נוימן ורפפורט כבר סידרו לטוכמאייר ורוזן רווח של 190 מיליון שקל על הנייר
נוימן ורפפורט כבר סידרו לטוכמאייר ורוזן רווח של 190 מיליון שקל על הנייר
פלואו של אדם נוימן ואנדריסן הורוביץ, ומיייסד Wiz אסף רפפורט, ירכשו 30% מקנדה גלובל בהשקעה של כ־100 מיליון שקל. החברה, שבשליטת אסי טוכמאייר וברק רוזן, תתמקד כעת בפרויקטים של 100 מיליון דולר ומעלה בשוק המגורים להשכרה במיאמי
אסי טוכמאייר וברק רוזן הצליחו להפתיע את שוק ההון המקומי אתמול כשדיווחו על עסקה נוצצת במיוחד: כניסתם של אדם נוימן, קרן אנדריסן הורוביץ ואסף רפפורט כשותפים בקנדה גלובל, חברת הנדל"ן המניב דלת הפעילות שבשליטתם, שפועלת בחו"ל, או יותר נכון עתידה לפעול בחו"ל. בתגובה להודעה מניית קנדה גלובל זינקה ב־54%. בין רוזן לנוימן ישנה היכרות של 15 שנה, ולאחרונה נוצרה היכרות גם בינו לבין רפפורט, כך שהעסקה המדוברת התרקמה על בסיס של קשרים אישיים.
העסקה שעליה דיווחה קנדה גלובל מורכבת מכמה שלבים. ראשית, יוקצו לחברת פלואו (Flow) - שנמצאת בשליטת אדם נוימן, מייסד וויוורק (WeWork), כשלצידו קרן ההון סיכון האמריקאית אנדריסן הורוביץ, שהיא בעלת מניות משמעותית — מניות שיהוו 25% ממניות קנדה גלובל לאחר הקצאתן. המניות יוקצו במחיר של 6.01 שקלים למניה, פרמיה של 51% על מחיר המניה ערב ההודעה על העסקה, ובתמורה כוללת של 85.3 מיליון שקל. במקביל, פלואו תרכוש מבעלי מניות אחרים בחברה עוד 4% לפי אותו מחיר ובתמורה כוללת של 13.5 מיליון שקל, כך שהיא תשקיע בסה"כ 98.8 מיליון שקל ותחזיק ב־29% בקנדה גלובל. כמו כן, קנדה גלובל תקצה לרפפורט, אחד ממייסדי יוניקורן הסייבר הישראלי Wiz, מניות שיהוו 1% מהחברה, במחיר זהה לשל פלואו, ובהשקעה של 3.4 מיליון שקל מצד רפפורט.
כלומר, בסה"כ יוזרמו לקופת החברה 88.7 מיליון שקל - סכום לא מבוטל בהתחשב בזה שבסוף הרבעון השני היו בקופתה מזומנים של 17.1 מיליון שקל. ההקצאה נעשית לפי שווי של 252 מיליון שקל, בעוד שווי החברה בבורסה ערב העסקה עמד על 167 מיליון שקל, ושווי החברה לאחר העסקה יעמוד על 341 מיליון שקל. כעת שווי השוק של החברה בבורסה עומד על 257 מיליון שקל.
לאחר השלמת העסקה ירד שיעור ההחזקה של טוכמאייר ורוזן מ־79.2% לשיעור החזקה מצרפי של 58.7%. שווי השוק של ההחזקות של השניים בחברה הזו יעמוד על 200 מיליון שקל, בעוד הם השקיעו 11 מיליון שקל ברכישת השליטה (90%) בחברה בדצמבר 2022, כך שהעסקה עם נוימן, אנדריסן הורוביץ ורפפורט משקפת לשניים רווח של 190 מיליון שקל על הנייר. אולם קנדה גלובל היא העסקה הקטן שלהם, שכן השניים הם גם בעלי השליטה (36.3%) בענקית הנדל"ן המקומית ישראל קנדה, שנסחרת בבורסה לפי שווי של 4.3 מיליארד שקל.
שת"פ עם פלואו
קנדה גלובל היא הגלגול הנוכחי של חברת אביב ארלון שטוכמאייר ורוזן קנו את השליטה בה (90%) מידי משפחת אביב בסוף 2022. בינואר 2023, בעת שהקצתה למספר משקיעים (אברהם גולדפינגר, סקרינס אלומיניום ואורי מרדכי טמקין) מניות שהיוו 8% מההחברה תמורת 25 מיליון שקל, השווי שלה כבר קפץ ל־250 מיליון שקל אחרי הכסף. זאת בשעה שכל נכסיה של החברה באותה העת היו שלוש דירות בלונדון, שאותן רכשה ב־3.8 מיליון שקל. למעשה, מאז קנדה גלובל לא ביצעה עסקאות והחברה, במידה רבה, חיפשה את דרכה.
