סגור

בלעדי
שש שנים אחרי הפסקת פעילות המסחר בניירות ערך בישראל, דויטשה בנק חוזר

הבנק הגרמני, שהרחיב את השלוחה בישראל ל־20 בנקאים, יציע פעילות של מסחר באג"ח ממשלתית ישראלית ובמט"ח. מנכ"ל דויטשה בנק ישראל: "הבנק נלהב מאוד מהמצב הכלכלי במדינה"

שש שנים אחרי שהפסיק את פעילות המסחר במניות, איגרות חוב ומטבע חוץ בישראל, דויטשה בנק מחדש את פעילותו בארץ ויציע ללקוחותיו המקומיים והמוסדיים הזרים פעילות של מסחר באג"ח ממשלתית ישראלית ובמט"ח.
כיום, סיטי וברקליס הם הבנקים היחידים שמקיימים פעילות כזאת מישראל. חמישה בנקים אחרים - בראשם גולדמן זאקס, בנק אוף אמריקה וג'יי.פי מורגן - מקיימים כיום פעילות כזאת, אבל מלונדון.
הבנק הגרמני הרחיב בימים האחרונים את השלוחה בישראל ל־20 בנקאים, כשגייס ארבעה בנקאים לתמיכה בתחומי הליבה העסקיים של הבנק: בנקאות פרטית, בנקאות להשקעות, בנקאות לתאגידים, ומסחר באג"ח ונגזרותיו. הנימוק המרכזי לחידוש הפעילות בבנק הוא השקעות במגזר הטכנולוגיה, המסייעות לכלכלות להתאושש ממשבר הקורונה.
1 צפייה בגלריה
דורון אברבוך מנכ"ל דויטשה ישראל
דורון אברבוך מנכ"ל דויטשה ישראל
דורון אברבוך מנכ"ל דויטשה ישראל
(צילום: סיון פרג')

"המטרה שלנו בחידוש הפעילות היא להגדיל את טביעת הרגל המקומית לטובת הלקוחות המוסדיים והעסקיים שלנו ולהגדיל את החשיפה למט"ח, שערי ריבית ואג"ח", אמרה אסרה טורק, המרכזת את פעילות הבנק מול הלקוחות המוסדיים במזרח התיכון ואפריקה. "חיזוק הפעילות בשוק המקומי, לצד הצמיחה של הצוות, ישפרו את מנעד הפתרונות ואת פלטפורמת המימון שדויטשה בנק יכול להציע ללקוחותיו המקומיים".
טורק הוסיפה כי "ביסוס מחודש של הפעילות העסקית המקומית שלנו תקשר בצורה טובה יותר בין הפעילות הגלובלית של דויטשה בנק לבין מאגר מתוחכם ופעיל של משקיעים במגוון מגזרים ורמות. לשם המחשה, ב־2021 לבדה זרמו יותר מ־8 מיליארד דולר ממשקיעים בינלאומיים לאג"ח הממשלתיות של ישראל - רק בסין ובדרום קוריאה ראו יותר. מינוף של הפעילות המקומית וניסיון השוק יסייע לנו לשמר את הפוזיציה כספק הנזילות המוביל מקרב הבנקים הזרים. ישראל נמצאת בצמיחה מרשימה, מושכת אליה שפע של השקעות ונהנית מיציבות פיסקלית יוצאת דופן".
ב־2016 הופסקה פעילות המסחר של דויטשה בנק בישראל כחלק ממהלך אסטרטגי של התאגיד לרכז את הפעילות ואת חברי הבורסה לכדי מספר מצומצם של מוקדים בעולם: ניו יורק, לונדון וסינגפור. כעת נוקט הבנק, בהובלת המנכ"ל כריסטיאן סווינג, גישה חדשה. דורון אברבוך, מנכ"ל דויטשה בנק ישראל, אמר כי "הבנק נלהב מאוד מהמצב הכלכלי במדינה. כשהצטרפתי לבנק בסוף 2020, הגישה היתה דפנסיבית למדי. עכשיו זה התהפך. העובדה שאני צריך לשכור עוד עובדים, מדברת בעד עצמה".
לפני כחודש פורסם ב"כלכליסט" כי דויטשה בנק הוביל קונסורציום בינלאומי של בנקים וגופים מוסדיים בהעמדת קו אשראי לקבוצת עזריאלי, לטובת רכישתה של חברת חוות שרתים נורבגית. התאגיד הגרמני שימש כחתם יחיד.