החששות חוזרים לשוק המט"ח: היורו מטפס ל-4.2 שקלים, הדולר ל-3.84 שקלים
החששות חוזרים לשוק המט"ח: היורו מטפס ל-4.2 שקלים, הדולר ל-3.84 שקלים
מוקדם יותר הבוקר רשמו שני המטבעות ירידות לעומת המטבע הישראלי, אחרי שטיפסו מולו בשמונה מתוך תשעת ימי המסחר האחרונים, בצל החששות הביטחוניים בישראל; בנק הפועלים: "בנק ישראל לא יוכל להצטרף בקרוב לטרנד הפחתות הריבית בעולם"
השקל מוחק את העליות שרשם הבוקר (ג'), וחוזר למגמה השלילית שמאפיינת אותו בשבועיים האחרונים, ברקע המצב הביטחוני המעורער והחששות מפני תקיפה משולבת של ישראל על ידי איראן וחיזבאללה.
הדולר מטפס ל-3.84 שקלים, היורו עולה ל-4.2 שקלים. המטבע הישראלי נחלש מול הדולר והיורו בשמונה מתוך תשעת ימי המסחר האחרונים - עוד לפני הירידות של היום.
מוקדם יותר היום התחיל השקל לגלות סימני התאוששות, כשהדולר נחלש ל-3.81 שקלים והיורו ירד ל-4.176 שקלים. הירידות במטבע הישראלי התעצמו בשעה האחרונה, ברקע ירי לגליל המערבי ופגיעת כטב"מים. מנכ"ל מד"א אלי בין עדכן כי שני בני אדם נפצעו בפגיעת הכטב"ם בגליל המערבי. אחד הפצועים במצב קשה עד אנוש ופצוע נוסף במצב בינוני עד קשה.
אתמול בקביעת השערים היציגים ננעל הדולר בעלייה של 0.5% ושערו נקבע ב-3.824 שקלים, היורו רשם זינוק של 1.8% ונקבע ברמה של 4.187 שקלים.
בשווקים הבינלאומיים היורו יורד ב-0.3% ל-1.091 דולר ליורו.
"ההמתנה למתקפת נגד של חיזבאללה או איראן הזניקה את פרמיות סיכון המדינה והחלישה את השקל בשבוע החולף", כתבו השבוע כלכלני בנק הפועלים. "בד בבד התגברו הציפיות להאטה בכלכלה העולמית, ואולי אפילו גלישה למיתון. המגמה בשוקי המניות התהפכה וכל אלו מהווים חדשות לא טובות לכלכלה המקומית, ובעיקר לשער החליפין של השקל".
עוד כתבו בבנק כי "בנק ישראל לא יוכל להצטרף בקרוב לטרנד הפחתות הריבית בעולם. קצב עליית השכר, הפיחות בשער השקל ועליית פרמיית סיכון המדינה, לא יאפשרו הפחתות ריבית בחודשים הקרובים.
"לנוכח הצפי לקצב הפחתות ריבית מאוד מהיר בארה"ב, ובכלל זה הפחתות של 50 נקודות בסיס בכל החלטה, אנו סבורים שאם המצב הגיאופוליטי בישראל יתייצב, הפחתת ריבית תעמוד על הפרק לקראת סוף השנה. הריבית בישראל בנקודת הזמן הזו צפויה להיות דומה ברמתה לזו שבארה"ב. קצב הפחתות הריבית עדיין צפוי לפגר אחר העולם. השווקים מגלמים עתה ריבית של כ-4% בישראל בסוף 2025, לעומת 3.25% בארה"ב ו- 2.25% באירופה".