סגור
חבורת חרמון - תומר גנון
(צילום: ליאור שרון)

העבריינים מכלא חרמון, דירת הפאר ונתיב הכסף של סלייס

במשרדי שותפות ההשקעות איקס גרופ בפתח תקווה יושבים שישה עברייני צווארון לבן שהכירו בבית הכלא. לשותפות, שמנוהלת בפועל בידי ליעם ישראל ורשומה על שם בת זוגו, זרמו 6.5 מיליון דולר לפחות מכספי חוסכי סלייס ששימשו לרכישת דירת פאר. העבריינים: "אנחנו מבקרים במשרדים, לא עובדים בחברה"   

מי שנכנס למשרדי שותפות ההשקעות איקס גרופ בפ"ת בימים מסוימים, עשוי לחשוב שהוא התבלבל והגיע בטעות לחצר של כלא חרמון, או למפגש של עברייני מרמה ברשות לשיקום האסיר.
שורה של עברייני צווארון לבן, שהורשעו במהלך 2021 בעבירות חמורות של הונאת משקיעים, מרמה, ני"ע, מס או שוחד, וריצו יחד עונשי מאסר משמעותיים באגף C לעברייני מרמה בכלא חרמון בצפון, יושבים ועובדים ממשרדים בפ"ת של שותפות ההשקעות X-GROUP INVESTING (איקס גרופ), שאליה זרמו לפחות 25 מיליון שקל (6.5 מיליון דולר) של משקיעי סלייס גמל. כך עולה מתחקיר כלכליסט. הכספים שהגיעו לשותפות איקס גרופ, כך לפי מסמכי ביהמ"ש, שימשו לרכישת דירת פאר. לטענת אותם עבריינים שנצפו במשרדים המדוברים, הם אינם עובדים עבור השותפות ואין להם קשרים כלכליים איתה.
בין העבריינים, שחלקים אסירים משוחררים וחלקם עדיין בתקופת השליש האחרון, שנצפו בביקורים במשרדי השותפות במגדל ב.ס.ר (בניין T) בקומה 23, נמצאים משה גולדמן, מנהל ההשקעות הראשי של קופת הגמל גדיש של פסגות לשעבר, שנגזרו עליו 44 חודשי מאסר לאחר שהורשע בתרמית ני"ע בהיקף של 11 מיליון שקל על חשבון החוסכים; עמי סגל, בעל השליטה לשעבר בבית ההשקעות אלפא פלטינום שקרס, שהורשע בגיוס כספים במרמה ממאות משקיעים ונידון ל־24 חודשי מאסר; ראש עיריית אשקלון לשעבר איתמר שמעוני שהורשע בקבלת שוחד של 150 אלף שקל מהקבלן יואל דוידי תמורת קידום פרויקטים שלו, וכן בביצוע עבירת הפרת אמונים ובקבלת 550 אלף שקל נוספים; רמי כהן, ממקימי מפלגת ישראל ביתנו ומנכ"ל משרד החקלאות לשעבר, שנידון ל־30 חודשי מאסר לאחר שהורשע בקבלת שוחד של כ־96 אלף שקל מאיגוד הכדורסל בתמורת להנעת סגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום להקצות מיליון שקל לאיגוד, וכן בדרישת שוחד של 100 אלף שקל מעמותה בתמורה לשימוש בקשריו במשרד התיירות לקידום העברת תקציב; ומוטי אטיאס, שהורשע בעבירות מס והלבנת הון כמבצע דרג שלישי בפרשת הפצת חשבוניות וקיזוז פיקטיביות, ונידון ל־30 חודשי מאסר.

