סגור

מנועי הכסף
דדי פרלמוטר: "כשאומרים לי שבצרפת יש יותר סטארט-אפים של AI מבישראל - אני מודאג"

פרק מספר 297 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט: בחלק הראשון של הפרק ניתחנו את החלטת הריבית האחרונה של בנק ישראל מוקדם יותר השבוע ואת התחזיות הפסימיות שליוו אותה. בחלק השני אירחנו את אחד מחלוצי ההייטק בישראל ולשעבר סגן נשיא אינטל העולמית ודיברנו על חלקה של ישראל בעולם ה-AI, ניסינו להבין כמה משפיעה המלחמה על ההייטק המקומי ומה צריך לעשות כדי להוביל את המירוץ: "אני לא פסימי לגבי ההייטק הישראלי, אני פרנואידי", אומר פרלמוטר

השבוע בפרק מספר 297 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי באגם לידרים אורי גרינפלד:
בחלק הראשון דיברנו על החלטת הריבית של בנק ישראל ביום שני האחרון. כיצד שינו בבנק את התחזיות, כמה העלאות ריבית צפויות בשנה הקרובה, ומדוע דווקא תחזית הגירעון נותרה כמעט ללא שינוי.


בחלק השני (23:35 דקות) דיברנו עם דדי פרלמוטר, מחלוצי ההייטק בישראל, מהנדס ויזם חברתי, לשעבר סגן נשיא בכיר באינטל העולמית וכיום מכהן כיו"ר הוועדה הלאומית להגדלת ההון האנושי בהייטק. "אנחנו נמצאים בתחילת הדרך מבחינת ה-AI", אומר לנו פרלמוטר. "המון אנשים כבר משתמשים בטכנולוגיה הזו אבל אין ספק שחברות כבר משנות את צורה העבודה. יש עוד המון שינויים שיקרו בשימוש בטכנולוגיה הזו, אולם כבר היום תחום הבינה המלאכותית משמש חברות בתחומים שאינם טכנולוגיה - מרפואה, דרך ראיית חשבון ועל תעשייה. אין לי ספק שה-AI יכנס לחיינו לכל תחום - ללא יוצא מהכלל".
לגבי המקצועות החדשים ואלו שייעלמו אומר פרלמוטר כי "אין ספק שיהיו מקצועות שיעלמו אבל יהיו חדשים. שואלים אותי הרבה מתי המחשב יחשוב במקומנו, והאמת שאין לי על זה תשובה. מה שכן, בכל מקרה, העובד שיפעיל את המחשב יהיה חייב להיות מומחה בתחומו על מנת שהמערכת תפעל כמו שצריך".
"תחשבו על זה שפעם כדי להיכנס לתחום התכנות הייתם חייבים ללמוד שפה, היום זה כבר לא קיים - מספיק לדעת היום אנגלית ואתה יכול ליצור מערכת טובה. מה שכן, כדי להפעיל אותה כמו שצריך אתה חייב להבין בנושא", אמר פרלמוטר.
לגבי ישראל והתעשייה המקומית שלנו פרלמוטר סבור שאין למישהו תשובה איפה נמצא ההייטק הישראלי במירוץ של ה-AI. "אני לא חושב שאנחנו נמצאים במקום רע, אבל כשאומרים לי שיש יותר סטארט-אפים בתחום של ה-AI בצרפת מבישראל אני מודאג. זו מדינה שלא היו לה יותר סטארט-אפים מישראל בשום תחום אחר".
"הסיבה לכך שאנחנו מעט מאחור קשורה בעיקר לאקדמיה וללימוד. אין לנו מספיק מרצים ואם אנחנו רוצים להוביל את העולם בזה אנחנו צריכים להשקיע המון. בזמנו היתה ביקורת על כך שהחברות הגדולות בעולם עושות לנו רק נזק, ותמיד אמרתי ואני אומר היום שזה בדיוק הפוך - החברות הגדולות תורמות לנו המון גם לחינוך ולצבירת הידע". לגבי המלחמה וההשפעה שלה על מצב ההייטק אומר פרלמוטר כי ההשפעה שלילית. "קשה להביא השקעות לישראל אבל זה קורה. סטארט-אפ טוב יביא כסף, תמיד. אני לא פסימי לגבי המצב, אני פרנואידי".
לשיחה המלאה בפודקאסט, לחצו על הקישור למעלה.