אלביט משדרגת את תגמול המנכ"ל: השכר יעלה ל-300 אלף שקל בחודש, המענק לעד 3 מיליון דולר
אלביט משדרגת את תגמול המנכ"ל: השכר יעלה ל-300 אלף שקל בחודש, המענק לעד 3 מיליון דולר
זאת בנוסף לחבילת אופציות חדשה ולבונוס מיוחד מעבר למענק השנתי; עד כה מנכ"ל אלביט מערכות היה זכאי לשכר חודשי בעלות של 243 אלף שקל, כשתקרת המענק השנתי עמדה על 2 מיליון דולר
אלביט מערכות מבקשת להעלות של שכרו של מנכ"ל החברה, בצלאל מכליס, לשכר ברוטו של 300 אלף שקל בחודש (81.5 אלף דולר). זאת החל מאפריל הקרוב. מדובר בתוספת משמעותית לעומת הסכם השכר הנוכחי שלו, לפיו הוא היה זכאי החל מאפריל 2021 לשכר של 243 אלף שקל (כ־66 אלף דולר) צמוד למדד.
בנוסף, מבקשת החברה לשדרג את הסכם הבונוס השנתי שלו. על פי ההסכם החדש מכליס יקבל מענק כספי שנתי עבור כל שנה קלנדרית מהחל מהשנה בסכום שייקבע על פי הביצועים הפיננסיים של החברה עד לתקרה של 3 מיליון דולר. זאת בהשוואה להסכם הנוכחי שלו לפיו הוא זכאי לקבל בונוס שנתי הכפוף לביצועים בסכום תקרה של 2 מיליון דולר. ב־2022 קיבל מכליס בונוס של כ־1.7 מיליון דולר.
בנוסף לכך יהיה מכליס זכאי לבונוס מיוחד עבור "הישגים מיוחדים", בסכום שלא יעלה על 1% מהערך המוסף שנוצר לחברה או 12 משכורות בסיס חודשיות.
בנוסף לכל השיפורים בתגמול, מכליס יהיה זכאי לחבילה של 150 אלף אופציות חדשות שיהיו ניתנות למימוש על פני תקופה של ארבע שנים, מתוכן 40% יהיו ניתנות למימוש כבר ביום השנה השני להענקתן.
אלביט מערכות, שבשליטת מיקי פדרמן, מציינת בנימוקים לשדרוג תנאי העסקתו של מכליס כי היקף פעילות החברה ומורכבותה גדלו, בפרט לנוכח כניסתה של ישראל למלחמה.
מדיניות התגמול העדכנית של החברה קובעת כי בכפוף לתנאים מוקדמים מסוימים, החברה תשלם למנכ"ל בונוס שנתי בסכום מצטבר של שני רכיבים: ראשית, 0.4% מהרווח הנקי Non-GAAP המיוחס לבעלי מניות (רכיב התלוי ברווחי החברה). שנית, אם גם יעד תזרים המזומנים התפעולי של החברה וגם תזרים המזומנים התפעולי בפועל חיוביים - ישולם בונוס נוסף שיחושב על ידי המכפלה של 0.1% מהרווח הנקי Non-GAAP של החברה כפול פקטור. הפקטור הוא היחס בין תזרים המזומנים התפעולי ליעד תזרים המזומנים בתקציב השני של אלביט מערכות (רכיב התלוי התזרים המזומנים).
ועדת התגמול והדירקטוריון מבקשים לבצע שינוי בנוסחה לחישוב המענק השנתי וזאת לטענתם לאור לחצים אינפלציוניים משמעותיים ועליית הריבית בשנים האחרונות בישראל ובשאר העולם וכדי לשקף את המאמצים המוגברים של החברה לשיפור שולי הרווח ותזרים המזומנים. בנוסף לכך, מוצע להסיר את התנאי ברכיב התזרים שמחייב תזרים מזומנים חיובי, ובמקום זאת, נקבע להטיל ערכי מינימום ומקסימום לרכיב תזרים המזומנים, כאשר ערך המינימום משמש גם כתנאי מוקדם לקבלת חלק כלשהו ממרכיב התזרים.
ועדת התגמול והדירקטוריון של אלביט מערכות מצדיקים את השינוי המבוקש בצמיחה החזקה של החברה. הדירקטוריון מאמין שחלק ניכר מהצמיחה בהכנסות ובצבר ההזמנות נבע ממאמצי שיווק מוצלחים בהובלת ההנהלה הבכירה של החברה ומפורטפוליו רלוונטי של פתרונות שפותחו בהנחיית ההנהלה. חלק מהצמיחה בהכנסות ובצבר ההזמנות של אלביט מערכות נובעת מרכישות שהיא ביצעה במהלך התקופה, אולם הדירקטוריון נותן את הקרדיט להנהלה הבכירה ומציין שהרכישות הללו בוצעו בהובלתה.
מדיניות התגמול הנוכחית של אלביט קובעת שהערך המצטבר של ההטבה הגלומה בהענקות מבוסס הון (אופציות) למנכ"ל לא יעלה על 1.8 מיליון דולר בשנה. לפי מדיניות התגמול המתוקנת, הערך המקסימלי של ההטבה הגלומה באופציות שיוקצו למנכ"ל יגדל והוא לא יעלה על 3 מיליון דולר בשנה. עוד לפי מדיניות התגמול החדשה תקופת ההבשלה המינימלית תקוצר לארבע שנים, לעומת תקופת הבשלה מינימלית של חמש שנים במדיניות הנוכחית.
עוד מוצע להגדיל את מגבלת הכיסוי המקסימלי במסגרת פוליסות ביטוח אחריות לדירקטורים ולנושאי משרה מ־200 מיליון דולר ל־250 מיליון דולר. בדיווח שפורסם אתמול צוין שוועדת התגמול והדירקטוריון של החברה שקלו את מה שמקובל בשוק וקבעו כי ההגדלה מתאימה בהתחשב בצמיחה של החברה והעלייה בהתחייבויות הפוטנציאליות שנובעות מכך עבור הדירקטורים והמנהלים הבכירים.