הכוכב של פרשת סלייס: עבריין פושט רגל

אם או בלי קשר לכלא שבו הכירו וריצו כולם תקופת מאסר יחד, לפי רשם החברות, שמה של שותפות נוספת שפועלת מאותם משרדים הוא איקס חרמון (X-HERMON). לפי אתר האינטרנט שלה, שותפות איקס חרמון היא חלק משותפות השקעות איקס גרופ. שתי השותפויות פועלות מאותם משרדים במגדלי ב.ס.ר ולהן טלפון זהה. בביקורים במשרדים מתגלה שעל הדלתות החיצוניות במשרדים כתוב איקס גרופ. שתי השותפויות, כך עולה מעיון בתיקי השותפויות ברשם החברות, נמצאות בשליטת אותו אדם: אנסטסיה קוטייבה, שמחזיקה ב־100% בשותף הכללי. קוטייבה היא בת זוגו לחיים של ליעם ישראל, עבריין נוסף שריצה את עונשו באגף C בחרמון.
ישראל הורשע ב־2021 בסיוע לעבירות גניבה בהיקף של כמיליון שקל מכ־18 משקיעים של שותפו לניהול תיקי ני"ע ללא רישיון, אדם בשם מוטי כהן, בהסתרת נכסים בפשיטת רגל, בעבירות מתן שוחד וניסיון למתן שוחד לפקיד בנק כדי לקבל הלוואה, בעבירות מס של עד כחצי מיליון שקל, וכן בסיוע לעבירות קבלת דבר במרמה ותרמית בני"ע. הוא נשפט ל־24 חודשי מאסר והוטל עליו קנס של 150 אלף שקל, שאליו עוד נחזור (ראו מסגרת). בין היתר, כך על פי כתב האישום שבו הודה בהסדר טיעון באפריל 2021, פעל ישראל ללחוץ על משקיעים לקחת הלוואות ומשכנתאות על מנת להשקיע כספים אצל מנהל התיקים ללא רישיון ייעוץ וניהול תיקים שאיתו עבד. כהן הודה והורשע בהסדר טיעון ונגזרו עליו 46 חודשי מאסר. הכספים שגייסו השניים שימשו בהמשך, כך לפי כתב האישום שבו הודה, להרצת מניות וגריפת רווח על חשבון המשקיעים. "מדובר בעבירה שנמשכה על פני שנים, עם עשרות רבות של קורבנות עבירה, תוך פעילות מרמתית בחשבונות אחרים", כתב השופט חאלד כבוב על ישראל כשגזר את דינו.
נוסף לכך שהוא עבריין מורשע, כך עולה ממסמכי בית משפט, ישראל הוא פושט רגל. במאי אשתקד הוא פנה לביהמ"ש השלום בת"א והציע הסדר חוב לנושיו בשל חובות של 10.2 מיליון שקל. זאת לאחר שניסיונות דומים שלו בעבר להגיע להסדר נדחו על ידי ביהמ"ש בב"ש, שקבע שהתנהלותו של ישראל לא נעשתה "בתום לב". על פי מסמכי התיק בת"א, ישראל הציע לאחרונה לנושיו — לדבריו, ספקים של מאפיות ביישוב להבים שהיו בעבר בבעלותו וקרסו בטרם נכנס לכלא — לשלם 400 אלף שקל במזומן, אל מול חובות נטענים של 10.2 מיליון שקל, וזאת כדי שיקבל הפטר מהחובות. אלא שבינתיים מנהל ההסדר שמונה על ידי ביהמ"ש עדכן בספטמבר כי ישראל אינו עומד אפילו בתשלום חודשי של 3,000 שקל לקופה, ונמצא בפיגור תשלומים של שבעה חודשים.

