העימות בנורסטאר: בעל מניות מאיים בהגשת תביעה נגזרת
העימות בנורסטאר: בעל מניות מאיים בהגשת תביעה נגזרת
שותף להתנגדות של ישראל קנדה וקרן ספרה: בעל המניות המיוצג על ידי עו"ד זיו עירוני, טוען כי ההחלטה של נורסטאר על הנפקת מניות וחלוקת דיבידנד בעין נעשתה באופן פסול וללא האישורים הנדרשים - דורש את העתקי הפרוטוקולים של ישיבות ועדת הביקורת ודירקטוריון החברה
לא רק ישראל קנדה וספרה יוצאות למאבק נגד המהלכים של כצמן בנורסטאר: בעל מניות שלח היום מכתב לפני תביעה לדירקטוריון החברה בעקבות ההחלטה של הדירקטוריון לחלק את מניות גזית גלוב כדיבידנד בעין ולצאת בהנפקת זכויות.
את בעל המניות מייצג, עו"ד זיו עירוני, המאיים בתביעה נגזרת נגד הדירקטוריון מאחר שאלו משמשים "חותמת גומי" לרצונו של בעל השליטה. בנוסף, נטען כי ההחלטה לחלוקת מניות גזית גלוב היא בלתי חוקית ולכן יש לבטלה.
בתחילת השבוע שעבר הודיעה נורסטאר כי תחלק 14% ממניות גזית גלוב כדיבידנד בעין, באופן שיפחית את האחזקה שלה בחברה הבת מ-51% ל-37%. ההחלטה נומקה ברצון לתמוך במחיר מניות גזית גלוב ולהקטין את הדיסקאונט המובנה של אחזקה בחברה דרך חברת אחזקות. ואולם המהלך של כצמן התפרש ככזה שבא לקבע את שליטתו בגזית גלוב ומניעת השתלטות על ענקית הנדל"ן דרך רכישת מניות נורסטאר.
החלטת חלוקת הדיבידנד בעין אושרה בדירקטוריון אך לא באספה הכללית של בעלי המניות או בוועדת הביקורת. דירקטוריון נורסטאר, כולל את כצמן עצמו ובתו בת עמי כצמן גורדון - על פי עירוני, העניין האישי שיש לצמד הדירקטורים בהחלטה לא נדון בדירקטוריון ועל שניהם היה להימנע מלהשתתף בדיונים. בנוסף, בשל העניין האישי בעסקה, היה על החברה לאשר את העסקה בהתאם למנגנוני אישור העסקאות בניגוד עניינים הקבועים בחוק.
טרם יגיש תביעה נגזרת, עירוני דורש את העתקי הפרוטוקולים של ישיבות הדירקטוריון וועדת הביקורת בנורסטאר מ-1 במרץ 2022 ועד היום. בנוסף דורש עירוני את חומרי הרקע וחוות הדעת המשפטיות והכלכליות שניתנו לדירקטוריון טרם החלטתם - וכן את את המיילים והמסרונים שהוחלפו בין חברי הדירקטוריון לבעל השליטה בנורסטאר.
איום התביעה של עירוני הוא לא הראשון שהופנה כלפי כצמן מאז ההחלטה על חלוקת המניות. הראשונים למחות היו חברת ישראל קנדה (22.3%) בהובלת ברק רוזן ואסי טוכמאייר, שיחד עם קרן ספרה (4.5%) שלחו מכתב התראה לפני תביעה בעקבות אישור המהלך. רוזן וטוכמאייר טוענים כי המהלך אושר בדירקטוריון ללא בחינה ראויה לצד נימוקים מוטעים ותוך ניגוד עניינים. עוד הסבירו כי ההחלטה פוגעת בבעלי המניות של נורסטאר, שכן היא מעדיפה את האינטרסים של כצמן על פני שאר בעלי המניות. חיים כצמן דחה אתמול (ג') את טענות ישראל קנדה וטען כי המהלך נבחן בחברה זמן רב - כצמן ציין כי הצעד יוביל לגיוס חיובי של 160 מיליון שקל לנורסטאר על ידי הנפקת זכויות, מהלך שיגדיל את הגמישות הפיננסיות שלה.
בדומה לרוזן וטוכמאייר גם עירוני שולל את הסברי החברה למהלך, וטוען כי כצמן הניע את המהלך על רקע דמות נוספת שביקשה לרכוש חלקים מנורסטאר – עמוס לוזון. לוזון, מסביר עירוני, התראיין לכלכליסט, במקביל לניהול משא ומתן מול רוזן וטוכמאייר על לרכישת חלקם בחברה, וציין כי בכוונתו לרכוש את השליטה בגזית גלוב באמצעות נורסטאר. "אובדן השליטה בגזית גלוב הוא בעל השלכות קרדינליות על החברה ומעורר חשש כבד לפגיעה חמורה בחוסנה הפיננסי, בהון העצמי שלה, ביכולתה לשרת את חובותיה בעתיד, ובאבדן פרמיית השליטה בגזית לטובת מר חיים כצמן, ללא קבלת תמורה בגין כך" מסביר עירוני.
מנורסטאר נמסר: ״קיבלנו את המכתב, המסתמך ברובו על קטעי עיתונות. מקריאה ראשונית עולה שאין בו כלום. ההסתמכות על חוות הדעת של דלויט, שאפילו לא טרחה לציין שהיא נותנת שירותים לקנדה ישראל ומשמשת כמבקר החיצוני שלה, היא משענת קנה רצוץ ועושה רושם שנתפרה לצרכי הלקוח. טוב היה לדלויט לולא נכתבה ופורסמה. אנו נפעל אמצעים חוקיים על מנת לדחות את התביעה על הסף, אם בכלל תוגש״.