אחרי שדיווח על הכפלת הרווח: מיטב הופך לבית ההשקעות עם השווי הגבוה ביותר
אחרי שדיווח על הכפלת הרווח: מיטב הופך לבית ההשקעות עם השווי הגבוה ביותר
בית ההשקעות רשם ברבעון השלישי זינוק של פי 2.2 ברווח הנקי ל-71 מיליון שקל; מניות החברה קופצות ב-8% לשווי שוק של יותר מ-2 מיליארד שקל
בית ההשקעות מיטב רשם זינוק של יותר מפי שניים ברווח הנקי ברבעון השלישי של 2024.
הכפלת הרווח הרבעוני מזניקה את מיטב לראשונה לשווי שוק של יותר מ-2 מיליארד שקל, כשהמניה קפצה היום ב-9.5% לשווי שוק של 2.09 מיליארד שקל.
בית ההשקעות סיכם את הרבעון עם רווח של 71 מיליון שקל, פי 2.2 לעומת רווח של 33 מיליון שקל ברבעון המקביל.
הכנסות בית ההשקעות מדמי ניהול, עמלות ומתן אשראי טיפסו ב-21% והסתכמו ב-332 מיליון שקל.
מנוע ההכנסות העיקרי של מיטב הוא ענף הגמל והפנסיה. החברה מנהלת, נכון לסוף אוקטובר, נכסים בהיקף של 97 מיליארד שקל בגמל ו-52 מיליארד שקל בפנסיה.
ההכנסות של חברת הגמל והפנסיה טיפסו ברבעון השלישי ב-31% והסתכמו ב-161 מיליון שקל.
נכסי הגמל של מיטב עלו ב-30% ונכסי קרן הפנסיה עלו ב-47%. כלומר הצמיחה בהכנסות תאמה את הצמיחה בהיקף הגמל, קורלציה שעשויה לרמוז על כך שמיטב לא מורידה את דמי הניהול בענף הגמל מעבר למקובל על מנת להגדיל את היקף הנכסים המנוהלים שלה.
הרווחיות של מיטב בקרן הפנסיה היא נמוכה יותר מאחר שהקרן היא קרן ברירת מחדל עם דמי ניהול קבועים לעשר שנים בשיעור 0.22% מהצבירה ו-1% מההפקדות .
בית ההשקעות צירף לדוחות הערכת שווי עבור חברת ניהול נכסי הגמל והפנסיה, שקבעה כי שוויה של החברה נאמד בכמעט 1.19 מיליארד שקל. מדובר בשווי גבוה יותר ב-230 מיליון שקל מזה שנקבע ברבעון השלישי אשתקד. השווי בספרים של חברת הגמל והפנסיה הוא 719 מיליון שקל.
עם הזינוק במניה, מיטב, שהוא בית ההשקעות הגדול ביותר עם נכסים בהיקף 312 מיליארד שקל, הופך גם לבית ההשקעות בעל השווי הגבוה ביותר וחולף על פני ילין לפידות שנסחר נכון להיום לפי שווי של 1.94 מיליארד שקל.
השווי של ילין לפידות נגזר משווי של החברה הציבורית אטראו, שנסחרת בשווי 971.7 מיליון שקל, שפעילותה היחידה היא אחזקה של 50% ממניות בית ההשקעות ילין לפידות. בית ההשקעות אי.בי.אי נסחר בשווי 2.02 מיליארד שקל, אלטשולר שחם נסחרת בשווי 1.3 מיליארד שקל, מור נסחרת בשווי 963 מיליון שקל ואנליסט בשווי חצי מיליארד שקל.
בעלי השליטה במיטב הם משפחת סטפק (27.9%) וקרן BRM של ניר ואלי ברקת (28.4%). שווי האחזקות של בעלי השליטה נאמד ב-573 מיליון שקל ו-585 מיליון שקל בהתאמה. מנכ"ל בית ההשקעות הוא אילן רביב.