ישראל מציג עצמו כבעלים של קרנות רבות

כאמור, ישראל, שריצה בפועל עונש מאסר של שנה בכלא בחרמון, התחבר בכלא עם אותם עברייני צווארון לבן שנצפו בכמה ביקורים במשרדים של איקס גרופ/איקס חרמון בפ"ת.
מה שמטריד בסיפור הזה הוא שאותה חבורת עבריינים מורשעים לא רק נצפתה יושבת בחברותא בסתם משרדים של שותפות השקעות. אלא היא יושבת במשרדי איקס גרופ, שאליה זרמו לפחות 25 מיליון שקל מכספי עמיתי סלייס. מה ידוע על הכספים האלה שעברו מסלייס לאיקס גרופ? לא הרבה. לפי דו"ח המנהל המורשה של סלייס גמל עו"ד אפי סנדרוב, שהוגש החודש לבית המשפט המחוזי בת"א, ביהמ"ש הגדיר את ליעם ישראל "כרוח החיה, והמוציא והמביא, אף שאינו רשום באופן פורמלי" בשורת קרנות זרות הנושאות את השמות MEGA OR , NLI או LATM הרשומות במישיגן ארה"ב. כ־1,000 עמיתים של סלייס, כך כותב המנהל, העבירו לקרנות אלה 34.2 מיליון דולר בסך הכל (כ־130 מיליון שקל).
ומי הוא הבעלים הרשום של אותן קרנות? "מי שרשומה במסמכי הקרנות כ'שותף מוגבל', ומי ששימשה כאשת קשר לחשבונות הבנק של הקרנות, ועל פי מסמכי מס הכנסה בארה"ב שימשה כשותף הכללי, היא אנסטסיה קוטייבה", כותב המנהל ומוסיף כי "ליעם ואנסטסיה הם בני זוג". לפי רשם החברות, קוטייבה היא, כאמור, גם השותף הכללי באיקס גרופ וחרמון איקס, באמצעות חברה בשם א.ל.איי פיננסים. ישראל, כך לפי התיאור שכתב על עצמו בווטסאפ, הוא "הבעלים (Owner) של 3 קרנות גדולות ו־12 קרנות השקעה שונות". בביו שלו הוא מפנה לאתר האינטרנט של קבוצת איקס גרופ.
הקשר בין איקס גרופ לחרמון איקס ולישראל ברור - שתיהן נשלטות פורמלית על ידי בת זוגו קוטייבה. אבל מה שמהותי הוא, כאמור, הקשר בין איקס גרופ לכספים של חוסכים בסלייס. שימו לב מה כותב המנהל של סלייס סנדרוב לביהמ"ש בדו"ח האחרון: "בכ־6.5 מיליון דולר מכספי העמיתים נעשה שימוש לטובת מתן הלוואה לקרן זרה אחרת – X Group Investing". מה עשתה איקס גרופ עם הכספים? לפי סנדרוב, "היא השתמשה בכספים לרכישת דירת מגורי יוקרה בישראל". הוא מוסיף כי "בגין ההלוואה נרשמה הערת אזהרה על שמה של קרן זרה המנוהלת על ידי 'אשכול פינברט' (קרן אחרת שאליה הוזרמו כספי עמיתי סלייס — ת"ג וא"ע)".
סנדרוב אינו מציין בדו"ח היכן נמצאת אותה דירת פאר שאותה רכשה איקס גרופ, שכאמור מנוהלת בפועל על ידי ישראל ונשלטת רשמית על ידי בת זוגו קוטייבה. ממידע שהגיע לידי כלכליסט עולה שהשניים מתגוררים בדירה בפרויקט היוקרתי בריגה טאוור בנתניה, ברחוב אהוד מנור בעיר. על פי נסח הטאבו של הפרויקט, ישנה רק דירה אחת שעליה רשומה הערת אזהרה על שם חברה זרה בשם מנדוזה (MENDOZA) אינווסטמנט אינטרנשיונל מאיי הבתולה. לא ניתן לאתר את הבעלים הרשומים של החברה הזרה המדוברת. זאת ועוד, בעמוד האינסטגרם הפומבי של ישראל ישנן תמונות שבהן צילם את עצמו בדירת פאר, על רקע קו החוף של העיר נתניה. נציין כי מדובר בדירה בשווי עשרות מיליוני שקלים שהשכירות בה מוערכת בעשרות אלפי שקלים בחודש. בני הזוג טוענים שקוטייבה שוכרת אותה.

