צמיחה חזקה בהכנסות אנלייט ברבעון הראשון, הרווח עלה על התחזיות בשוק
צמיחה חזקה בהכנסות אנלייט ברבעון הראשון, הרווח עלה על התחזיות בשוק
חברת האנרגיה המתחדשת רשמה ברבעון עלייה חדה של 32% ברווח הנקי ל-331 מיליון שקל - בעיקר בזכות צמיחה בתפוקת החשמל באתרים שלה וחיבור פרויקטים בישראל, ארה"ב ומרכז אירופה; התוצאות נפגעו מהירידה במחירי החשמל בספרד, שם מפעילה אנלייט את חוות הטורבינות הגדולה במדינה
ההכנסות של חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט ברבעון הראשון של השנה, שעמדו על 331 מיליון – זהות להכנסות בשנת 2021 כולה, והחברה חזרה להכות את תחזיות האנליסטים. החברה שבניהולו של גלעד יעבץ רשמה זינוק של קרוב ל30% בהכנסות ורווח למניה של 14 סנט, בשעה שהציפיות בשוק עמדו על 11 סנט למניה.
מתוך חמשת הדוחות הכספיים שפירסמה החברה מאז ההנפקה בנאסד"ק בסוף 2022, בארבעה עקפה אנלייט את תחזיות האנליסטים. בדוחות הקודמים של החברה, ברבעון האחרון של 2023, פיספסה אנלייט את התחזיות, על אף שהציגה עלייה בהכנסות וברווח (המנייה הגיבה בשעתו בירידה של יותר מ-5%).
לתוצאות החיוביות הנוכחיות של אנלייט תרם חיבור של יותר מ-500 מגה-וואט לאורך השנה האחרונה, וכן העלייה בהפקה מפרויקטי רוח באירופה. אלה פיצו על הירידה בהכנסות הממוצעות ממכירת חשמל בספרד, שם מפעילה החברה את פרויקט טורבינות הרוח הגדול במדינה. כמו כן, החברה אישררה את תחזית ההכנסות ל-2024.
מאז סוף הרבעון הראשון של 2023 חיברה אנלייט פרוייקטים חדשים בהיקף של 517 מגה-וואט, יחד עם 340 מגה-וואט שעה אגירה – כך שלחברה פרויקטים מניבים בהיקף של 1.9 ג'יגה וואט (סולארי ורוח) ו-340 מגה-וואט שעה אגירה. אלו הניבו לאנלייט ברבעון הראשון של השנה הכנסות בגובה 90 מיליון דולר (331 מיליון שקל), עלייה של 27% לעומת הרבעון הראשון של 2023 (ושל 32% במונחי שקלים). גם במקרה זה התוצאה עלתה על ציפיות האנליסטים, להכנסות של 79.4 מיליון דולר.
ה-EBITDA המתואם עמד על 68 מיליון דולר (250 מיליון שקל), עלייה של 28% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד (ושל 32% במונחי שקלים). הרווח הנקי ירד ב-26% ל-24 מיליון דולר (90 מיליון שקל), נסיגה שנבעה מרישום רווח חד-פעמי של 12 מיליון דולר ברבעון הראשון של שנה שעברה לאחר הנפקת החברה בנאסד"ק. החברה אישרה את התחזית שכבר פרסמה ל-2024, לפיה ההכנסות יעמדו בטווח של 360-335 מיליון דולר, וה-EBITDA המתואם שע 255-235 מיליון דולר.
התוצאות במרחבי הפעילות השונים
שוק הפעילות המרכזי של אנלייט הוא במערב אירופה, שם רשמה הכנסות של 31.1 מיליון דולר, לעומת 31.7 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2023. הירידה במרחב זה נבעה בעיקר מהירידה במחירי החשמל הירוק בספרד – שם לאנלייט חוות טורבינות הרוח הגדולה במדינה, Gecama בהספק של 225 מגה-וואט.
ההכנסות בפרויקט הספרדי הסתכמו ב-20 מיליון דולר, ירידה של 6% לעומת השנה שעברה. המחיר הממוצע שקיבלה אנלייט עבור החשמל בפרויקט ירד מ-85 יורו ל-65 יורו (למגה-וואט שעה). מנגד, בפרויקט נרשמה בתקופת הדוח עלייה של 20% בכמות החשמל שהפיק – שקיזזה את הירידה במחיר.
בפעילות הישראלית של אנלייט נרשמה העלייה החזקה ביותר בשורת ההכנסות - החטיבה הניבה ברבעון הכנסות של 28 מיליון דולר, קפיצה של יותר מ-100% ביחס לרבעון המקביל. ביוני 2023 חיברה החברה את פרויקט הטורבינות "רוח בראשית" בהספק של יותר מ-200 מגה וואט. במקביל השלימה חיבור של 7 מתוך 12 פרויקטים סולאריים ברחבי הארץ בהספק מצטבר של של 248 מגה-וואט (שהניב לחברה הכנסות של יותר מ-9 מיליון דולר).
מלבד ייצור חשמל, בחודשים האחרונים הקימה אנלייט שני מיזמים חדשים בישראל: הראשון עם חברת אלקטרה פאוור בניהולו של חן מלמד לאספקת חשמל למשקי בית. זאת כחלק מהרפורמה בחברת החשמל שתאפשר לחברות פרטיות להתחרות בחברת החשמל על מכירת החשמל למשקי בית; מיזם נוסף, Enlight Local, יספק ייצור חשמל ירוק ואגירה לרשויות המקומיות בישראל.
בארה"ב היקף הפעילות המניבה של אנלייט עדיין נמוך יחסית, עם הכנסות של 1.2 מיליון דולר בלבד – מפרויקט Apex Solar, שנכון להיום עם חיבור של 106 מגה-וואט. בה בעת, לפי התחזיות של אנלייט, ההספק יגיע בשנים הקרובות לכ-1.2 ג'יגה וואט, בין היתר בזכות חיבור פרויקט Artisco Solar בהספק 364 מגה וואט סולארי ו-1.2 ג'גה-וואט שעה אגירה. בחברה מציינים כי הירידה במחירי הפאנלים הסולאריים וההבטריות, בשיעור של 35% מאז 2023, הובילה לעלייה בתשואות של הפרויקטים.
בשיחה עם המשקיעים ציין מנכ"ל החברה יעבץ: "אני מתאר את מה שאנו רואים בארה"ב, שבה הרקע הבסיסי של התעשייה הוא מהטובים שראינו אי פעם. ראשית, הביקוש לחשמל הולך וגדל במהלך רוב העשור האחרון, התחזיות לצמיחה השנתית ארוכת הטווח של העומס בארה"ב עמדו על כ-0.5% לשנה (העלייה בביקוש לחשמל, ע.א.מ). בפועל זו הואצה בשנת 2023 והתחזיות לביקוש לטווח ארוך כמעט הוכפלו ל-0.9% לשנה שנה עד 2028. הנתון משקף 38 ג'יגה וואט נוספים של ביקוש שיא במהלך חמש השנים הבאות. לצורך הפרספקטיבה, הנתון הזה שווה ערך ל-75% מעומס השיא של קליפורניה כיום.
באנלייט מעריכים שהביקוש לחשמל ימשיך לצמוח בעתיד, בהתאם לרוב התחזיות בארה"ב. הגורמים העיקריים לביקושים העתידיים כוללים את מהחזרה של ייצור לארה"ב כחלק מהמדיניות של הממשל; העלייה במספר הרכבים החשמליים והרחבת חוות השרתים ברחבי המדינה.