סגור

בלעדי
דויטשה בנק הוביל החלפת חוב ענק של קבוצת עזריאלי

בנקים וגופים מוסדיים בינלאומיים יעמידו לחברה הלוואה של כ־2.15 מיליארד שקל, שתחליף את האג"ח שגויסו לרכישת גרין מאונטיין הנורבגית. החוב הוחלף כך שמי שתישא בו היא החברה הנורבגית ולא החברה־האם עזריאלי

דויטשה בנק הוביל קונסורציום בינלאומי של בנקים וגופים מוסדיים להעמדת אשראי של 5 מיליארד כתר נורבגי (כ־2.15 מיליארד שקל) לקבוצת עזריאלי. האשראי נועד לממן את רכישתה של חברת השרתים גרין מאונטיין (Green Mountain) הנורבגית.


ביולי האחרון הודיעה עזריאלי על רכישת 100% מהון המניות של גרין מאונטיין תמורת 6.5 מיליארד כתר נורבגי (כ־2.82 מיליארד שקל), כשהעסקה מומנה באמצעות איגרות חוב שהחברה גייסה באותה תקופה.

3 צפייה בגלריה
דנה עזריאלי 25.11.20
דנה עזריאלי 25.11.20
דנה עזריאלי
(צילום: זיו קורן)

מעט לאחר החתימה הראשונית גייסה עזריאלי את אחד מגיוסי החוב הגדולים שעשתה בשנים האחרונות חברת נדל"ן מניב ישראלית — 3.6 מיליארד שקל בשתי סדרות אג"ח חדשות, בריבית ממוצעת של 1.28% ובמח"מ של 11.5 שנים לשתיהן.
לאחר מכן פנתה עזריאלי לחפש מימון חדש, שיחליף את האג"ח, וקיבלה אותו בהיקף המדובר מדויטשה בנק, ככל הנראה בתנאים טובים יותר. מימון זה כלל חוב בכיר וחוב נחות, לצד מסגרת מימון נדחית, שנועדה לתמוך בצמיחה העתידית של החברה. דויטשה בנק שימש חתם יחיד, מארגן החוב והמלווה הראשי בעסקה.
2.9 מיליארד כתר נורבגי (כ־1 מיליארד שקל) יהוו חוב בכיר וזוטר, שרובו ישמש לפירעון חוב קודם של 1.5 מיליארד כתר נורבגי.

3 צפייה בגלריה
דורון אברבוך מנכ"ל דויטשה ישראל
דורון אברבוך מנכ"ל דויטשה ישראל
דורון אברבוך, מנכ"ל דויטשה ישראל
(צילום: סיון פרג')

החוב הוא בריבית משתנה ממוצעת של 4.2% מעל ה־Nibor (Norwegian Interbank Offered Rate). 2.1 מיליארד כתר נורבגי יהיו מסגרת אשראי בריבית ממוצעת של 3.25% מעל ה־Nibor. עזריאלי תשעבד לדויטשה בנק את מניותיה של גרין מאונטיין ושל חברה־בת שלה. הסיבה העיקרית, שבעטייה החליפה עזריאלי את החוב גם במחיר של ריבית גבוהה יותר, היא רמת הסיכון. זאת מאחר שלחוב בחברה המוחזקת, Green Mountain, יש סיכון נמוך יותר מבחינתה מאשר החוב בחברה־האם.
השלוחה הישראלית של דויטשה בנק מנוהלת בידי דורון אברבוך, וכראש תחום שוק ההון מכהן תום קפלן. "העסקה היא אבן דרך שמעידה על הקשר ההדוק שלנו עם קבוצת עזריאלי, ומוכיחה את יכולות המימון הגלובליות שלנו, בדגש על ההובלה בסקטור הדאטה סנטרים", אמר אברבוך ל"כלכליסט".

3 צפייה בגלריה
חוות שרתים של גרין מאונטיין בנורבגיה
חוות שרתים של גרין מאונטיין בנורבגיה
חוות שרתים של גרין מאונטיין בנורבגיה
( צילום: אתר החברה)

גרין מאונטיין הנורבגית הוקמה ב־2009 ועוסקת בתחום חוות השרתים. היא סיימה את 2020 עם הפסד של 6 מיליון שקל, למרות צמיחה של 18% בהכנסות ל־71 מיליון שקל.
לחברה שלוש פעילויות עיקריות: תכנון ובניית חוות שרתים בעלות רמת אבטחת מידע גבוהה; אספקת שירותי חוות שרתים מתקדמים לארגונים וללקוחות סיטונאיים; והפעלת חוות שרתים יעילות תוך שימוש באנרגיות מתחדשות בלבד.
החברה מחזיקה בכמה נכסים, המושכרים לצדדים שלישיים ומשמשים אותה לפעילותה. גרין מאונטיין מפעילה שלוש חוות שרתים בנורבגיה וחתומה כיום על אספקה של כ־24 מגה־ואט ללקוחות הקשורים עימה בהסכמים לתקופה ממוצעת של 7.5 שנים.