בת הזוג היא בעלים של רשת בשר

בחזרה לבת הזוג של ישראל, קוטייבה. מעיון במסמכי שותפויות ההשקעות איקס גרופ וחרמון איקס עולה שקוטייבה הקימה אותן בעת שבן זוגה ישראל, שעמודי הרשתות החברתיות שלו מלאים בתמונות משותפות של שניהם מרעיפים אהבה זו על זה, ריצה את עונש המאסר שלו – 12 חודשים בפועל בטרם קיצור השליש והתקופה המינהלית – בכלא חרמון (ביו מאי 2022 למאי 2023).
בנוסף, קוטייבה, שהיא גם אזרחית אוקראינית, הקימה בספטמבר 2022, תקופה שבה ישראל ישב בכלא, חברה פרטית בשם א.ל.איי פיננסים (A.L.I FINANCEׁ), שרשומה כשותף הכללי בשתי השותפויות שפועלת מאותם משרדים במגדלי ב.ס.ר בפ"ת. א.ל.איי רשומה בכתובת בבניין ישן ברחוב המחרוזת בשכונה קשת היום ד' בעיר יפו. ביקור בבניין מעלה כי אין כל אזכור על תיבות הדואר או הדלתות בבניין לא.ל.איי פיננסים, לקוטייבה, או לחלק מחברות הבשר שרשומות על שמה (ראו מסגרת). לפי רשם החברות, כתובתה האישית המעודכנת האחרונה של קוטייבה היא בבניין ברחוב מדינת היהודים בהרצליה פיתוח, על חוף הים של העיר. ביקור במקום מעלה שעל תיבות הדואר אין אזכור לקוטייבה או לחברות שבבעלותה. כאמור, לפי המידע שבידי "כלכליסט", קוטייבה ובן זוגה ישראל מתגוררים כיום בפרויקט היוקרתי בריגה טאוור בנתניה.

כפל הכובעים של החברה הטובה

קוטייבה היא לא הקשר היחיד בין ישראל לאיקס גרופ, חרמון איקס ולכספי חוסכי סלייס. השותף המוגבל בשותפויות, כך לפי רשם החברות, היא ליאור שאול. שאול, כך לפי עדויות, נמצאת בקשרי חברות עם ישראל. בעמודים ברשתות החברתיות שלה ושל ישראל ישנם גם צילומים משותפים שלהם באירועים. שאול גם קשורה לכספים שהגיעו מסלייס לקרנות בניהול ישראל, והיא אף מסרה את תיבת המייל שלה ומסמכים נוספים לעו"ד סנדרוב שמתחקה אחרי הכספים. מהתכתבות מייל שהגיעה לידי כלכליסט, ממרץ 2024, תחת הכותרת "אלוקציית (פיזור) השקעה בין עמיתים", פונה מנכ"ל סלייס באותה העת, אסף גולדברג, שנמנה עם משפחת בעלי השליטה, הן לשאול והן לישראל ומבקש מהם לעדכן נתונים שונים לגבי ניהול הכספים של העמיתים, לקראת העברת הכספים הבאה מסלייס.
5 צפייה בגלריה
ליעם ישראל ו אנסטסיה קוטייבה
ליעם ישראל ו אנסטסיה קוטייבה
בני הזוג ליעם ישראל (מימין) ואנסטסיה קוטייבה. גרים בנתניה בדירה ששווה עשרות מיליוני שקלים. לטענתם, בשכירות
(צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של ליעם ישראל)

תגובות: "רק חברים, אין קשרים כלכליים"

