סגור
אורי רוזנשיין מנכ"ל שנפ
אורי רוזנשיין מנכ"ל שנפ (צילום: צביקה טישלר)

בלעדי
שנפ במגעים לרכישת חלקה של שותפתה ליבוא צמיגי קונטיננטל

חברת הצמיגים והמצברים רכשה ב־2012 מחצית מחברת כסלו תחבורה, וקיבלה אופציה לרכישת יתרת אחזקותיו של צביקה גרינברג בחברה המשותפת. המגעים מתקיימים סביב שווי של 170-160 מיליון שקל, זאת ללא הנדל"ן של החברה המשותפת

עסקה גדולה נרקמת בתחום הצמיגים לרכב, כשחברת שנפ מנהלת מגעים לרכישת חלקה של קבוצת כסלו בחברת כסלו תחבורה, יבואנית צמיגי קונטיננטל. ל"כלכליסט" נודע כי המגעים מתקיימים סבביב שווי של 170-160 מיליון שקל לחברת הצמיגים. זאת, אחרי שהנדל"ן של החברה המשותפת (בעיקר מרכז לוגיסטי) יוצא ככל הנראה ממנה. שנפ, שהשליטה בה עברה באמצע 2021 לידי חברת שגריר שרכשה את אחזקותיה (29%) של קרן סקיי, היא חברה ותיקה בת יותר מ־70 שנה שנסחרת בבורסה מאז 2007.
עד אמצע 2012 שנפ נחשבה לחברה אפורה שכל עיסוקה הוא מכירת מצברים ב־150 מיליון שקל בשנה עם רווח שנתי של 12-11 מיליון שקל. ביוני 2012 רכשה שנפ מחצית מפעילות חברת כסלו תחבורה העוסקת במכירת צמיגים, מידיו של צביקה גרינברג, והגדילה את מכירותיה השנתיות ב־220 מיליון שקל.
בעת חתימת העסקה קיבלה שנפ אופציה לרכישת יתרת אחזקותיו של גרינברג בכסלו תחבורה. האופציה היתה ל־5 שנים שהסתיימו ב־2017 והיא הוארכה בשש שנים נוספות ואמורה להסתיים בספטמבר 2023. ב־2017 רכשה החברה מחצית ממניות אדי, ונכנסה לתחום אביזרי הרכב תמורת 75 מיליון שקל. אילו הם שלוש הזרועות שעליהן נשענת שנפ עד היום: מצברים, צמיגים ואביזרי רכב. נתח השוק שלה בתחום הצמיגים הוא 25% והיא הגדולה בארץ בתחום.
בעסקת כסלו הזרימה שנפ לתוך כסלו תחבורה 45 מיליון שקל וקיבלה בהקצאה 50% מכסלו תחבורה. אלו שימשו את כסלו לרכישת הבעלות בחברת צמיגים הוותיקה אליאנס, שנשלטה בידי אליעזר פישמן ונמכרה לקרן ורבורג פינקוס ב־2012. שמה של אליאנס שונה לצמיגי חקלאות והיא מוזגה ב־2018 עם קבוצת ראלי דקה של האחים רוני ויואל וייס, יבואני הצמיגים ממותג דנלופ.
החברה המשותפת נקראה רילאיינס, והוחזקה בחלקים שווים בידי האחים ויס וכסלו תחבורה, כאשר יבוא צמיגי קונטיננטל נשאר תחת כסלו תחבורה. כסלו חקלאות משמשת כמפיצה בלעדית בשטחי ישראל והרשות הפלסטינית מגוון של צמיגי קונטיננטל, מותג בינלאומי מוביל בתחום הצמיגים, בעיקר לחקלאות. הקבוצה של כסלו מייבאת גם צמיגים מטורקיה ומזרח אירופה וסין.
האופציה שקיבלה שנפ בעסקה ב־2012 היא לחייב בכל עת את גרינברג למכור את מניות כסלו המוחזקות על ידו על פי שתי חלופות: הראשונה בדמות החלפת מניות כסלו המוחזקות על ידי גרינברג במניות שנפ בהתאם ליחס המרה שייקבע על ידי מעריך שווי בלתי תלוי, או בהסתמך על שווי כסלו בתוספת פרמיית שליטה של 30%, והחלופה השנייה לפי שווי החברה ללא תוספת פרמיית שליטה, או רכישה במזומן בהתאם להערכת שווי חיצונית.
שגריר נשלטת בידי ברק דותן ויוסי בן שלום שניהלו יחד חברת השקעות שלהם, DBSI לפני שנפרדו לפני כשנה. בן שלום הצטרף לקרן רקיע והאחזקה המשותפת נותרה. השניים רכשו כאמור את האחזקה של סקיי ב־2021, והצטרפו למשפחת רוזנשיין שמחזיקה ב־35% ממניות שנפ.