצמוח בקצב שנתי של 5% עד 2030, ולספק בשנה זו 34% מצריכת האנרגיה במדינה.
אנלייט מחזיקה בתיק של פרויקטים לייצור אנרגיה סולארית בשלבי תפעול, הקמה וייזום של 17 ג'יגה־ואט, ובפרויקטים בעלי יכולת אגירה מצטברת של 15 ג'יגה וואט. אנלייט הוקמה על ידי יעבץ, צפריר יואלי ועמית פז, שחברו לשאול ולאור אלוביץ', שאף שלטו בחברה עד שאלוביץ' האב נכנס לסחרור עסקי. אנלייט החלה להיסחר בתל אביב ב־2010 לפי שווי של 59 מיליון שקל בלבד, לאחר שהשלימה מיזוג עם השלד הבורסאי סהר אינווסט. מאז היא הפכה לאחת מהחברות הבולטות בתחום האנרגיה המתחדשת, והיא לא מסתירה את כוונתה להפוך לשחקנית גלובלית משמעותית בתחום. באנלייט סבורים שיוכלו להשיג יתרון על פני שחקנים אמריקאיים מקומיים מאחר שבשונה מהם, החברה הישראלית פועלת גם בתחום הייזום, ולא רק בתחום ההפעלה של נכסי האנרגיה השונים.
את דריסת הרגל המשמעותית ביותר בארה"ב קיבלה אנלייט באמצע 2021, אז רכשה 90% מחברת האנרגיה המתחדשת קלינרה לפי שווי של 430 מיליון דולר. קלינרה מפעילה פרויקטים של אנרגיה מתחדשת בהספק כולל של 1.6 ג'יגה־ואט, ויש לה צבר פרויקטים בפיתוח בהספק כולל של 12.3 ג'יגה־ואט וכן צבר פרויקטים של אגירה בהספק של 6.7 ג'יגה־ואט. קלינרה, על פי אנלייט, מחזיקה ב־64% מתיק הפרויקטים לפיתוח במערב ארצות הברית.