מטעם ליעם ישראל נמסר כי "הנזכרים בכתבה הם חברים ואין להם קשרי עבודה. אין כל פסול בכך שאסירים משוחררים, ששילמו את חובם לחברה, עובדים יחדיו כדי להשתקם, בפרט כשלאסיר משוחרר קשה להשתלב בשוק העבודה בשל הסטיגמות הרבות. בימים אלו ישראל נמצא במשא ומתן עם המנהל המורשה של סלייס למציאת פתרון מוסכם לטובת העמיתים של החברה, ובמסגרת זו ההליכים המשפטיים נגדו הוקפאו. אנסטסיה קוטייבה היא בת זוגו של ישראל והם מתגוררים בדירה שכורה. בבעלות קוטייבה עסקים חוקיים הפועלים על פי דין, וישראל עושה כמיטב יכולתו לסייע לה. ישראל נמצא בקשרי ידידות עם אבי מוטולה, ואין לו ידיעות לגבי עסקיו".
מטעם אנסטסיה קוטייבה נמסר כי "אנסטסיה הגישה תגובה מפורטת וממוסמכת לבית המשפט, במסגרת ההליכים שנקט המנהל המורשה של סלייס, ואין בכוונתה לנהל את הדברים בתקשורת. ההליכים כנגד אנסטסיה וליעם ישראל הושהו בהסכמה, בניסיון להגיע להסדר. יתר הטענות הן רכילות".
משה גולדמן מסר כי "אכן ישבתי עם ליעם בכלא ואני גם חבר טוב שלו, ואפילו מבקר ונפגש איתו לא מעט. אני פעמיים בשבוע מבקר באיקס גרופ כי ליעם חבר. נחמד לי שם. אני יושב שעתיים והולך לענייניי. אני לא עובד באיקס גרופ או בכל חברה אחרת שקשורה לליעם, ואין לי שום קשר עסקי עם ליעם. כמו כן, מעולם לא חתמתי ולא שילמתי ערבות עבור ליעם". לשאלה האם ידע שכספי איקס גרופ שימשו לרכישת דירה, גולדמן סירב להתייחס.
רמי כהן מסר כי "אכן ביקרתי במשרדים אלה מספר בודד של פעמים, וזאת לאור ההיכרות האישית עם ליעם. מעולם לא היה לי כל קשר אישי או מקצועי לשותפויות המדוברות, או לדירה המדוברת. מאז שחרורי מהכלא אני משמש יועץ לחברות שונות בתחומי החקלאות, הביטחון וההשקעות - וזאת לאור הרקע המקצועי שלי במגזר הממשלתי והעסקי בישראל. השותפויות האמורות או הגופים האחרים הקשורים לפרשת סלייס לא נמנים עליהם". לשאלה כמה פעמים הגיע למשרדים ומה יש לו לחפש שם השיב: "לא כל השמות שציינת מוכרים לי. באותה קומה יושבת רואת חשבון, מכרה שלי, ואנו נפגשים לעתים לצורכי עבודה".
איתמר שמעוני מסר כי "אני לא עובד בחברה. הייתי שם אולי שלוש פעמים בשנתיים האחרונות שבהן עזרתי מניסיוני לליעם בתובנות נכונות. אני מכיר את ליעם מבית הסוהר חרמון והוא אדם נפלא. אני לא שותף לכלום ואין קשר לשותפויות או לדירה המוזכרת. אני עובד בחברת שנל אבטחה מראשל"צ כמנכ"ל מאז יולי 2023 וזהו עיסוקי".
מוטי אטיאס מסר: "אני מנהל את הקצביות של רשת 'בשר וכל השאר', מגיע פעם בשבוע למשרדים האלה בפ"ת לתת חשבוניות של הרשת להנהלת החשבונות. אין לי כל קשר לשותפויות שפועלות משם. אני עובד שכיר של רשת הבשר. אני מכיר את ליעם מהכלא וישבנו יחד תקופה קצרה. בת הזוג שלו אנסטסיה היא הבוסית שלי ברשת הבשר".
מאבי מוטולה, יואל דוידי, עמי סגל וליאור שאול לא התקבלו תגובות.

