סגור

בלעדי
פימי תנפיק את סימפליויה בשווי של פי 7 לעומת הרכישה מטבע

קרן הפרייבט אקוויטי בניהול ישי דוידי, ושותפיה לאומי פרטנרס וחברת הפניקס, ינסו לגייס במהלך השנה 300 מיליון שקל לפי שווי של 1.2 מיליארד שקל. פימי רכשה את החברה, שמייצרת מכשור וציוד מגן לצוותי רפואה, מטבע ב־2019 ולפי שווי של 170 מיליון שקל

ההחמצה של טבע היא הרווח של פימי ושותפיה. בדומה לקרנות השקעה אחרות, ממשיכה קרן הפרייבט אקוויטי פימי, שאותה מוביל ישי דוידי, לנצל את הגאות בשוק ההון להנפקת חברות שהגיעו לשוויים כפולים ומכופלים בהשוואה לשווי שעל פיו היא רכשה אותן. במקרה זה מדובר ברכישה שבוצעה תחת לחץ (דיסטרס), של מי שהיתה ספינת הדגל של הכלכלה הישראלית — טבע.
ל"כלכליסט" נודע כי פימי מקדמת בימים אלה את הנפקתה של חברת סימפליויה (Simplivia) בבורסת ת"א לפי שווי של כ־1.2 מיליארד שקל. בכוונת החברה, שמייצרת מכשור רפואי וציוד מגן לצוותים רפואיים, לבצע את ההנפקה באמצע השנה הנוכחית ועל בסיס הדו"חות השנתיים של 2021. סימפליויה מתכוונת לגייס 300 מיליון שקל, כשבעלי המניות הנוכחיים – פימי (65%), חברת הביטוח הפניקס (16.5%) ובנק לאומי (16.5%, באמצעות לאומי פרטנרס) — עשויים לבצע הצעת מכר במסגרת ההנפקה.

