סגור
מייסדי פאגאיה מימין אביטל פרדו יהב יולזרי ו גל קרובינר
מייסדי פאגאיה מימין: אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר (Photo: Inbal Marmari)

פאגאיה מוציאה את המטה שלה מישראל - יעבור לארה"ב

חברת הפינטק הישראלית הדגישה כי מדובר בשינוי טכני בלבד ושמרכז הפיתוח יישאר בישראל - פאגאיה נימקה את ההחלטה על העברת המטה בהעדפות של גורמים מוסדיים בארה"ב; במקביל החליטה לבצע ספליט הפוך במניה, על מנת להגדיל את המחיר הנקוב

חברת הפינטק הישראלית פאגאיה מעבירה את המטה שלה לארה"ב. בדיווח תחת הכותרת "פעולות אסטרטגיות להגברת הסחירות במניה" מעדכנת החברה הנסחרת בנאסד"ק כי היא "תקים את המטה הגלובלי שלה בניו יורק".
בפאגאיה מסבירים את ההחלטה בפידבקים שהתקבלו מהמשקיעים המוסדיים בארה"ב, אשר מעדיפים להשקיע בחברות המדווחות לפי כללי הדיווח של השוק האמריקאי - ושלא נהנות מהקלות במסלול של "מנפיק זר".
מרבית ההנהלה של פאגאיה יושבת כבר היום בארה"ב, כולל המנכ"ל גל קרובינר, אחד ממייסדיה ומרבית הסמנכ"לים שלה. שני המייסדים הנוספים הם אביטל פרדו, סמנכ"ל הטכנולוגית שמחלק את זמנו בין ישראל לארה"ב ויהב יולזרי, סמנכ"ל ההכנסות שנמצא בישראל.
בחברה מציינים כי לא צפויים מעברים נוספים של המנהלים וכי מרכז הכובד הטכנולוגי שלה ישאר בישראל - במרכז זה מועסקים גם מרבית עובדיה.
פאגאיה מעסיקה כיום 450 עובדים במגדלי עזריאלי שרונה בתל אביב, ועוד 200 עובדים בניו יורק. לאחר השינוי, שבפאגאיה מתעקשים כי הוא טכני במהותו, תעבור החברה לדווח לפי כללים אמריקאים וההערכה היא שהמהלך יעודד גופים מוסדיים להיכנס למניה.
פידבק נוסף שהתקבל מהמוסדיים הוא העדפה להשקיע במניות שנסחרות במחיר גבוה יותר. מרבית החברות שהחלו להיסחר באמצעות מיזוג עם חברת ספאק, הונפקו במחיר של 10 דולר, כך שכל ירידה בשווי, גם הקטנה ביותר, הפכה אותן למניות שמוגדרות על ידי המוסדיים האמריקאיים כמניות קטנות מדי. המונח המקובל לתיאורן הוא "מניות פני".
הסנטימנט השלילי כלפי מניות אלה הלך והתחזק ככל שהמחירים שלהן ירדו. מניית פאגאיה נסחרת היום סביב מחיר של דולר אחד בלבד, מה שמציב אותה תחת איום של מחיקה. בשל כך החברה תבצע גם ספליט הפוך, או במלים אחרות איחוד מניות, ביחס שינוע בין 1 ל-10 לבין 1 ל-15, בהתאם להחלטה סופית שתתקבל בדירקטוריון. הספליט יעלה את מחיר המניה של פאגאיה ליותר מ-10 דולרים.
פאגאיה, שיצאה להנפקת ספאק לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר ביוני 2022 הייתה לתקופה קצרה חביבה במיוחד על הספקולנטים, שהקפיצו את שווייה במאות אחוזים בתוך שבועות ספורים - תנועה שהפכה אותה לזמן קצר לחברה הישראלית הגדולה ביותר בוול סטריט - מאז האוויר הספקולטיבי נטש את המניה ושוויה צנח לפחות מ-800 מיליון דולר.
נראה כי בפאגאיה מכוונים במהלך הספליט למשוך משקיעים רציניים ויציבים יותר ולשנות את התדמית שדבקה בה עם כניסתה לוול סטריט.
פאגאיה מוכרת בישראל בעיקר בגלל קרן האשראי הצרכני שלה שעצרה את הפדיונות וסבלה מתשואות שליליות. עם זאת הפעילות המרכזית של החברה שמניבה את עיקר הכנסותיה היא טכנולוגיה לחיתום הלוואות, שמאפשר להרחיב את הקהל שיקבל אותן גם ללקוחות שקיבלו סירוב מהבנק. פעילות זו מייצרת לפאגאיה הכנסות שצפויות להסתכם ב-825-800 מיליון דולר בסיכום 2023, שמעדכנת החברה.
.