פרופדו מציגה: מתוכנה לסיוע בהחלטות נדל"ן לרכישת נדל"ן — בתוך 10 שבועות
פרופדו מציגה: מתוכנה לסיוע בהחלטות נדל"ן לרכישת נדל"ן — בתוך 10 שבועות
החברה של מייסדי דוראל הונפקה באוגוסט כמי שמפתחת פלטפורמה טכנולוגית מבוססת בינה מלאכותית, אך כעת היא שוקלת לנצל את יתרון המידע שבידיה ולהשקיע בעצמה בנדל"ן למגורים
חברת פרופדו הונפקה והחלה להיסחר בבורסת תל אביב באוגוסט האחרון כחברה שעוסקת בפיתוח שירותי תוכנה מבוססי בינה מלאכותית, שנועדו לתמוך בהחלטות בשוק הנדל"ן, וככזו שמכוונת למכור את השירותים האלה לגורמים הפעילים בשוק הזה. אך כעת, חודשיים מאוחר יותר, נראה שפרופדו עצמה מעוניינת לפעול בשוק הנדל"ן.
בתשקיף ההנפקה ובדו"חות הכספיים למחצית הראשונה של השנה הוצגה פרופדו כחברה שפועלת במחקר, פיתוח ושיווק מוצרי ושירותי תוכנה, העושים שימוש בכלים טכנולוגיים, לצורך ביצוע אומדנים ותחזיות של מחירי דירות ושכירויות. בתשקיף אף פורטו סוגי הלקוחות הפוטנציאליים שלה, אך החברה לא התייחסה לאפשרות שהיא עצמה תעשה שימוש בכלים פרי פיתוחה לרכישת נדל"ן.
אתמול דיווחה פרופדו על כוונתה להפוך לשחקנית פעילה בשוק הנדל"ן להשקעה, תוך רכישת נכסים למגורים בכוונה למכור אותם בהמשך או להשכירם לפרקי זמן ארוכים. עוד דיווחה פרופדו כי קיבלה אישור עקרוני מאחד הבנקים להעמדת קו אשראי של 35 מיליון שקל למטרה זו.
פלג דודוביץ, בעל השליטה (51%) ומנכ"ל פרופדו, הסביר ל"כלכליסט" כי "תוך הענקת שירות לבעלי נכסים, המעוניינים להיעזר במוצרי החברה כדי לבחון אפשרויות כניסה לשוק, החברה מזהה אם יש הזדמנויות כלכליות להשקעה באותם נכסים. כך נוצרת, למעשה, סינרגיה בין הנדל"ן בשטח לבין הטכנולוגיה של החברה, וזו מהווה עבורה יתרון תחרותי בשוק הנדל"ן. בכך מופק ערך מאותן הזדמנויות עבור בעלי המניות של פרופדו, ובמקביל החברה גם מביעה אמון בטכנולוגיה שלה". דודוביץ סייג ואמר כי בשלב זה מדובר רק בבדיקת האפשרות.
בתשקיף שפרסמה לפני ההנפקה ציינה פרופדו כי עם לקוחותיה הפוטנציאליים נמנים מתווכים, לקוחות פרטיים שמעוניינים למכור ולרכוש נדל"ן, וגורמים המעוניינים להשקיע בנדל"ן, אך עתה נראה כי המערכת שפיתחה תסייע גם לה עצמה, וכי היא עשויה להתחרות באותם גורמים. בהקשר לכך הסביר דודוביץ כי "אנחנו לא מתחרים עם הגורמים שלהם אנחנו מעוניינים למכור את השירות". עם זאת הוא הוסיף כי "לפרופדו יהיה יתרון, בהיותה הראשונה לראות את ההזדמנויות העסקיות". באשר לפעילותה העיקרית של החברה אמר דודוביץ: "פעילות הנדל"ן לא באה על חשבון פעילות המו"פ והשירותים, ותוקם עבורה חברה־בת נפרדת".
אף שהחברה כבר החלה בשיווק מוצריה, הסתכמו הכנסותיה במחצית הראשונה של השנה ב־53 אלף שקל בלבד, ובדו"חות אין התייחסות לתחזית הכנסות עתידית. פרופדו הפסידה במחצית הראשונה 4.3 מיליון שקל, זאת לאחר שלדו"חות 2021 צורפה הערת "עסק חי". במחצית הראשונה גייסה פרופדו 850 אלף שקל מבעלי המניות, ובהנפקה באוגוסט גייסה 16 מיליון שקל. פרופדו הונפקה לפי שווי של 94 מיליון שקל, אך מאז ירד שווי המניה ב־13%, כשביום המסחר האחרון בשבוע שעבר היא נפלה ב־7% ואתמול ב־2% נוספים, וכיום היא נסחרת לפי שווי של 82 מיליון שקל.
דודוביץ הוא בנו של מייסד ויו"ר חברת האנרגיה המתחדשת דוראל דורי דודוביץ, שמכהן כיו"ר פרופדו, ובעל השליטה הנוסף אלון קסל (25%) הוא ממייסדי דוראל ומבעלי השליטה בה.