סגור
בניין כאל כרטיסי אשראי כרטיס אשראי לוגו חדש
החברה נפרדת ממטה כאל בגבעתיים (צילום: באדיבות כאל)

הריבית עולה, אך הצריכה עוד חזקה: מחזור העסקאות בכאל צמח ב-14.8%

כאל סיימה את הרבעון הראשון עם רווח נקי מנוטרל של 85 מיליון שקל, עלייה של 6.5% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה; חברת כרטיסי האשראי, שצפויה להיפרד בקרוב מהשליטה של דיסקונט, רשמה רווח של 231 מיליון שקל על מכירת המטה שלה בגבעתיים

חברת כרטיסי האשראי כאל, שבשליטת דיסקונט, מסכמת רבעון ראשון עם רווח חריג של 263 מיליון שקל, בהשוואה ל-80 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022 - תוצאה שהושפעה מאירועים חד-פעמיים, שהבולט שבהם הוא רישום רווח של 231 מיליון שקל על מכירת הבניין של כאל בגבעתיים.
בצד ההוצאות רשמה החברה, המנוהלת על ידי לוי הלוי, הפרשה של 40 מיליון שקל על רישום אופציה של אל על בחברה. זאת כחלק מהסכם ההפצה במועדון המשותף שלהן. עיתוי ההפרשה נובע מההחלטה הסופית על הפרדת כאל מבנק דיסקונט - החברה צפויה להימכר בעתיד הקרוב, אירוע שיחייב את כאל בתשלום לאל על בהתאם לאופציה שהוענקה לה.
בנטרול ההשפעות החד-פעמיות, עמד הרווח הנקי על 85 מיליון שקל, עלייה של 6.5% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.
על אף העלאות הריבית של בנק ישראל, שלחצו על משקי הבית, מחזור העסקאות בכרטיסי האשראי של כאל צמח ב-14.8% ביחס לרבעון המקביל ב-2022, ל-39.7 מיליארד שקל. חלק מהעלייה מוסבר בביצועים הפחות חזקים של הרבעון המקביל אשתקד, שבו חלו עדיין מגבלות קורונה במשק.
מנתוני כאל עולה כי במהלך הרבעון הראשון של השנה תיק האשראי הצרכני עלה ב-2.5% בלבד ועמד על 7.2 מיליארד שקל. ב-12 החודשים האחרונים צמח התיק ב-17%. בכאל מציינים כי ההאטה בביקושים לאשראי התחילה כבר ברבעון האחרון של השנה וניכרת גם ברבעון הנוכחי, כשבמקביל גם בצד ההיצע ישנה הקשחה בתנאי העמדת האשראי. לצד זאת כרגע לא מזהים עלייה בהלוואות שנקלעות לקשיים, והוצאות החברה בגין הפסדי אשראי עמדו על 41 מיליון שקל, זאת בהשוואה ל-35 מיליון שקל ברבעון האחרון של 2022.
חברות כרטיסי האשראי נדרשו עד כה לפרסם בדוחות גם את הריבית הממוצעת בהלוואות, אולם לראשונה החל מרבעון זה הנתון אינו מתפרסם, לאחר שבנק ישראל הסיר את חובת הפרסום. במקום הפרסום בדוחות, נתוני הריבית הממוצעת בהלוואות של חברות כרטיסי האשראי יפורסמו החל מהחודש הבא באתר הייעודי של בנק ישראל.
הצמיחה בהיקף העסקאות וכן עליית הריבית במשק תרמו לעלייה של 12% בהכנסות החברה, שבנטרול ההשפעות החד-פעמיות שצוינו לעיל עמדו על 622 מיליון שקל, זאת בהשוואה ל-554 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. מספר הכרטיסים הפעילים של החברה צמח ב-6.6% והוא עומד על 3.4 מיליון.
עוד מצוין בדוח שכאל, שבשליטת בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי, חילקה דיבידנד בסכום של 74 מיליון שקל, זאת לאחר שב-2022 החברה חילקה דיבידנדים של 420 מיליון שקל. בימים אלו נמצאת החברה בתהליכי הפרדה מבנק דיסקונט, זאת לאחר שבתחילת השנה החליט שר האוצר, בהמשך להמלצת הוועדה המייעצת בנושא, על ההפרדה.
אף שכאל צפויה להיפרד מדיסקונט, מטות החברה דווקא צפויים לשכון בסמוך במתחם החדש שבונה קבוצת דיסקונט בראשון לציון. על רקע המעבר מכרה כאמור כאל את בניין המטה שלה בגבעתיים, וכן רשמה ברבעון הוצאות מעבר חד-פעמיות של 8 מיליון שקל.