סגור

בתוך 6 שנים: פולירם סידרה לפימי רווח של 713 מיליון שקל על הנייר

יצרנית הפלסטיק לתעשייה ממושב רם און, שבשליטת (39%) קרן פימי, הציגה רבעון שיא מאז הונפקה, ורשמה זינוק של כמעט פי שלושה ברווח הנקי ברבעון השני של 2021. הכנסות החברה קפצו ב־83%, בעיקר הודות למפעלים החדשים שחנכה

רבעון שיא ליצרנית הפלסטיק לתעשייה פולירם שבשליטת קרן פימי (39%). פולירם רשמה את הרבעון החזק ביותר מאז הונפקה בדצמבר האחרון לפי שווי של מיליארד שקל ‑ רבעון שבו זינקו ההכנסות והרווח הנקי שלה.

בין הסיבות לעלייה בתוצאות: הגדלת כושר הייצור של החברה ושיפור בשיעורי הניצול של המפעלים שברשותה, יחד עם ביקושים ערים למוצריה, שהם בעיקר תרכובות פלסטיות שונות לתעשייה. ברבעון השני של 2021 חנכה החברה קו ייצור נוסף בארה"ב והיא משקיעה בימים אלה בשלושה קווי ייצור נוספים, בהם קו ייצור חדש בישראל למיחזור פלסטיק.
2 צפייה בגלריה
מנהל קרן פימי ישיש דוידי ומנכ"ל פולירם יובל פלג
מנהל קרן פימי ישיש דוידי ומנכ"ל פולירם יובל פלג
מנהל קרן פימי ישי דוידי ומנכ"ל פולירם יובל פלג
(צילום: יונתן בלום, יח"צ)
ההכנסות של פולירם צמחו ב־83% ל־244 מיליון שקל ברבעון השני. הרווח התפעולי שהציגה החברה זינק בשיעור חד יותר, של 162%, ל־45.9 מיליון שקל. זאת, הודות לשיפור בשיעורי הרווח הגולמי של החברה בכל מגזרי הפעילות שלה. כתוצאה מכך, בשורה התחתונה זינק הרווח הנקי של פולירם ב־191% ברבעון השני והסתכם ב־34.4 מיליון שקל.
5 מפעלים, 9 חברות־בנות ו־40 מפיצים
פולירם היא חברה בפריסה גלובלית שיש לה 5 מפעלים ברחבי העולם, 9 חברות־בנות ולמעלה מ־40 מפיצים. החברה הונפקה כאמור בדצמבר 2020, והיתה חריגה בנוף הנפקות חברות התוכנה והטכנולוגיה העילית. היא נשלטת על ידי קרן פימי (39%) ומושב רם און (26.4%). מניית החברה טיפסה אתמול בשיעור של 2.6%, לשווי שוק של 1.31 מיליארד שקל.

2 צפייה בגלריה
אינפו הבוננזה של פימי
אינפו הבוננזה של פימי
אינפו הבוננזה של פימי
עבור קרן פימי מדובר בהשקעה מוצלחת מאוד, שכן פימי השקיעה כ־195 מיליון שקל בשנת 2015 כשנכנסה להשקעה בפולירם ורכשה את השליטה בה (65%) מידי מושב רם און. זו היתה עסקה מורכבת, שבתחילה נראה היה שמתגמלת את פימי ביותר אחוזי שליטה, שכן במידה שהשווי של פולירם היה נותר נמוך מ־660 מיליון שקל, פימי היתה מגיעה לאחוזים גבוהים יותר בחברה.
אולם גם בפימי העריכו, ובסוף גם הוכיחו, ששווי החברה הוא הרבה מעבר למיליארד שקל, אתמול כאמור עמד על 1.31 מיליארד שקל בבורסה.
כיום, שיעור האחזקה של פימי בפולירם הוא רק 39%, ולמושב רם און עוד 26.4%. פימי קיבלה מההנפקה 264 מיליון שקל וחלקה בדיבידנדים היה עוד 132 מיליון שקל. שווי השוק של אחזקת פימי בפולירם נאמד ב־512 מיליון שקל, כך שהרווח של פימי מפולירם כבר עומד על 713 מיליון שקל.
"נשלים 3 קווי ייצור נוספים עד סוף השנה"
יובל פלג, מנכ"ל פולירם, מסר כי החברה "חווה ביקוש גובר למוצריה וממשיכה להגדיל בהתמדה את מערכי הייצור. ב־5 השנים האחרונות ביצענו השקעה ב־11 קווי ייצור חדשים, ובכוונתנו להשלים עד סוף השנה השקעה ב־3 קווי ייצור נוספים, לאור חתימת הסכמים עם לקוחות חדשים וכניסה לטריטוריות חדשות".
פלג הוסיף כי "בשוק האמריקאי הצלחנו כמעט להכפיל את מכירות החברה מתחילת השנה ואלה חצו את רף 100 מיליון השקלים. בנוסף, על רקע העלייה במחירי התובלה הימית והאווירית, פולירם מצליחה למקסם את הפריסה הגלובלית הרחבה, בארה"ב ובשווקים נוספים בעולם". יגאל פינגרמן, סמנכ"ל הכספים של פולירם, מציין כי בחברה רשמו "צמיחה מהירה ושיפור ברווחיות, תוך שמירה על מאזן יציב ותזרים חזק. האיתנות הפיננסית של פולירם מאפשרת לנו להמשיך ולבצע השקעות בקווי ייצור ובפיתוח חדשנות, לצד חלוקת דיבידנד עקבית למשקיעים, שהסתכמה ב־70 מיליון שקל מתחילת השנה ובכ־270 מיליון שקל על פני 6 השנים האחרונות".