5 צפייה בגלריה
אתר איקס חרמון X-HERMON
אתר איקס חרמון X-HERMON
אתר איקס חרמון X-HERMON
(צילום מסך)


סניפי דדוש קצבים שרכש אבי מוטולה נרשמו על זוגתו של ישראל

ליעם ישראל נמצא כאמור בקשר כלכלי וחברי עם עבריין צווארון לבן נוסף שישב איתו ביחד בכלא חרמון: מנכ"ל אפריקה תעשיות לשעבר אבי מוטולה. מוטולה, שהורשע בעבירות מרמה, רישום כוזב וני"ע, נשפט ביוני 2021 ל־34 חודשי מאסר בפועל. במסגרת הסדר טיעון הוא הודה והורשע בניפוח הכנסות החברה־הבת נגב קרמיקה בהיקף של 73 מיליון שקל, במטרה לעמוד ביעדי מכירות. בנוסף, מוטולה הודה בעבירות גניבה בהיקף של כ־1.2 מיליון שקל, כשעשה שימוש אישי בכספי נגב לצורך שכירת דירת יוקרה בפרויקט סי אנד סאן, טיסות לחו"ל ואירוח במלונות עם בת זוגו, שיפוץ בית הוריה של זוגתו, רכישת תכשיטים, שכירת חוקרים פרטיים לסכסוך הגירושים שלו ועוד.
"הם היו בסטיז בכלא חרמון", סיפר לכלכליסט אדם שמכיר את השניים. נודע כי הם חלקו את אותו התא. אחרי שהשתחררו הם שומרים על קשר קרוב. מסתבר שמוטולה גם מוכן להשקיע כסף בחברות הזאת. לפי בקשת הסדר פשיטת הרגל שהגיש ישראל במאי אשתקד בגין חובות נטענים של 10.2 מיליון שקל, הוא צירף תצהיר של מוטולה, שלפיו הוא מוכן להיות ערב בסכום של עד 200 אלף שקל לביצוע ההסדר. "אני חבר של ליעם ישראל ומעוניין לסייע לו לצורך שיקומו הכלכלי", כתב מוטולה לביהמ"ש. "אני עובד בתחום שוק ההון והנדל"ן, ויש ביכולתי הכלכלית לסייע לישראל". כמו כן, לבקשת הבהרה של כונס הנכסים הרשמי בהליך פשיטת הרגל של ישראל, כיצד שילם את הקנס הפלילי בגובה 150 אלף שקל שהוטל עליו, כתב עוה"ד שלו לביהמ"ש כי "שני חברים של ישראל הם אלה אשר שילמו את הקנס עבורו בחלקים שווים: אבי מוטולה ומשה גולדמן". גולדמן מכחיש ששילם.

5 צפייה בגלריה
אתר בשר וכל השאר דדוש קצבים
אתר בשר וכל השאר דדוש קצבים
אתר האינטרנט של בשר וכל השאר. החברה של קוטייבה מזדהה כחלק מרשת דדוש קצבים
(צילום מסך)

