סגור

זה רשמי: טוויטר תימכר לאלון מאסק ב-44 מיליארד דולר

דירקטוריון הרשת החברתית אישר את הצעת הרכש של המיליארדר, שימחק את החברה מהמסחר בוול סטריט ויהפוך אותה לפרטית לאחר רכישתה; "אני רוצה להפוך את טוויטר לטובה יותר מאי פעם - עם פיצ'רים חדשים - ומקווה שגם מבקריי הגרועים ביותר יישארו בה", אמר מאסק

עכשיו זה רשמי: דירקטוריון הרשת החברתית טוויטר אישר הערב (ב') פה אחד לקבל את הצעת הרכש של המיליארדר והבעלים של טסלה, אלון מאסק, והיא תימכר לו תמורת 44 מיליארד דולר. זאת לפי שווי של 54.2 דולר למניה. מאסק, שנחשב לאיש העשיר בעולם, ימחק את החברה מהמסחר בוול סטריט ויהפוך את טוויטר לפרטית. העסקה צפויה להתקיים השנה בכפוף לאישור בעלי המניות ורשויות הרגולציה. בעקבות כך מזנקת מניית טוויטר ב-5.5%.



מאסק נחשב לצייצן אובססיבי בטוויטר, כולל ציוצים רבים המטלטלים את שוק מטבעות קריפטו, אך גם מבקר חריף שלה ולמידת החופש בה. לפי הודעת מאסק מהיום, "חופש הדיבור הוא יסוד הדמוקרטיה, וטוויטר היא כיכר עיר דיגיטלית בה עניינים החיוניים לעתיד האנושות נידונים. אני רוצה להפוך את טוויטר לטובה יותר מאי פעם על ידי שיפור המוצר עם פיצ'רים חדשים, הפיכת האלגוריתמים למקור פתוח - זאת כדי להגביר את האמון, להביס את הבוטים של הספאם ולאמת את (זהותם) של כל האנשים. לטוויטר יש פוטנציאל עצום. אני מצפה לעבוד עם החברה וקהילת המשתמשים כדי לפתוח אותה".
בהמשך פרסם ציוץ בו הביע את תקוותו ש"גם מבקריי הגרועים ביותר יישארו בטוויטר, כי זו משמעות חופש הביטוי".


1 צפייה בגלריה
אלון מאסק טוויטר
אלון מאסק טוויטר
אלון מאסק וטוויטר
(צילום: AFP)

טוויטר אישרה את דבר העסקה ומסרה כי בעלי המניות שלה יקבלו 54.2 דולר במזומן על כל מניה - פרמיה של 38% על מחיר הסגירה ב-1 באפריל השנה. היה זה יום המסחר האחרון לפני שמאסק אישר שרכש יותר מ-9% מהחברה.


מנכ"ל החברה פאראג אגרוואל אמר כי "לטוויטר יש תכלית ורלוונטיות שמשפיעות על כל העולם. אנו גאים מאוד בצוותים שלנו ותחת השראה מהעבודה שמעולם לא היתה יותר חשובה".

הביקורת של מאסק על טוויטר

לפני כעשרה ימים הציע מייסד טסלה לרכוש את כל מניות טוויטר ולהפוך אותה לפרטית; זאת לאחר שמוקדם יותר החודש רכש כאמור 9.2% מהחברה והפך לבעל המניות הגדול ביותר בה. יום לאחר ההצעה, אימץ דירקטוריון טוויטר מנגנון "גלולת רעל" במטרה להגן על החברה מפני השתלטות עוינת.
לפני ארבעה ימים פורסם כי מאסק שוקל לפרסם הצעת רכש לטוויטר, וכי קיבל התחייבויות ל-46.5 מיליארד דולר כדי לסייע לו במימון העסקה הפוטנציאלית. מאסק השיג מימון חוב של כ-25.5 דולר ממורגן סטנלי וחברות אחרות, ואמר שהוא עצמו התחייב למימון הון של כ-21 מיליארד דולר.
מאסק ביקר בפומביות לא אחת את טוויטר על כך שאינה חופשית מספיק. בסקר שהפיץ על גבי הפלטפורמה לפני שביצע את הרכישה הראשונה שאל את 80 מיליון עוקביו האם הם חושבים שטוויטר הקפידה על חופש הביטוי באופן שיהיה "חיוני לדמוקרטיה מתפקדת".
"השקעתי בטוויטר מכיוון שאני מאמין בפוטנציאל שלה להיות הפלטפורמה לחופש הביטוי ברחבי העולם", כתב מאסק בהצעתו לרכישת לטוויטר, "ואני מאמין שחופש הביטוי הוא ציווי חברתי לדמוקרטיה מתפקדת. עם זאת, מאז שביצעתי את השקעתי אני מבין שהחברה לא תשגשג ולא תשרת את הציווי החברתי הזה במתכונתו הנוכחית. צריך להפוך את טוויטר לחברה פרטית".