סגור
אופיר שריד מנכל מליסרון
מנכ"ל מליסרון אופיר שריד (צילום: יובל חן)

מליסרון רותמת את המלחמה להגדלת הרווחים למנכ"ל

האופציות של המנכ"ל אופיר שריד כבר נמצאות עמוק בתוך הכסף, אך החברה מבקשת מבעלי המניות לדחות את מועד המימוש שלהן בשנה. הסיבה: המלחמה החזירה את מחיר המניה לרמות של 2021. אם הדחייה תאושר, שווי ההטבה לשריד נאמד ב-1.2 מיליון שקל

בסיכום תוצאותיה של מליסרון בשני הרבעונים האחרונים התייחס מנכ"ל החברה אופיר שריד לכך שבהשפעת המלחמה הישראלים יצאו פחות לחו"ל ולכן רכשו יותר בקניונים של החברה. אך מזימון שהוציאה מליסרון לאסיפת בעלי המניות שלה מסתמן שהמלחמה משפיעה לא רק על פדיונות השוכרים, אלא גם על היקף התגמול של המנכ"ל.
בחודש הבא תכונס האסיפה כדי לאשר דחייה של שנה במועד מימוש האופציות ששריד קיבל בעבר. זאת, אף שאלו מצויות כיום כבר עמוק בתוך הכסף – כלומר, שמחיר המניה גבוה ממחיר מימוש, כך שהוא מרווח על הנייר באופן מיידי, ובנימוק כי בשל השפעת המלחמה והנסיבות הגיאופוליטיות מחיר מנית מליסרון אינו משקף את ביצועיה בהובלתו של שריד.
שריד, שהחל בתפקידו ב-2019, קיבל בסמוך לכך 107 אלף אופציות בשווי כלכלי של 3.8 מיליון שקל. מועדי המימוש הנוכחיים שלהן, שהוארכו כבר פעם אחת בעקבות משבר הקורונה, יחלו מנובמבר הקרוב (מנת האופציות הראשונה) ועד לנובמבר 2025 (שתי המנות הנוספות). תוקפן של האופציות יפקע בתום שנתיים ממועד המימוש הראשוני האפשרי. דהיינו ששריד יוכל לממש את המנה הראשונה עד לנובמבר 2026 ואת האחרות עד לנובמבר 2027.
מחיר המימוש נקבע על 215 שקל למניה, שהיה מחיר המניה הממוצע ב-30 הימים שקדמו להקצאתן, ובהתאם לכך כבר בסמוך להקצאתן היו האופציות בתוך הכסף. כיום, קרוב לחמש שנים אחרי, מניית מליסרון נסחרת במחיר של 275.8 שקל שגבוה ב-28% ממחיר המימוש.
למרות זאת, במליסרון מבקשים לדחות את תחילת מועדי המימוש בשנה ולהחילם רק החל מנובמבר 2025. כאשר שווי ההטבה לשריד, בהנחה שהארכת מועדי המימוש תאושר, נאמד ב-1.2 מיליון שקל.
בחברה מנמקים את הבקשה בהשפעתן השלילית של הנסיבות החיצוניות – המלחמה והמצב הגיאופוליטי בישראל – על מחיר המניה, ומסבירים כי זה דומה כיום למחיר שהיה בסוף 2021 (271.7 שקל). למול נתון זה מציג דירקטוריון מליסרון את השיפור שרשמה החברה, בהובלתו של שריד, בביצועים: עלייה של 46% ב-NOI ושל 60% ב-FFO בין שנת 2021, לאחר משבר הקורונה, ובין השנה הנוכחית (בקצב שנתי, על בסיס תוצאות המחצית הראשונה).
אולם, נראה כי לאחר שהדגיש את השפעת המלחמה על מצב המניה, שכח דירקטוריון מליסרון לציין את ששריד בעצמו הזכיר בסיכום הרבעונים, וזה כי למלחמה יש גם חלק בשיפור בביצועים. באופן אירוני משהו, לטענת הדירקטוריון המלחמה פגעה בתגמול של שריד, אך היא גם סייעה לו להיות זכאי להזדמנות, כפי שטוען הדירקטוריון, להתגבר על כך.
מעבר לכך, יש לזכור כי כבר כיום מחיר המניה משקף לשריד רווח במימוש, כזה שלא הובטח לו בעת הקצאת האופציות. וכן כי עוד טרם ההארכה ברשותו יותר משנתיים עד לפקיעתה של מנת האופציות הראשונה ושלוש שנים עד לפקיעת השתיים הנוספות - משך זמן שמאפשר למניה לעלות עוד.
בנוסף, כשבוחנים את מצבה של מניית מליסרון מאז המלחמה מגלים כי אומנם מפריצתה ועד לסוף אוקטובר היא ירדה ב-14%, אך עד כה ובסך הכול המניה דווקא עלתה ב-16.5%, יותר ממדד ת"א מניב ישראל, שבו היא נכללת, שעלה ב-8%. מניות מתחרותיה, עזריאלי וביג, רשמו עלייה גבוהה בהרבה, של 27% ו-29% בהתאמה. ומכך שפרט למלחמה ככל הנראה יש משתנים נוספים שהשפיעו על טעמי המשקיעים ועל מצבה של מנית מליסרון.
רצונו של המנכ"ל בהארכת תוקף מימוש האופציות מהווה הבעת אמון מצידו בחברה ובאפשרות כי בסיום או צמצום השפעות המלחמה, כמו גם בהינתן התקדמות נוספת בביצועי החברה מנייתה תמשיך ותעלה, אולם הוא עשוי גם ללמד על חששו מפני התמשכות המצב הנוכחי והשפעתו על השוק, ושזו תדרוש תקופת התאוששות ארוכה למדי.
בארבע השנים המלאות שבהן שריד מכהן כמנכ"ל (2023-2020) הוא קיבל שכר בעלות של 24 מיליון שקל.
את המחצית הראשונה של 2024 סיימה מליסרון, שמחזיקה ב-18 קניונים ושישה פארקי משרדים, עם שיפור של 10% ב-NOI ל-731 מיליון שקל ועם כזה של 11% ב-FFO ל-554 מיליון שקל.