סגור
מטבע ביטקוין קריפטו ירידות
מטבע ביטקוין קריפטו ירידות (צילום: שאטרסטוק)

5 סיבות מדוע הביטקוין רשם את הרבעון הגרוע מאז 2011

המטבע הפסיד ברבעון השני 58% משוויו כשבמקביל נמחקו משוק הקריפטו 1.2 טריליון דולר. למה זה קרה? הנה כמה סיבות בולטות

מטבע הביטקוין חווה את הרבעון הגרוע ביותר שלו מאז 2011 ואת החודש הגרוע ביותר שלו אי פעם. מטבע הקריפטו הגדול ביותר הפסיד ברבעון השני 58% מהשווי שלו בעוד שבשוק הקריפטו כולו נמחקו 1.2 טריליון דולר. לנוכח הירידות החדות, חברות קריפטו פצחו בגלי פיטורים והתעשייה כולה מתקדמת לעבר מהלכי איחוד באמצעות מיזוגים.
באתר CNBC ציינו 5 אירועים שתרמו למצבה הגרוע של תעשיית הקריפטו ברבעון האחרון:
1. לחץ מאקרו כלכלי: במהלך הרבעון השני בפד העלה את הריבית פעמיים כחלק מהמאמץ שלו לבלום את האינפלציה. בעקבות כך גבר החשש שהכלכלה האמריקאית תיקלע למיתון. החששות הללו פגעו בשוק המניות, בעיקר של חברות טכנולוגיה ומדד נאסד"ק ירד ברבעון השני ב-22.4% - הביצועים הרבעוניים הגרועים ביותר של המדד מאז 2008. הירידות בשוקי המניות השפיעו לשלילה גם על הביטקוין ועל שוק הקריפטו, שכן המשקיעים העדיפו לוותר על נכסים בעלי סיכון גבוה.
2. הקריסה של טרה: האירוע המשמעותי הראשון ברבעון האחרון היה הקריסה של המטבע היציב טרה והמטבע הנלווה לונה, שטלטל את התעשייה כולה. מטבע יציב הוא סוג של מטבע קריפטו הצמוד לנכס ממשי, במקרה הזה לדולר. הטרה נוהלה על ידי אלגוריתם ומערכת מורכבת של כריית מטבעות, אך המערכת כשלה והמטבעות קרסו. השלכות הקריסה חלחלו לכל התעשייה, והשפיעו בעיקר על קרן הגידור בקריפטו Three Arrows Capital, שהייתה בעלת חשיפה גבוהה לקריפטו.
3. צלזיוס הקפיאו את המשיכות: ביוני הודיעה חברת הקריפטו על הקפאת משיכות נכסים. החברה ציינה כי "תנאי שוק קיצוניים" אחראיים למהלך. בשבוע שעבר הודיעה החברה כי היא "נוקטת בצעדים חשובים כדי לשמור ולהגן על הנכסים ולחקור את האפשרויות הזמינות לנו". האפשרויות הללו כוללות "מציאת עסקאות אסטרטגיות וארגון מחדש של החובות שלנו". המקרה של צלזיוס חשף את החולשה במודלים רבים של הלוואות המשמשים את תעשיית הקריפטו שמציעים למשתמשים תשואות גבוהות.
4. הפירוק של Three Arrows Capital: זו הייתה אחת מקרנות הגידור הבולטות ביותר שהתמקדה בהשקעות במטבעות קריפטו. החברה שנוסדה לפני כעשור על ידי זהו סו וקייל דיוויד הייתה ידועה בהימורים השוריים הממונפים על שוק הקריפטו. לקרן הייתה חשיפה גבוהה למטבע היציב טרה שקרס. בפייננשל טיימס דיווחו בחודש שעבר שחברות ההלוואה בקריפטו BlockFi וג'נסיס מכרו את האחזקות שלהן בקרן הגידור. הקרן גם הגיעה לחדלות פירעון על הלוואה של מעל 600 מיליון דולר מוויוג'ר דיגיטל, והקרן נכנסה לפירוק, כך לפי אדם המעורה בנושא.
5. המחלוקת של CoinFlex: פלטפורמת המסחר בקריפטו CoinFlex הקפיאה בחודש שעבר משיכות של לקוחות בטענה ל"תנאי שוק קיצוניים" וחשבון של לקוח שנכנס לטריטוריה שלילית. לפי טענת החברה, הלקוח שזוהה כמשקיע הקריפטו רוג'ר וור, חייב לחברה 47 מיליון דולר. וור, שזכה לכינוי ישו של הביטקוין בשל דעותיו האוונג'ליסטיות על התעשייה בתחילת דרכה, מכחיש כי הוא חייב לחברה כסף. ב-CoinFlex הנפיקו מטבע חדש כדי לגייס את הכסף ולהחזיר את המשיכות, והם מציעים ריבית של 20% למשקיעים המוכנים לרכוש ולהחזיק במטבע הדיגיטלי. המנכ"ל מארק לאמב אמר השבוע ל-CNBC כי הם במגעים עם מספר קרנות לרכישת המטבע.