בלעדיג'ארד קושנר והנהלת קרן ההשקעות שהקים יגיעו השבוע לביקור בישראל
בלעדי
ג'ארד קושנר והנהלת קרן ההשקעות שהקים יגיעו השבוע לביקור בישראל
קושנר ושלושת המנהלים הנוספים של קרן אפיניטי פרטנרס, שהבטיחה גיוס של 3 מיליארד דולר, מתכננים להיפגש עם חברות ישראליות בשוויים שבין 300 מיליון דולר ליותר ממיליארד דולר
ג'ארד קושנר, חתנו של דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב לשעבר, ומי שבעצמו כיהן כיועץ בבית הלבן בתקופת כהונתו של טראמפ, יגיע השבוע לביקור בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי הביקור יהיה במסגרת קרן ההשקעות שהקים, אפיניטי פרטנרס, ואשר בה השקיעו גורמים מכמה מדינות בהן סעודיה, איחוד האמירויות, ארה"ב וכנראה שגם ישראל. הקרן תקיים בארץ פגישות עם 15-13 חברות שבהן היא בוחנת השקעה. הקרן עדיין לא החליטה אם לפתוח משרד בישראל, והנושא נשקל גם עתה.
אפיניטי הבטיחה עד היום גיוס של 3 מיליארד דולר אבל טרם הכריזה על סגירה ראשונה, מה שאומר שהיא עדיין מגייסת והגיוס אמור להיות גבוה יותר.
עד היום לא ביצעה הקרן השקעות ולא מן הנמנע שההשקעה הראשונה שלה תהיה בחברה ישראלית. מלבד קושנר ישנם עוד שלושה מנהלים לקרן, שגם הם יגיעו לביקור בישראל, בהם אבי ברקוביץ', ישראלי ששימש כעוזרו של טראמפ והיה נציג רשמי למגעים לקראת הסכמי אברהם, ברט פרלמן
(Bret Pearlman), לשעבר אנליסט בכיר בקרן בלקסטון שייסד וניהל לאחר מכן את קרן ההשקעות Evolution Partner, ואסאד נאקבי
(Asad Naqvi), שותף לשעבר באפיס (APIS) הבריטית, שעוסקת בשירותים פיננסיים, פינטק וטכנולוגיות נלוות לסקטורים שונים. הארבעה ייפגשו גם עם נציגי קרנות הון סיכון וקרנות השקעה ישראליות, כאלה שביקשו לחשוף את חברות הפורטפוליו שלהן בפני הקרן האמריקית החדשה, וגם כדי לנסות לגייס מאינפנטי בהשקעות סקנדרי.
הפגישות שמתכננים מנהלי הקרן הן עם חברות במגוון תחומים ובשוויים שבין 300 מיליון דולר לבין יוניקורנים בשווי של יותר ממיליארד דולר. הקרן מכוונת להשקעות בתחומי הטכנולוגיה, סייבר, פינטק, הלת' קאר, אנרגיה נקייה וחברות בינה מלאכותית וגם חברות תעשייה מסורתית. החברות הן בשלבי גיוס מאוחרים ומוקדמים. לקרן אין כוונה להיפגש עם גורמים ישראלים במטרה לגייס אליה משקיעים חדשים, אלא רק עם חברות שבהן היא רוצה להשקיע בעצמה. חבר נוסף בקרן, שמשמש כאחראי על הקשר עם ישראל, הוא אריה לייטסטון, לשעבר ראש המטה של שגריר ארה"ב בישראל, דיוויד פרידמן ומנהל הפיתוח הכלכלי של הצוות המדיני בבית הלבן של הסכמי אברהם.
מלבד יכולות השקעה תציע הקרן לחברות הישראליות את הקשרים של בכיריה במדינות ערביות החתומות על הסכמי אברהם בהן מרוקו וגם איחוד האמירויות ומצרים שהקשרים העסקייים איתן לא מתרוממים בינתיים, והקרן מבטיחה לחברות שבהן תשקיע סיוע בכניסה לפעילות בשווקים אלה ובשווקים נוספים. קושנר ינסה להוביל חברות ישראליות לפעילות כלכלית בסעודיה ואינדונזיה שלישראל אין יחסים דיפלומטיים איתן.
קושנר משווק כמרכיב המרכזי בקרן, בשל הנסיון הפוליטי והעסקי שלו בעולם, האישיות ווהיכולות.
לקרן אין כוונה לרכוש שליטה בחברות אלא להוביל גיוסים או לבצע השקעות מיעוט, ואין בכוונתה להחליף הנהלות בחברות שבהן תיכנס להשקעה אלא רק לסייע להן להיכנס לפעילויות בשווקים שבהם בכיריה הם בעלי השפעה. זה צפוי להיות ביקור ראשון של אינפיניטי וקושנר בארץ, ובשל לוח זמנים צפוף, חלק מהחברות שביקשו להיפגש עימה, יעשו זאת רק בביקור הבא.
צ'ארלס קושנר האב, ניהל ב־2014 מו"מ לרכוישת השליטה בחברת הביטוח הפניקס מידי יצחק תשובה תמורת 1.7 מיליארד שקל, עסקה שלא הבשילה בשל הנחה שביקש מעסקה וקשיים שהערימה רשות שוק ההון בראשות דורית סלינגר.