מי שמוביל את החברה הוא טוכמאייר. במקביל לדיווח על העסקה עם שורת המשקיעים הנוצצים, קנדה גלובל דיווחה גם על הסדר תיחום פעילות מול ישראל קנדה. נקבע שקנדה גלובל תפעל בתחום הנדל"ן מחוץ לישראל, למעט מספר מדינות שבהן לישראל קנדה יש פעילות - יוון, קפריסין, קנדה, פנמה, הרפובליקה הדומיניקנית ופורטוגל.
לכלכליסט נודע כי קנדה גלובל מתכוונת לשים את הדגש על שוק הנדל"ן במיאמי, בדגש על תחום המגורים להשכרה, במטרה לבצע עסקאות שכל אחת מהן תהיה בהיקף מינימלי של 100 מיליון דולר, כשהכוונה של החברה היא לפעול על בסיס הון עצמי ומינוף. כל פרויקט יכיל מאות דירות, וככל הידוע עסקה ראשונה צפויה להיסגר כבר בשבועות הקרובים. הכוונה של קנדה גלובל היא להתמקד בייזום ופיתוח פרויקטים של דיור להשכרה, שלאחר מכן יתופעלו על ידי פלואו. בהתאם לכך, פלואו תקבל את הזכות להיכנס כשותפה בשיעור של עד 50% בכל עסקה שקנדה גלובל תרקום. זאת בתמורה לכך שפלואו, שפועלת בעצמה גם בפלורידה, תנצל את ההיכרות שלה עם השוק המקומי כדי לייצר צבר עסקאות לקנדה גלובל. עם זאת, פלואו תוגדר כמשקיעה פיננסית בלבד בקנדה גלובל, ולא תהיה לה נגיעה לניהול של החברה.
קנדה גלובל עתידה להתמקד בשוק של מיאמי, וזאת בשל ההערכה שלה ששוק המגורים להשכרה בעיר עתיד להינות מרוח גבית, וזאת על רקע הפחתות המסים בפלורידה, המדינה שבה נמצאת מיאמי, שמושכות אמריקאים רבים לעיר; וכן ההערכה של קנדה גלובל שמדובר באיזור גיאוגרפי שבו קהילה יהודית גדולה וגילויי האנטישמיות נמוכים, מה שעתיד למשוך גם אוכלוסיות יהודיות נוספות.
הקאמבק של נוימן
פלואו הוקמה על ידי נוימן לקראת סוף 2022, תוך שהוא מגייס מאנדריסן הורוביץ 350 מיליון דולר לפי שווי של 1.7 מיליארד דולר - ההשקעה הבודדת הגדולה ביותר של קרן ההון סיכון, שנחשבת לאחת מהיוקרתיות ביותר בעמק הסיליקון. אנדריסן הורוביץ, שהוקמה ב־2009 על ידי בן הורוביץ ומארק אנדריסן, מנהלת 42 מיליארד דולר ב־28 קרנות, והיא משקיעה בחברות תוכנה, קריפטו, ביומד, סייבר, בינה מלאכותית ודיפנס־טק, והיא פועלת ממאנלו פארק בקליפורניה. עבור הקרן, העסקה עם קנדה גלובל תהווה השקעה ראשונה בחברה ציבורית ישראלית.
עבור נוימן, ההקמה של פלואו היוותה קאמבק, לאחר שהודח סופית ב־2019 מחברת חללי העבודה השיתופיים וויוורק שאותה הקים, ושבשיא ביקשה להנפיק לפי שווי של 47 מיליארד דולר, ובסופו של דבר בשנה שעברה, לאחר שהפכה לחברה ציבורית, נאלצה לפתוח בהליך של הגנה מפני נושים.
הפרידה מוויוורק אולי פגעה באגו של נוימן, אך לא בכיס שלו. הוא קיבל לא פחות מ־1.6 מיליארד דולר על מנת שיעזוב את החברה, שבעלת המניות הגדולה בה הייתה קרן סופטבנק היפנית באותה העת. הסכום שימש אותו, בין היתר, כדי להשקיע בעצמו בפלואו, שפועלת בתחום התפעול של מגורים להשכרה. בשבוע שעבר הודיעה החברה שהיא רוכשת, יחד עם משקיעים מקומיים, שלושה בנייני דירות בריאד, בירת סעודיה, שבהם 920 דירות שאותן תשכיר.