אלא שכאן לא מסתיים הקשר בין מוטולה לישראל. מוטולה רכש לאחר שחרורו מהכלא, דרך ביהמ"ש, ארבעה סניפים של רשת הקצביות "דדוש קצבים" שקרסה (ברעננה, חדרה, אור עקיבא ונתניה) בתמורה לכ־12 מיליון שקל. אלא שלפי רשם החברות, הסניפים, שהפכו לרשת "בשר וכל השאר", נרשמו על שמה של אנסטסיה קוטייבה, בת הזוג של ליעם ישראל, שאף משמשת כדירקטורית ברשת, לפי מסמכי הרשם.
תקציר האירועים: ביוני 2023 פנתה רשת "דדוש קצבים" לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד בבקשה לאשר הסדר נושים בגין חובות נטענים של 37 מיליון שקל. הרשת, בניהולו של ניר דדוש, שלימים גם נשאר כיועץ ברשת, צירפה לבקשה הצעה שלפיה חברה בשם ה.י דוידי קמעונאות תרכוש כמה סניפים. מי שהיה ערב להצעת הרכש, כך לפי מסמכי בית המשפט, היה אדם בשם יואל דוידי, הבעלים של ד.י דוידי השקעות בנדל"ן. מדובר, לפי מספר ת"ז, בלא אחר מאשר הקבלן יואל דוידי (65) שהורשע ב־2021 במתן שוחד של 150 אלף שקל לראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני ובעבירות מס, ונגזרו עליו 9 חודשי מאסר. גם דוידי ריצה את עונשו בכלא חרמון, באגף C.
חודשיים לאחר מכן חברת דוידי חזרה בה מההצעה. במקומה הגיעה הצעה מאדם אחר שישב בכלא חרמון, מוטולה, שהציע לרכוש שלושה סניפים (רעננה, חדרה, אור עקיבא) בתמורה לכ־3 מיליון שקל באמצעות חברה ששמה "ג.ל.א.ם בשר" שבבעלותו המלאה. הצעתו אושרה על ידי ביהמ"ש בנובמבר 2023. חודש לאחר מכן, בדצמבר 2023, מוטולה הגיש הצעה לרכוש גם את הסניף המרכזי של הרשת בנתניה תמורת 9 מיליון שקל. ההצעה אושרה על ידי בית המשפט במרץ 2024. מתיק ביהמ"ש עולה שצ'קים של מוטולה חוזרים, הוא מתחמק מפניות הנאמנים והם ביקשו לחלט את הערבות שהעמיד.
על פניו, וכך נכתב בהצעות הרכישה, העסקאות היו אמורות להתבצע עבור החברה הקולטת שבבעלות מוטולה – "ג.ל.א.ם בשר". אלא שבדיקה ברשם החברות מעלה כי חברת "בשר וכל השאר" רשומה בכלל בבעלות מלאה על שמה של קוטייבה.
הכתובת של "בשר וכל השאר", שלפי אתר האינטרנט שלה היא "מקבוצת דדוש קצבים", היא צבי תדמור 12 בחולון – כתובת של אחד הסניפים ברשת. כמו כן, לפי אתר האינטרנט של "בשר וכל השאר", גם שאר הסניפים שרכש מוטולה, ברעננה, חדרה ונתניה, הם חלק מ"קבוצת דדוש קצבים". אגב, מספר הטלפון שמופיע ברשם החברות כמספר של סניף חולון, הוא של לא אחר מאשר מוטי אטיאס, שנקלע לקשיים כלכליים וישב בכלא חרמון ביחד עם מוטולה וישראל על עבירות מס והלבנת הון בפרשת חשבוניות פיקטיביות, ובביקורים במשרדי איקס גרופ וחרמון איקס נצפה שם.
עיון בתיק החברה של "בשר וכל השאר" מגלה דבר נוסף. מניות החברה מעולם לא נרשמו על שמו של מוטולה או ג.ל.א.ם שבבעלותו. על פי המסמכים, בסוף פברואר 2024, שלושה חודשים לאחר שביהמ"ש אישר למוטולה לרכוש את שלושת הסניפים, המניות עברו במלואן לקוטייבה, שגם נרשמה כדירקטורית בחברה.
גם בסיבוב השני, רכישת סניף נתניה של "דדוש קצבים", חזר על עצמו התסריט. מוטולה קיבל את אישור בית המשפט לרכוש, נתן צ'קים לנאמנים להסדר והמניות נרשמו על שם קוטייבה. מעיון בתיק החברה ברשם החברות קוטייבה היא כיום הבעלים 100% של חברת "ליר קצבים". מספר החברה והכתובת של "ליר קצבים" (ויצמן 14 נתניה) זהים למספר החברה והכתובת של "ליר קצבים" שמחזיקה בסניף נתניה ושאותה ציין מוטולה בבקשת הרכישה לביהמ"ש.
מעיון בתיק רשם החברות עולה שמניות "ליר קצבים", בעלת הסניף בנתניה, שהיו רשומות על ניר דדוש (המנהל הקודם ויועץ החברה), עברו ביוני 2024, שלושה חודשים לאחר הרכישה, ישירות ובמלואן לקוטייבה. "ג.ל.א.ם בשר" של מוטולה, כך תיק החברה, מעולם לא נרשמה כבעלים.

