מול חוב של 8 מיליארד שקל לבעלי האג"ח: ג'יי סיטי מחלקת דיבידנד לכצמן
מול חוב של 8 מיליארד שקל לבעלי האג"ח: ג'יי סיטי מחלקת דיבידנד לכצמן
על אף היקף ההתחייבויות הגבוה שלה, החברה מחלקת 53 מיליון שקל לבעלי המניות - מעל מחצית הסכום לבעלת השליטה נורסטאר של חיים כצמן, שגם היא נמצאת עצמה במצוקת מזומנים; בדוח הכספי מציינת ג'יי סיטי: "ההנהלה והדירקטוריון בדעה כי החברה תוכל לפרוע את התחייבויותיה הקיימות והצפויות בהגיע מועד פרעונן"
ג'י סיטי (לשעבר גזית גלוב) תחלק לבעלי מניותיה דיבידנד של 53 מיליון שקל, על אף מצב החוב שלה ותשואות האג"ח שזינקו בחודשים האחרונים.
הנהנית העיקרית מחלוקת הדיבידנד תהיה בעלת השליטה נורסטאר (52%) של חיים כצמן, שבעצמה נמצאת במצוקה תזרימית ושתשואות האג"ח שלה זינקו בשיעורים גבוהים יותר.
ג'יי סיטי ציינה בדוח כי "הנהלת החברה והדירקטוריון בדעה כי החברה תוכל לפרוע את התחייבויותיה הקיימות והצפויות בהגיע מועד פרעונן". מוקדם יותר החודש הודיעה חברת הדירוג מידרוג על הכנסתן של סדרות האג"ח של ג'י סיטי לבחינה שלילית בעקבות המינוף הגבוה של ג'י סיטי.
ג'י סיטי החזיקה, נכון לסוף ספטמבר יחס חוב למאזן של 64.9%, והתחייבויותיה למוסדות פיננסיים ולמחזיקי האג"ח מגיעות ל-17.4 מיליארד שקל - מהם 8 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח, 2.4 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח של חברת הבת G Citiy Europe ו-7 מיליארד שקל התחייבויות למוסדות פיננסיים.
בתום הרבעון עמד הסכום בקופת ג'יי סיטי על 1.4 מיליארד שקל במזומן ושווי מזומן, נ"ע סחירים, ופקדונות לזמן קצר, לצד מיליארד שקל נוספים בקווי אשראי שטרם ניצלה.
החברה העמידה למכירה נכסים בשווי רשום של 3.6 מיליארד שקל, כשלגבי מחציתם, ג'יי. סיטי נמצאת לדבריה במגעים לעסקה. אתמול דיווחה על התקשרות למכירת אחד מהם בתמורה ל-433 מיליון שקל נטו, מחיר שנמוך רק ב-3.3% משוויו הרשום בספרים.
ברבעון השלישי ירדו הכנסותיה של ג'י סיטי מהשכרת מבנים ל-565 מיליון שקל לעומת 571 מיליון ברבעון המקביל. ההכנסות נפגעו כתוצאה ממכירת נכסים מניבים שג'י סיטי מכרה במהלך השנה, כמו גם בשל פערים בשערי המטבעות במדינות שבהן ג'י סיטי פועלת מול השקל.
ה-NOI (הכנסות תפעוליות) ירד ל-394 מיליון שקל לעומת 423 מיליון ברבעון המקביל, כשה-NOI באיחוד יחסי דווקא עלה ל-327 מיליון שקל לעומת 300 מיליון ברבעון המקביל; ה-NOI מנכסים זהים הגיע ל-270 מיליון שקל לעומת 237 מיליון במקביל. שורות ה-NOI הושפעו לרעה מהירידה בשערי היורו, הדולר האמריקאי והקנדי והריאל הברזילאי לעומת השקל.
ה-FFO, המדד המקובל למדידת רווחיות בחברות נדל"ן מניב (מנטרל גורמים שונים כמו שערוכים) הגיע ל-118 מיליון שקל לעומת 102 מיליון ברבעון המקביל.
ג'י סיטי הפסידה ברבעון השלישי 16 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 207 מיליון שקל ברבעון המקביל לפני שנה. ההפסד הושפע משערוכי נדל"ן שירדו ברבעון השלישי השנה ל-32 מיליון שקל לעומת 137 במקביל, ומהוצאות מימון בהיקף של 369 מיליון שקל לעומת 290 מיליון במקביל. זאת לצד צניחה בהכנסות המימון מ-203 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-107 מיליון ברבעון השלישי השנה.
הפערים בהוצאות ובהכנסות המימון נובעים מהפסדים משערוך נ"ע סחירים בהיקף של 78 מיליון שקל לעומת 21 מיליון ברבעון המקביל, וכן עלייה בהפרשי הצמדה למדד של 116 מיליון שקל לעומת 69 מיליון שקל ברבעון המקביל.