שמה בעבר טבע־מיגדה

סימפליויה הוא שמה הנוכחי של חברת טבע־מיגדה, שהיתה חברה־בת של טבע, שפעלה ועדיין פועלת ממפעל בקריית שמונה. במסגרת הצורך של טבע להתמודד עם חוב אדיר של כ־36 מיליארד דולר, שאותו נטלה על מנת לרכוש את החטיבה הגנרית של אלרגן, מכרה חברת הפארמה שלל נכסים. במאי 2019 רכשה פימי את טבע־מיגדה תמורת 47.5 מיליון דולר (170 מיליון שקל באותה עת). כלומר, בכוונת קרן ההשקעות להנפיק אותה כיום לפי שווי של פי 7 לפני הכסף.
לאחר הרכישה מינתה פימי את אורי יהודאי ליו"ר פעיל, לצד המנכ"ל עודד גרינשטיין. יהודאי הוא בן דודו של דוידי, ומי שהיה מנכ"ל ענקית תמציות הטעם והריח פרוטרום, שנמכרה ל־IFF תמורת 6.4 מיליארד דולר. היו"ר והמנכ"ל החלו בהשבחת הפעילות של סימפליויה, וכשנה לאחר הרכישה פימי כבר משכה מהחברה דיבידנד של 20 מיליון דולר.
באוקטובר 2020, שנה וחצי לאחר הרכישה, פימי מימשה חלק מההשקעה כשמכרה 33% מסימפליויה להפניקס וללאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של בנק לאומי, תמורת 47 מיליון דולר ולפי שווי חברה של 140 מיליון דולר (475 מיליון שקל באותה עת). כלומר, כבר באותה נקודת זמן החזירה פימי לעצמה את מלוא ההשקעה, ואף היתה מרווחת עליה, משום שחצי שנה קודם לכן משכה דיבידנד מסימפליויה.
אם הנפקת החברה תצא לפועל כמתוכנן, השותפים של פימי יכולים להיות מרוצים, משום שהיא תתבצע לפי שווי של פי 2.5 מהשווי שלפיו נכנסו אליה הפניקס ולאומי.
2 צפייה בגלריה
מנכ"ל לאומי פרטנרס אבי אורטל ישי דוידי ומנכ"ל הפניקס אייל בן סימון
מנכ"ל לאומי פרטנרס אבי אורטל ישי דוידי ומנכ"ל הפניקס אייל בן סימון
מנכ"ל לאומי פרטנרס אבי אורטל, ישי דוידי ומנכ"ל הפניקס אייל בן סימון
(צילומים: אורן דאי , יונתן בלום, ענבל מרמרי)
קצת יותר משנה לאחר שהפניקס ולאומי נכנסו לסימפליויה, ביצעה החברה רכישה משמעותית. בינואר 2021 היא רכשה שליטה (70%) בחברת הדיאגונסטיקה נובמד לפי שווי חברה של 24 מיליון שקל. נובמד היא חברה פרטית, שמפתחת ומייצרת פלטפורמות אבחון לטיפול הביתי, וכן עוסקת בתחומי הרפואה הדיגיטלית. במהלך מגפת הקורונה נהפכה החברה, שמעסיקה 100 עובדים בירושלים, לספקית של המדינה לערכות דגימה ומטושים לבדיקות קורונה.
מטרת הרכישה היתה לסייע לסימפליויה להקים פעילות דיאגונסטיקה בתחום הזיהוי המוקדם של מחלות: מזיהום נגיפי וחיידקי ועד זיהוי מוקדם של התקפי לב. ככל שמטופלים נמנעו מלהגיע לבתי החולים במהלך המגפה, נהפכה הרכישה למשתלמת יותר עבור סימפליויה, והתבטאה בתוצאותיה הכספיות.
אם ההנפקה תצא לפועל כמתוכנן, יוכלו גם שותפי פימי להיות מרוצים, שכן היא תתבצע לפי שווי של פי 2.5 לעומת השווי שלפיו נכנסו הפניקס ולאומי להשקעה בסימפליויה ב־2020
סימפליויה, שהוקמה ב־2005, עוסקת, כאמור, בייצור מכשור רפואי וציוד הגנה לצוותים רפואיים, שנועד להגן עליהם מפני חשיפה לחומרים מסוכנים, בעיקר בעת הכנת הטיפולים והתרופות עבור החולים. מדובר בתחום שהמודעות אליו עולה בשנים האחרונות, ושקיבל דחיפה משמעותית מהלך מגפת הקורונה. כך, בארה"ב נחקק חוק המחייב שימוש בציוד הגנה בעת עיסוק עם תרופות שהחשיפה אליהן עלולה להיות מסוכנת למטפל, בדגש על תרופות כימותרפיות.
כיום משווקת סימפליויה, שמעסיקה 200 עובדים, ומשרדיה ממוקמים בהוד השרון, את מוצריה ליותר מ־30 מדינות ברחבי העולם. היקף המכירות השנתי של החברה עומד על 250 מיליון שקל, ויחד עם המכירות של נובמד הן מגיעות ל־400 מיליון שקל. ככל הידוע, סימפליויה היא חברה רווחית.
המתחרות של סימפליויה הן בעיקר חברות אמריקאיות ציבוריות, דוגמת ICU ובקטון דיקנסון (Beckton Dickenson), שנסחרות בשווי של 4.7 מיליארד דולר ו־80 מיליארד דולר, בהתאמה.
2 צפייה בגלריה
יו"ר סימפליויה אורי יהודאי
יו"ר סימפליויה אורי יהודאי
יו"ר סימפליויה אורי יהודאי

המוסדיים מאטים קצב

2021 היתה שנת שיא בתחום ההנפקות בישראל, ולא רק בה. בשנה שעברה הונפקו בבורסת ת"א מספר שיא של 97 חברות, שגייסו מהציבור למעלה מ־10 מיליארד שקל. הגל הזה החל באמצע 2020, אולם לקראת סוף 2021 ובתחילת השנה הנוכחית נראה שחלה התקררות משמעותית. הגופים המוסדיים מגלים סלקטיביות גוברת, וחברות נאלצות לחתוך את השווי כדי להשלים את ההנפקה, או לבטלה לחלוטין. כך, למשל, יצרנית מוצרי הפלדה איסכור, שבשליטת קרן ההשקעות קדמה, ביטלה את הנפקתה לאחר שלא הצליחה לקבל את השווי שביקשה — 1.8 מיליארד שקל.
עם זאת, וכפי שמוסדיים רבים מבהירים, השוק פתוח בפני חברות טובות עם עסק ותזרים אמיתי. כך, למשל, אתמול השלים בית ההשקעות הציבורי מור את הנפקת חברת הגמל שלו. מור גמל גייסה 100 מיליון שקל לפי שווי של 669 מיליון שקל, קצת יותר מהשווי שאליו כיוונה. גם רשת הדיור המוגן בית בכפר השלימה בחודש שעבר את הנפקתה לפי השווי שאליו שאפה — 1.15 מיליארד שקל — ואף הגדילה את סכום הגיוס ב־27% לכדי 255 מיליון שקל, בשל ביקושי היתר.
פימי היא קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל. היא הוקמה ב־1996, מנהלת נכסים בהיקף של 5.5 מיליארד דולר, ולאחרונה גייסה את הקרן השביעית, הגדולה בתולדותיה, והגדולה בתולדות שוק הפרייבט אקוויטי המקומי — 1.2 מיליארד דולר.