סגור

צחי אבו מבשל בארנה עסקת בעלי עניין לרכישת קרקעות

בעל השליטה ומנכ"ל חברת הנדל"ן המניב צפוי למכור לה קרקעות בנתניה וביבנה להקמת מותג מרכזים מסחריים קטנים. סכום העסקה טרם נקבע

ארנה סטאר גרופ, שבשליטת צחי אבו (58.71%), יוצאת במסע רכישות שמטרתו להקים מרכזי קניות שכונתיים. החברה, שמחזיקה בין היתר בקניון ארנה בנהריה ובמרכז מסחרי באשדוד, הודיעה אתמול על מגעים לעסקת בעלי עניין מול בעל השליטה, שבמסגרתה תרכוש ממנו שתי קרקעות להקמת מרכזים בנתניה וביבנה בתמורה שמוערכת בעשרות מיליוני שקלים. בנוסף, החברה מקיימת מגעים עם צדדים שלישיים לרכישת מרכז מסחרי באשדוד וזכויות לקרקע ליד בית החולים תל השומר — שני הנכסים תמורת כ־220 מיליון שקל. זאת כדי לבסס זרוע במיתוג של הקבוצה, שתפעל בדומה לחלק מהמרכזים המסחריים הקטנים של רשת ביג, שמחזיקה מרכזים בשם מיני בקריית ים, או בדומה למרכזי ג'י הקטנים של גזית גלוב, כמו זה שבפארק צמרת בתל אביב.
אבו, המכהן כמנכ"ל וכדירקטור בארנה, מתכוון למכור לה קרקעות בשתי עסקאות. על הקרקע ביבנה צפוי להיות מוקם מרכז מסחרי בשטח של 4,335 מ"ר, ועל הקרקע בנתניה מתוכנן מרכז מסחרי ששטחו יהיה 1,630 מ"ר, ובנוסף לו 3,200 מ"ר של משרדים. היקף התמורה על המגרשים טרם נמסר, אך הסכום מוערך בעשרות מיליוני שקלים. דירקטוריון ארנה הסמיך את ועדת הביקורת שלו לנהל משא ומתן מטעם החברה לרכישתם, ושתי העסקאות ייבחנו לעומת חלופות אפשריות, אך העסקה צפויה להגיע לבסוף לאישור האסיפה הכללית כעסקת בעלי עניין.
באשדוד ארנה מנהלת משא ומתן לרכישת מרכז מסחרי קטן ברובע ט"ז. שטח המרכז הוא 5,500 מ"ר בשלושה מפלסים, והוא ממוקם על קרקע ששטחה 4,976 מ"ר. התמורה על הנכס עומדת על 119 מיליון שקל וכוללת תשלום של 9 מיליון שקל עבור מקומות החניה. דמי השכירות צפויים לשקף לנכס תשואה שנתית של 6%.
ליד בית החולים תל השומר מדובר בקרקע ששטחה 4,924 מ"ר, והיא מיועדת להקמת מרכז מסחרי קטן ובית דיור מוגן. מחיר הקרקע מוערך ב־21 מיליון שקל, וארנה תפעל לקבל זכויות נוספות לפי תוכנית בניין העיר הרלבנטית לנכס, שיגדילו אותו בלא פחות מ־20 אלף מ"ר. הסכם החכירה והסכם הפיתוח מול רשות מקרקעי ישראל יגיע לסכום של 80 מיליון שקל.
לפי הדו"חות הכספיים של ארנה למחצית הראשונה של 2021, היו בקופתה 9.8 מיליון שקל, היקף הנכסים השוטפים עמד על 46 מיליון שקל, ולחברה היו התחייבויות שוטפות של 694 מיליון שקל. דו"חות הרבעון השלישי אינם מדווחים, שכן מדובר בתאגיד קטן. שווי השוק הנוכחי של ארנה הוא 608 מיליון שקל, וזאת לאחר שמניית החברה זינקה ב־169% בתוך 12 חודשים וב־516% בתוך שנתיים. בנובמבר האחרון ביצעה החברה הנפקה פרטית בהיקף של 50 מיליון שקל.