סגור

קיפאון בהכנסות תע"א ברבעון השלישי; המנכ"ל: "קיבלנו חיבוק חם מהמפרץ"

הרווח הנקי ברבעון עלה ב-3% ל-31 מיליון דולר; בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה עלייה של 17% ברווח ו-4% במכירות לצד תזרים מזומנים שלילי וירידה בצבר ההזמנות; המנכ"ל בועז לוי: "עשרות מעובדי התעשייה האווירית יעבדו במרכז ההסבות החדש שלנו באבו דאבי"

התעשייה האווירית (תע"א) רשמה ברבעון השלישי קיפאון בהכנסות (1.041 מיליארד דולר לעומת 1.006 מיליארד ברבעון המקביל אשתקד); הרווח הנקי הסתכם ב-31 מיליון דולר - עלייה של כ-3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הרווח זינק ב-17% ל-131 מיליון דולר, והמכירות עלו ב-3.9% ל-3.2 מיליארד דולר. העלייה במכירות נובעת בעיקר מגידול במכירות של חטיבת מערכות טילים וחלל וחטיבת כלי טייס צבאיים, שקוזז בחלקו מירידה במכירות של חטיבת אלתא.
צבר ההזמנות של החברה הסתכם בסוף הרבעון בכ-12.1 מיליארד דולר בהשוואה לכ-12.6 מיליארד דולר בסוף 2020. נתח של 79% מההזמנות מיועדות למכירה ללקוחות זרים. בנוסף, תזרים המזומנים מהפעילות השוטפת בתשעת החודשים הראשונים של 2021 היה שלילי ועמד על כ-86 מיליון דולר לעומת תזרים שלילי מפעילות שוטפת של כ-188 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
גם תזרים המזומנים מהפעילות השוטפת ברבעון השלישי של שנת 2021 היה שלילי והסתכם בכ-159 מיליון דולר, בהשוואה לתזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת של כ-125 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - בין השאר עקב עיכובים בתשלומים ממשרד הביטחון.

2 צפייה בגלריה
טקס חתימת הסכם ההסבה באבו דאבי
טקס חתימת הסכם ההסבה באבו דאבי
טקס חתימת הסכם ההסבה באבו דאבי
(התעשייה האווירית)

"התעשייה האווירית מציגה רבעון נוסף של ביצועים חזקים ושיא מכירות בתולדות החברה בשלושת הרבעונים הראשונים. זאת על אף רבעון מצומצם מבחינת ימי פעילות והייסוף בשקל, שמשפיע רבות על החברה, ש-80% מתוצרתה הם ליצוא", אמר מנכ"ל התע"א בועז לוי. "פתחנו משרד בבריטניה, ואנחנו מחזקים את כל הפעילויות העולמיות שלנו. זה אחד מלקחי הקורונה - להבטיח שתמיד נוכל להיות קרובים ללקוחות".

2 צפייה בגלריה
בועז לוי מנכ"ל התעשייה האווירית
בועז לוי מנכ"ל התעשייה האווירית
בועז לוי מנכ"ל התעשייה האווירית
(צילום: התעשייה האווירית)
השתתפתם לראשונה בסלון האווירי בדובאי, והכרזתם על הקמת מרכז להסבת מטוסי נוסעים למטען ועל עסקה ראשונה עם איתיאחד.
לוי: "קיבלנו חיבוק חם מהמפרץ. מוחמד בן זאיד, שליט אבו דאבי, שהה בביתן שלנו בסלון האווירי שם יותר מרבע שעה ודיבר איתנו בצורה פתוחה על הצרכים שלהם ועל הרצון שלו לשיתוף פעולה איתנו. אנחנו פותחים משרד באמירויות, ועשרות מעובדי התעשייה האווירית יעבדו במרכז ההסבות החדש שעליו הכרזנו. יש לנו כבר שיתופי פעולה גם בתחום הביטחוני. חתמנו עם חברת אדג' מהאמירויות על הסכם לפיתוח משותף של כלי שיט לא מאויש, ועל הקמת על מרכז לאחזקת המערכות האלקטרו-אופטיות שלנו, לקראת תחילת מכירות באזור. אנחנו מצפים למכירות משמעותיות במפרץ".
חטיבת התעופה רשמה גידול של 15.5% במכירות, אך עדיין הפסידה ברבעון 18 מיליון דולר.
"ההפסד קטן ב-50% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הפעילות שלנו בתחום אחזקות המטוסים רשמה גידול השנה, ואני מאמין שבשנה הבאה היא כבר תחזור לרמות שלפני הקורונה. בתחום הסבות המטוסים, המרכז שלנו בארץ מלא בעבודה כבר עד 2025, וזאת אחת הסיבות להקמת המרכז בחדש בדובאי. גם תחום מטוסי המנהלים חוזר לעצמו".
יצוין כי גם שנה לאחר שנבחר לתפקידו בידי דירקטוריון התע"א, שר הביטחון בני גנץ עדיין לא חתם על מינויו של לוי לתפקיד מנכ"ל החברה, והוא עדיין מוגדר כממלא מקום.