פרשת סלייס: חשדות להונאה וחסכונות של 800 מיליון שקל בסכנה

הקריסה של סלייס היא אחת הקריסות המהדהדות שידע ענף הגמל הישראלי, ובמסגרתה נחקרים כיום שלל חשדות, בין היתר של הונאה. מסוף 2023 החברה מנוהלת על ידי מנהל מיוחד, שמונה מטעם רשות שוק ההון ובאישור בית המשפט, שחוקר את החשדות המדוברים ומנסה להתחקות אחר כ־800 מיליון שקל שהושקעו בסוגים שונים של קרנות אסורות להשקעה ("קרנות אדומות"), שלגבי חלק מהן ישנו חשד שלא מדובר בקרנות כלל, ושהכסף ירד לטמיון.
סלייס היא חברת גמל דיגיטלית, שהחלה לפעול במתכונת זו בשנת 2020, והיא גלגולה הנוכחי של חברת קל־גמל. החברה, שבשליטת משפחת גולדברג, מציעה לציבור פלטפורמה דיגיטלית לניהול חסכונות — קופות גמל, קרנות השתלמות, חיסכון לכל ילד, גמל להשקעה, קרנות השתלמות בניהול אישי וקופות גמל בניהול אישי (IRA).
קופות גמל בניהול אישי הן קופות שבאמצעותן החוסך מחליט בעצמו כיצד יושקע הכסף שלו, תוך שהוא בוחר באילו מוצרים וקרנות להשקיע, וזאת בשונה מקופות גמל סטנדרטיות שבהן מנהל ההשקעות של הקופה מנהל את הכסף באופן ישיר והוא שקובע את מדיניות ההשקעה. בשל כך קופות הגמל האלו גובות דמי ניהול זולים יותר בהשוואה לאלה הסטנדרטיות. ערב קריסתה, נוהלו בסלייס 4.2 מיליארד שקל, מתוכם 2.5 מיליארד שקל ב־IRA.
חלק מהחוסכים באמצעות הקופות בניהול אישי הגיעו מלכתחילה לסלייס כדי לקבל הלוואות על חשבון החיסכון, לאחר שלא הצליחו לקבל אותן מהמוסדיים המסורתיים, וזאת בתיווך של סוכני ביטוח וחברות שיווק פיננסיות שונות. הכספים של אותם חוסכים, שהועברו מקופות וקרנות של מוסדיים גדולים ומוכרים, הושקעו בשורה של קרנות זרות, הנקראות קרנות חוץ, שחלקן היו אסורות להשקעה לפי כללי הרגולציה. מדובר על קרנות שחלקן הוקמו על ידי ישראלים ורק נרשמו במדינה זרה.
בחלק מהמקרים, החוסכים כלל לא ידעו שכך הושקעו הכספים האלו בשמם, ואחרים לא הצליחו לקבל מידע בסיסי ונדרש על אודות ההשקעות שלהם. בין היתר מדובר על קרנות כמו אלו שקשורות לליעם ישראל (כ־34 מיליון דולר מכספי המשקיעים) או לדמות מרכזית אחרת בפרשה - גיא שנצר (100 מיליון דולר). הדבר גרר גל תלונות לרשות שוק ההון, שהחליטה בסופו של דבר למנות מנהל מיוחד, אפי סנדרוב, כדי לחקור את כל שהתרחש. סנדרוב סימן 800 מיליון שקל ככספים שזרמו לקרנות אסורות להשקעה, שגורלם לא ידוע ואחריהם יש להתחקות. עד כה איתר סנדרוב כ־60% מאותם כספים, והם עשויים לשוב לחוסכים, אך ישנן קרנות רבות שלא משתפות איתו פעולה, וכסף רב עשוי לא להימצא לעולם.