סגור

קיסטון למנורה כלל ואלטשולר: לא נגייס שנה במחיר של פחות מ-8 שקל למניה

התחייבות מאולצת של קרן הריט לתשתיות לקראת הנפקת המניות הגורלית שלה לרכישת אגד; מנורה, כלל ואלטשולר שחם שכבר דוללו ומופסדות על ההשקעה המקורית בקרן, מתלבטות אם להכניס את העמיתים שלהם להרפתקאה נוספת

קרן קיסטון נאלצת להעביר התחייבות לא שגרתית לבעלי המניות שלה ולשוק ההון. קרן הריט לתשתיות מתחייבת לא לבצע ב-12 החודשים שאחרי גיוס ההון שהיא מתכננת, גיוס נוסף במחיר של פחות מ-8 שקלים.
מדובר בהתחיבות מאולצת משהו מצד קיסטון שמנסה בכך להבטיח למשתתפים שלא יהיה דילול נוסף. קיסטון חייבת לגייס כ-462 מיליון שקל בהון, כדי לממן את עיסקת רכישת אגד. קיסטון מכוונת להשלים את הגיוס עד 26 בחודש, כלומר שבוע הבא, והודיעה על מחיר של 6.7 שקלים למניה. המחיר הזה גבוה מהמחיר בו נסחרת המניה כיום בבורסה, 6.53 שקל, ולא ברור איזה ציבור ירכוש את המניה בהנפקה, כשניתן לרכוש מניות בשוק במחיר זול יותר.
הקרן נסחרת בשווי של 605 מיליון שקל בלבד, נמוך ביותר מ-35% מהונה העצמי שעומד על 967 מיליון שקל. מאז העיסקה ירד שווי המניה משמעותית, מה שמצביע על כך שהשוק איננו אוהב את עיסקת אגד. קיסטון כזכור שילמה 4.77 מיליארד שקל כשלצידה קרן המורים והגננות (שהתשואה הממוצעת של הקרנות שלה נמוכה מהממוצע של קרנות ההשתלמות בשוק), עם אחזקה של 15% מהרכישה.
מנורה, אלטשולר שחם וכלל ביטוח ומגדל הם בעלי העניין המרכזיים בקיסטון. מגדל כבר הודיעה שלא תשתתף בהנפקת הזכויות. למנורה, כלל ואלטשולר שחם קשר טוב עם מנהלי הקרן, גיל דויטש רוני בירם ונבות בר, אבל החלטה להשקיע בהנפקת הזכויות תהיה מחסכונות עמיתי קופות הגמל מן הסתם ולא מהנוסטרו, כלומר האמצעים הנזילים העצמיים של החברות, כך שהן יידרשו להסברים על ההחלטה.
זאת, לאור העובדה ששלוש קבוצות אסטארטגיות הציעו 800 מיליון שקל פחות מהמחיר ששילמה קיסטון עבור אגד. בנוסף, ההשקעות הקודמות של המוסדיים בקרן דוללו משמעותית.
דויטש ובירם הודיעו על כוונתם לנצל את הזכויות שלהם בגיוס בהשקעה בהוצאת סכום קטן יחסית של כ-24 מיליון שקל, ובנוסף בכוונה לרכוש זכויות נוספות ביום המסחר ולממשן בהשקעה נוספת של 90 מיליון שקל. הם לא התחיבו לכך וממילא מדובר בחלק קטן מעיסקת אגד. העיסקה כולה ממומנת למעשה מכספי משקיעים, בעיקר גופים מוסדיים, ומימון של לאומי ומזרחי טפחות.