דיווח: ארצות הברית וסין קרובות להסכם שימנע את מחיקתן של חברות סיניות מוול סטריט
דיווח: ארצות הברית וסין קרובות להסכם שימנע את מחיקתן של חברות סיניות מוול סטריט
הרשות לני"ע בארצות הברית מאיימת למחוק מאות חברות סיניות שנסחרות בניו יורק בשל הקשר שלהן עם בייג'ינג, שמונע מהן שקיפות ומסכן את המשקיעים; אם יתקבל ההסכם, הרגולטור האמריקאי יוכל לבקר את החברות שיושבות בסין ולפקח עליהן מקרוב, כך לפי "הוול סטריט ג'ורנל"
ארצות הברית וסין קרובות להסכם שעשוי להציל את החברות הסיניות ממחיקה מהמסחר בוול סטריט, כך פורסם ב"וול סטריט ג'ורנל".
ההסכם יאפשר לרגולטור האמריקאי לגשת למטות החברות הסיניות מהונג קונג ובייג'ינג שנסחרות בבורסות ניו יורק, במטרה לפקח על הדו"חות הפיננסיים שלהן באופן ישיר, כפי שעושה הרגולטור האמריקאי לחברות שיושבות בארצות הברית, כך לפי גורם אנונימי ששוחח עם "הוול סטריט ג'ורנל".
על כן בשעה זו מניות הטכנולוגיה הסיניות מזנקות בניו יורק ומרימות את מדד נאסד"ק. מניית JD.com מזנקת ב-9%, פינדודו ב-8%, באידו ב-7.5% ועליבאבא (איננה נסחרת בנאסד"ק) מזנקת ב-7%.
הרשות לני"ע בארצות הברית (ה-SEC) כבר הזהירה מאות חברות סיניות שנסחרות בוול סטריט (לא רק חברות טכנולוגיה) כי הן בסכנה להימחק מהמסחר עד שנת 2024, אם לא ישתפו פעולה עם חוקי הרשות, שכוללים בדיקת נאותות.
ביולי שעבר, בעקבות הנפילה במניית חברות השילוחים הסינית דידי (שכבר נמחקה מהמסחר בניו יורק בעקבות לחץ מבייג'ינג), הודיעה הרשות לני"ע בארצות הברית כי תדרוש חשיפה מלאה יותר של מידע מחברות שרשומות בסין ומעוניינות להנפיק מניות ולגייס כסף ממשקיעים אמריקאים.
אותן חברות נמצאות תחת פיקוח הדוק של בייג'ינג, כפי שנוכחנו לדעת מדוגמאות כמו דידי ועליבאבא, והמשקיעים האמריקאים שרוכשים מניות של אותן חברות שרשומות בסין לא תמיד מודעים לסיכון שמהווה בייג'ינג להשקעה שלהם.
משקיעים אמריקאים בחברות טכנולוגיה שרשומות בסין חוו כאמור מפלות כואבות בשל הלחץ הרגולטורי מבייג'ינג, ועל כן הרשות לני"ע בארצות הברית רוצה לדרוש מאותן חברות שיחשפו את קשריהן עם השלטון הסיני ואת רמת הסיכון למשקיעים.
לפני שבועיים הודיעו ארבע חברות סיניות שנסחרות בבורסות ניו יורק (ואינן חברות טכנולוגיה) על כוונתן למחוק את מניותיהן מהמסחר מרצונן, בטרם תיאלץ אותן ה-SEC
למחוק אותן, כך פורסם אז באתר MarketWatch.
מדובר בחברות הבאות: ענקית הנפט PetroChina, סימול מניה PTR, ששווייה 134 מיליארד דולר; היא נסחרת גם בשנגחאי ובהונג קונג. חברת הביטוח China Life Insurance, סימול מניה LFC, ששווייה 96 מיליארד דולר; תאגיד הדלק והכימיקלים של סין Sinopec, סימול מניה SHI, ששוויו 3.9 מיליארד דולר; ו-China Petroleum & Chemical Corp and Aluminum Corp, סימול מניה ACH, ששוויו 10.4 מיליארד דולר.