רבעון חלומי להייפר גלובל: זינוק של כ-116% ברווח הנקי
רבעון חלומי להייפר גלובל: זינוק של כ-116% ברווח הנקי
החברה מראש העין שמספקת פתרונות מיחשוב ונסחרת בת"א הציגה שיפורים משמעותיים כמעט בכל השורות והיא הכריזה על חלוקת דיבידנדים לבעלי המניות עד לסוף השנה האזרחית. המייסד והנשיא יורם נוימן: "עזבו אותנו אנשים מעולים בגלל פיתוי השכר ולאחרונה הם חזרו אלינו"
חברת הייפר גלובל הנסחרת בבורסה בתל אביב הודיעה היום על תוצאות הרבעון השלישי של השנה עם שיפור משמעותי בהכנסות וברווחים. החברה שיושבת בראש העין ונמצאת בבעלות של פימי והציבור מספקת פתרונות מחשוב לחברות טכנולוגיה. רוב הפעילות של החברה היא בצה"ל ובחברות בתחום ציוד השבבים.
על פי הדוח שהוציאה החברה הבוקר, הרווח הנקי שלה ברבעון זה הסתכם בכ-4.8 מיליון דולר בהשוואה לכ-2.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - גידול של כ- 115.6%. הכנסות החברה ממכירות ומשירותים ברבעון זה הסתכמו בכ-88 מיליון דולר, לעומת כ-51 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - גידול של כ-72.6% הנובע מגידול במכירות מוצרים קיימים ומהתרחבות למוצרים חדשים, בנוסף לאספקת ציוד מוגברת ברבעון זה למספר לקוחות.
הרווח הגולמי ברבעון הסתכם בכ-14.8 מיליון דולר לעומת כ-8.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - גידול של כ-81% הנובע מהגידול במחזורי ההכנסות לצד שיפור שיעורי הרווחיות הגולמית. הרווח התפעולי ברבעון הסתכם בכ-7.8 מיליון דולר לעומת כ-3.1 מיליון דולר (ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-152% הנובע בעיקר מהשיפור ברווח הגולמי, שוזז בחלקו בשל הגידול בהוצאות המכירה וההנהלה). לראשונה - בין השאר לאור התוצאות החיוביות - החברה החליטה לחלק לבעלי המניות דיבידנדים בסך כ- 3.4 מיליון דולר, שיועבר להם עד סוף שנת 2022.
בשיחה עם כלכליסט, מספר נשיא הייפר גלובל והמייסד שלה יורם נוימן כי החברה זוכה לשגשוג בתקופה הזו ולא רואה תקרת זכוכית להכנסותיה בעתיד. "יש שוק שהולך לענן ויש שוק שלא הולך לענן - שוק המכונות הרפואיות, הצבאיות והתעשייתיות", הוא אומר. "מכונת דפוס מופעלת על ידי מחשב ואנחנו יודעים לאפיין את המכונה המתאימה לצרכי הלקוח. בשנים האחרונות לא הוקמה חברה שמייצרת מכונה. רוב החברות הן תוכנה ויושבים בהן אנשי תוכנה שההיכרות שלהם עם עולם החומרה מאוד קטן. אנחנו מביאים לחברות האלה ידע עצום בעולם המחשוב, חומרה, קשרים עם כל הספקים של עולם המחשוב ויכולות תעשייתיות לבנות חומרה מתאימה ללקוח - ויש לנו יכולות לעשות את מה שהלקוח רוצה".
נוימן מוסיף ומסביר כי "אחת הסיבות לאופטימיות למרות המצב בשוק השבבים העולמי היא החלטתן של ממשלות ארצות הברית וגרמניה להקצות עשרות מיליארדים לטובת הקמה של מפעלי ייצור לשבבים. כל עוד החלטה זו לא בוטלה אלא מתקדמת, נחוש שם ביקוש רב"
בהתייחסו למצב הכללי בתעשיית ההייטק אומר נוימן: "מרגישים שיש סטגנציה בתחום של עלויות שכר ושיותר קל לגייס. אם במחצית הרראשונה של 2021 היה לנו מחסור בעובדים, ב-2022 מילאנו את כל התקנים. יותר קל לגייס עובדים במחירים. בחלק מהתחומים היו עליות של 50-100% בשכר וחברות ענק לקחו לנו עובדים. עזבו אותנו אנשים מעולים בגלל פיתוי השכר ולאחרונה חלק מהם חזרו אלינו" .