עקב צמצום החוב: מעלות S&P מעלה את הדירוג של פרטנר
עקב צמצום החוב: מעלות S&P מעלה את הדירוג של פרטנר
דירוג החברה עלה לרמה של AA-. לפי כלכלני מעלות S&P, השלמת פרישת הסיבים האופטיים תאפשר לפרטנר להקטין את היקף ההשקעה בתשתיות בשנים הקרובות, תוך המשך עלייה בהכנסות
חברת הדירוג מעלות S&P מעלה את הדירוג של חברת התקשורת פרטנר לרמה של AA- מרמה של A+.
העלאת הדירוג מגיעה בשל ירידה משמעותית בחוב של פרטנר, שהובילה לשיפור ביחסים הפיננסיים של החברה שבניהולו של אבי גבאי. מנגד, במעלות S&P מסייגים את ההחלטה לאור המלחמה "התרחבות העימות לחזיתות נוספות, אם תקרה, עלולה להגביר משמעותית את הסיכון לפגיעה באינדיקטורים המקרו-כלכליים בישראל ואת התנודתיות בשוק ההון."
לפי חברת הדירוג, השלמת פרישת הסיבים האופטיים ברחבי הארץ תאפשר לפרטנר להקטין את רמת ההשקעה בתשתיות בשנים הקרובות, תוך המשך עלייה בהכנסות – שיאפשר המשך שיפור ביחס הפיננסי של החברה. "אנו סבורים שעל אף שהמלחמה צפויה להפעיל לחץ על היקף הצמיחה של החברה, הירידה בהיקף ההשקעות בהשוואה לשנים קודמות תוביל לגידול בתזרים החופשי בטווח הבינוני עד ארוך, כך שהחברה לא תצטרך להגדיל את חובה הפיננסי."
יחד עם הירידה בחוב, בחברת הדירוג צופים גם עלייה בהכנסות פרטנר (בניכוי קש"ג - קישור גומלין) ב-2024, בעיקר עקב המשך גיוס לקוחות בשירותי הפרימיום – דור 5 בסלולר ותשתית סיב אופטי.
לדברי הכלכלנים, "להערכתנו, ב-2024 צפויה עלייה של עד 2% בהכנסות בנטרול הכנסות מדמי קישוריות, בעיקר כתוצאה מגידול במספר מנויי הסיבים ומנויי דור 5 בסלולר לצד התמתנות ההשפעה השלילית של המלחמה. גידול בהוצאות השכר והשפעת עליית המדד ומחירי החשמל על הוצאות תחזוקת הרשת הסלולרית צפויים למתן עלייה זו. כמו כן חדירת ה-eSIM צפויה להמשיך ללחוץ על ההכנסות מנדידה ולהביא להתגברות התחרות בטווח הבינוני-ארוך"
את 2023 סיימה פרטנר עם חוב של 523 מיליון שקל, לעומת 647 מיליון שקל בסוף 2022, בעוד ההכנסות ב-2023 (בניכוי קש"ג) עמדו על 2.97 מיליארד שקל – ירידה של 1.7% בלבד לעומת 2022.