סגור

אחרי הפסדי הקורונה: פתאל צופה הכנסות של עד 3 מיליארד שקל השנה

רשת המלונות סיכמה את הרבעון השני עם עלייה חדה בשיעורי התפוסה; ההכנסות זינקו פי חמישה ל-645 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל ב-2020, אך עדיין נמוכים ב-56% בהשוואה לרבעון השני ב-2019; פתאל עברה מהפסד לרווח, ואף עקפה את הרווח הנקי ברבעון המקביל מ-2019

לראשונה מאז פרצה מגפת הקורונה, רשת המלונות פתאל החזקות, שבשליטת דוד פתאל (55.72%), חזרה לסכם רבעון ברווח נקי. הרשת סיכמה את הרבעון השני של השנה בסימן של עלייה בשיעורי התפוסה, שנעו בין 50% ל-80% במלונות העירוניים שלה ובין 80% ל-95% במלונות הנופש כמו אלה באילת. ברבעון השני המקביל פרצה המגפה והוטלו מגבלות על פעילות הרשת, כך שלא מפתיע לגלות שהפעם עם היציאה מהסגר השלישי נרשם זינוק חד של פי חמישה בהכנסות.


ברבעון השני הסתכמו ההכנסות של פתאל ב-644.9 מיליון שקל, קפיצה של פי 5.2 ביחס לרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, ההכנסות של הרשת עדיין נמוכים ב-56% מאלה שנרשמו ברבעון השני שלפני שנתיים. בשורה התחתונה הציגה הרשת רווח נקי של 81.4 מיליון שקל, לאחר הפסד כבד של 359.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עם זאת, הרווח הנקי גבוה יותר מזה שנרשם לפני שנתיים ברבעון השני, אז הסתכם ב-62 מיליון שקל.

1 צפייה בגלריה
דוד פתאל בעלים של רשת מלונות פתאל כנס טבריה
דוד פתאל בעלים של רשת מלונות פתאל כנס טבריה
דוד פתאל, בעל השליטה ברשת המלונות פתאל
(צילום: עמית שעל)

עם פרוץ הקורונה יצאה החברה בתוכנית להגברת הנזילות במטרה לצלוח את המשבר. התוכנית המקורית היתה להשיג נזילות של מעל מיליארד שקל, ובהמשך הצליחה החברה לעקוף את הסכום. נכון למועד אישור הדו"ח, לחברה יתרת מזומן של כ-1.3 מיליארד שקל.
על פי ההערכות של מלונות פתאל, הרשת צפויה לסיים את השנה עם הכנסות שינועו בין 2.6 ל-3 מיליארד שקל ו-EBITDAR של 900 מיליון שקל עד 1.1 מיליארד שקל. מדובר בשיפור משמעותי ביחס לשנת 2020, שהסתיימה בהכנסות של 1.9 מיליארד שקל.
החברה צופה שאחוז התפוסה בתום הרבעון השלישי יהיה 65%-70%, כאשר ההכנסות ברבעון השלישי צפויות להסתכם בכמיליארד שקל, וזאת בהסתמך על ההכנסות בחודשים יולי-אוגוסט, שהסתכמו בכ-650 מיליון שקל – מגמת הצמיחה חזרה לשגרה. צבר ההזמנות לחודשים ספטמבר ואוקטובר עומד נכון ליום פרסום הדו"ח על כ-380 מיליון שקל.
נתון מעניין נוסף שעולה מהדו"חות הכספיים הוא שפתאל קיבלה עזרה ממשלתית ממדינות שבהן היא פועלת באירופה ובישראל בהיקף כולל של כ-652 מיליון שקל בדמות מענקים והחזר עלויות כוח אדם. לאחר תאריך המאזן, התקרה למענקים בגרמניה הועלתה והחברה הגישה בקשה למענק נוסף בסכום כולל של כ-40 מיליון יורו.
בנוסף לכך החל מחודש מרץ 2020 ועד למועד חתימת הדו"ח פתאל קיבלה ויתור או דחייה (לשנים הבאות) על דמי שכירות בהיקף כולל של כ-608 מיליון שקל (פתאל שוכרת בחלק מהמקרים בתי מלון). כמו כן החברה ממשיכה לנהל משאים ומתנים עם מלונות נוספים על מנת לקבל ויתור או דחייה של תשלום חלק מדמי השכירות של שנת 2020 ושל הרבעונים הראשון, השני והשלישי לשנת 2021.