אחרי פיצול בית הזיקוק: פז מבקשת לחלק דיבידנד של 70% ברבעון, ולהעניק בונוס מיוחד לבכירים
אחרי פיצול בית הזיקוק: פז מבקשת לחלק דיבידנד של 70% ברבעון, ולהעניק בונוס מיוחד לבכירים
החברה תחלק 70% מהרווח הרבעוני שלה כדיבידנד, אחרי שלא חילקה דיבידנדים במשך שלוש שנים. במקביל היא מבקשת לאשר מענקים של 1-1.5 מיליון שקל ליו"ר, למנכ"ל ולמשנה למנכ"ל
שינוי במדיניות הדיבידנדים בפז: החברה הודיעה כי החל מהרבעון השלישי השנה תחלק לבעלי מניותיה דיבידנד בשיעור 70% מהרווח הנקי הרבעוני. מדובר במהלך משמעותי לפז, שלא חילקה דיבידנד מזה כשלוש שנים. ההחלטה באה על רקע השינוי הדרמטי שעברה החברה בשנים האחרונות שכלל רכישות של חברות קמעונאות ופיצול של בית הזיקוק באשדוד.
בעקבות פיצול בית הזיקוק וחלוקתו כדיבידנד בעין לבעלי המניות, במקביל להכנסת שפיר כמשקיע אסטרטגי לחברה, מבקשים בפז מבעלי המניות לאשר מענקים מיוחדים ליו"ר, למנכ"ל ולמשנה למנכ"ל.
בפז מסבירים כי "פיצול בית הזיקוק מהווה מהלך תקדימי וחריג במשק, וצעד אסטרטגי לפז אשר שינה את פניה ומיקד אותה בתחומי הפעילות בהם יש לה נכסים ויתרונות תחרותיים, קרי - קמעונאות, אנרגיה ונדל"ן. המהלך החל עם קביעת אסטרטגיה ממוקדת לפז בידי הדירקטוריון ב-2021, ונוהל לאורכן של השנתיים האחרונות באופן אינטנסיבי, מקיף וקפדני".
בחברה מציינים כי הצליחו לבסס את בית הזיקוק כתאגיד נפרד ועצמאי, בין היתר על ידי השגת מימון לפעילותו הנפרדת וכי השיבו בין היתר חוב אבוד של בית הזיקוק לפז עצמה בסך של 1.4 מיליארד שקל.
"הליך הפיצול, אשר בסופו בית הזיקוק הפך לחברה נפרדת נסחרת ללא גרעין שליטה, הוא הליך ייחודי בשוק ההון הישראלי במסגרת הפיצול עלו סוגיות משפטיות, חשבונאיות, וכלכליות מורכבות, תקדימיות, וכבדות משקל. בסופו של הליך הפיצול, בית זיקוק אשדוד החל להיסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב ביום 30.8.23 כחברה ציבורית איתנה, עם השקעה הונית בסך של 156 מיליון שקל על ידי חברת שפיר, עם מסגרות אשראי מבנקים בהיקף של כ-3 מיליארד שקל, עם חוב ארוך בהיקף של כ-580 מיליון שקל, המדורג על ידי מידרוג בע"מ בדירוג A3.il עם אופק חיובי, מינוף נמוך וגמישות פיננסית ופז השיבה את החוב של בית הזיקוק אליה בסך של כ- 1.4 מיליארד שקל".
בפז מבקשים מבעלי המניות לאשר את המענקים המיוחדים לשלושת הבכירים שהיו מעורבים בתהליך: היו"ר הראל לוקר והמנכ"ל ניר שטרן להם מתבקשים בעלי המניות לאשר 9 משכורות בונוס בעלות כ-1.5 מיליון שקל לכל אחד; וכן לאשר 12 משכורות למשנה שעלותן 1.1 מיליון שקל למנכ"ל שלומי פרילינג. ההחלטה הסופית בנושא היא של בעלי המניות.