סגור

המסקנה מדוחות אמות: התייקרות במחירי המשרדים ובלוגיסטיקה

דמי השכירות בחוזי המשרדים החדשים טיפסו ברבעון השלישי ב-11% ל-93 שקלים למ"ר בממוצע; מחירי שטחי הלוגיסטיקה טיפסו ב-17% - במסחרי נרשמה עלייה מתונה יותר, של 6%

עלייה משמעותית בדמי השכירות שגבתה חברת הנדל"ן המניב אמות ברבעון השלישי - בשטחי המשרדים נרשמה עלייה של 11% ובשטחי הלוגיסטיקה והתעשייה של 17%.
דווקא בשטחי המסחר, שאינם מהווים חלק משמעותי בתיק הנכסים של אמות, נרשמה עלייה מתונה יותר, בשיעור של 6%.
אמות חתמה את הרבעון עם עלייה בדמי השכירות נטו (NOI) וברווח התזרימי התפעולי (FFO), אך בשורת הרווח הנקי נרשמה נפילה חד פעמית עקב הכרה מלאה בהוצאות שתי עסקאות ענק.
1 צפייה בגלריה
שמעון אבודרהם מנכ"ל אמות השקעות אוגוסט 2020
שמעון אבודרהם מנכ"ל אמות השקעות אוגוסט 2020
שמעון אבודרהם מנכ"ל אמות
(צילום: תמר מצפי)

אמות חתמה ברבעון השלישי על 48 חוזים חדשים לשטחי משרדים, שהתייקרו ב-11% ביחס למחיר הקודם שלהם. מדובר בנתון משוקלל לחוזים חדשים שנחתמו, שכוללים גם מימושי אופציות של שוכרים קיימים בנכסים וחידושי חוזים.
דמי השכירות למ"ר בשטחי המשרדים עמדו על 93 שקלים בממוצע, מול 84 שקלים בממוצע בחוזים שקדמו להם. זאת לאחר שברבעון השני נרשמה עלייה של 2% בלבד במחיר הממוצע. מתחילת השנה חתמה אמות על 171 חוזים, שבהם נרשמה התייקרות ממוצעת של 5%.
בתחום הלוגיסטיקה ההאצה חדה עוד יותר. מתחילת השנה חתמה אמות בסקור זה על 35 חוזים חדשים, שבהם נרשמה התייקרות של 7%; ברבעון השלישי לבדו טיפס המחיר הממוצע למ"ר ב-17% כאמור, בהמשך לעלייה של 8% ברבעון השני.
דמי השכירות נטו, ה-NOI, שרשמה אמות ברבעון השלישי הסתכמו ב-197 מיליון שקל, עלייה של 3% ביחס לרבעון המקביל. העלייה נובעת מהקלות שניתנו בתקופה המקבילה אשתקד לשוכרי המרכזים המסחריים בסכום של 9 מיליון שקל. ה-NOI בנכסים זהים בשתי התקופות (Same property NOI) הסתכם ב-196 מיליון שקל, עלייה של 5%, גם היא נובעת מההקלות בתקופה המקבילה.
בחינת נתון הרווחיות, הרווח התזרימי התפעולי (ה-FFO), מלמדת כי ברבעון השלישי הוא עלה ב-9% והסתכם בכ-149 מיליון שקל. השינוי החיובי נובע בעיקרו מהעלייה ב-NOI ברבעון, מירידה בהוצאות המימון הריאלי ומירידה במיסים השוטפים כתוצאה מעליית המדד בתקופה המדווחת אל מול ירידה בתקופה המקבילה אשתקד.
דווקא בשורת הרווח הנקי נרשמה ירידה חדה, בשל הוצאה חד פעמית של עלויות עסקה. הרווח הנקי נפל ב-86.8% ל-12 מיליון שקל ברבעון השלישי, משום שאמות הכירה באופן מלא וחד פעמי בעלות רכישת זכויות בפרויקט הדגל החדש שלה – מגדל ToHa2, ובפארק הלוגיסטי בצריפין. עלויות העסקה של שתי העסקאות הסתכמו ב-106 מיליון שקל. בנטרול העסקאות הללו הרווח הנקי לא השתנה בשיעור משמעותי.