סגור
גיורא בר דעה מנכ"ל חברת שטראוס
גיורא בר דעה (צילום: תומי הרפז)

משוקולד לדלתות ומוצרי נעילה: גיורא בר דעה יתמנה ליו"ר רב-בריח

בר דעה יחליף בתפקיד היו"ר את הבעלים של החברה, שמואל דונרשטיין, שעובר לכס המנכ"ל במקום עידן זו-ארץ; בר דעה סיים את תפקידו כמנכ"ל ונשיא שטראוס ברקע התפרצות הסלמונלה ב-2022 שהובילה להסרת מוצרים רבים של החברה מהמדפים לתקופה ממושכת

שינויים בצמרת קבוצת מוצרי הנעילה והדלתות רב-בריח: מנכ"ל ונשיא שטראוס-עלית לשעבר, גיורא בר דעה, ימונה ליו"ר הקבוצה במקום הבעלים שלה, שמואל דונרשטיין שיתמנה לתפקיד המנכ"ל. דונרשטיין יחליף את עידן זו-ארץ שכיהן בו בחמש השנים האחרונות ויסיים את תפקידו בה באפריל הקרוב.
במסגרת השינוי במבנה הארגוני בקבוצה מונה גם יגאל מורן ששימש מנכ"ל החברה הבת שלה, נוריאלי, למשנה למנכ"ל ולסמנכ"ל התפעול של הקבוצה. מורן כיהן בעבר כמנכ"ל חמת, מנכ"ל חברת הפלדה אסכור ובתפקידו החדש ברב-בריח יהיה אמון בין השאר על מיצוי הפוטנציאל התפעולי שלה תוך שיפור הפריון.
בר דעה יחליף את דונרשטיין בתפקיד היו"ר בכפוף לאישור מינווי דונרשטיין לתפקיד מנכ"ל ודירקטור בקבוצה.
בר דעה סיים את תפקידו בשטראוס ברקע פרשת התפרצות הסלמונלה באפריל 2022 במפעל של עלית בנוף הגליל שהובילה לריקול ענק שבמסגרתו הוסרו מוצרי שוקולד רבים של החברה מהמדפים למשך חודשים ארוכים.
בקיץ האחרון דיווחה רשות התחרות כי בכוונתה להאשים את בר דעה ואת סמנכ"ל הכספים בשטראוס-עלית אריאל שטרית בניסיון להסדר כובל, כי אותתו לכאורה בדוחות על כוונת החברה להעלות מחירים. כתב האישום נגדם בכפוף לשימוע.
ברב-בריח רואים בבר דעה שחקן חיזוק משמעותי שבכוחו להוביל את הקבוצה להשגת יעדי ההתרחבות שלה, לאחר שבשנים האחרונות היא השלימה את הקמת השלב הראשון בקומפלקס התעשייתי הענק שלה באשקלון שכולל מפעלי ייצור של דלתות ושערי פלדה, מרכז תפעול גדול ומפעל חדשני ליצור מוצרי נעילה אלקטרו-מכאניים.
בשנים האחרונות רב-בריח כיוונה את מהלכיה לחדירה לתחומי פעילות נוספים, תוך חיזוק מעורבותה בענף הבנייה תוך רכישת פעילויות בתחום מוצרי הבנייה, מוצרי זכוכית, אחסנה זעירה (לוקרים) ואנרגיה סולארית. מהלכים אלה נועדו לממש את החזון של בעל השליטה דונרשטיין להפוך את הקבוצה ל-one stop shop שמספק מענה רחב לצרכי הלקוחות וזאת תוך הכפלת מחזורי פעילותה מכ-350 מיליון שקל ב-2019 ליותר מ-700 מיליון שקל ב-2022.
לדעת דונרשטיין השינויים בצמרת הקבוצה יובילו למימוש תוכניתה האסטרטגית להגדיל בחמש השנים הקרובות את מחזור המכירות שלה ליותר מ-1.5 מיליארד שקל.
רב-בריח הונפקה ב-2021 בבורסה בתל אביב והיא נסחרת בה לפי שווי של 275 מיליון שקל. היא סיימה את שלושת הרבעונים הראשונים של 2023 עם גידול של יותר מ-8% בהכנסות שהסתכמו ביחס לתקופה המקבילה ב-2022 בכ-570 מיליון שקל.