סגור
יהודה זיסאפל מבעלי חברת נעורים 31.7.21
יהודה זיסאפל (צילום: אוראל כהן)

זיסאפל נערך לקרב לבלימת השתלטות עוינת על סרגון

אוויאט נטוורקס, שמחזיקה ב־5% מסרגון, פנתה ישירות לבעלי המניות והציעה לרכוש את כל המניות בפרמיה של 34%. בנוסף, היא דורשת לשנות את הרכב הדירקטוריון. היו"ר זוהר זיסאפל ינסה לשכנע אותם לדחות ההצעה

סרגון הישראלית, שמפתחת ומייצרת ציוד לרשתות תקשורת אלחוטית, היא חברה שאינה מושכת תשומת לב רבה ביום־יום. היא נסחרת בנאסד"ק לפי שווי שממקם אותה כחברה קטנה בבורסה עתירת מניות הטכנולוגיה, וכחברה בינונית למדי במונחים ישראליים.
ואולם, אתמול היא החלה לפתע לרכז עניין מצד המשקיעים, ששלחו את המניה שלה לזינוק של יותר מ־20% במהלך המסחר - מה שהביא את שווי השוק שלה לכ־215 מיליון דולר (נכון לאתמול בערב המוקדם, שעון ישראל). הסיבה: המשקיעים מריחים קרב שליטה, וכמו תמיד במאבקי שליטה - הסיכוי של המשקיעים להרוויח עולה. גם לאחר הזינוק אתמול, מניית סרגון ירדה מתחילת השנה בכ־6% - ירידה מתונה מאוד ביחס למתחולל בשווקים בכלל ובנאסד"ק בפרט.
חברת אוויאט נטוורקס האמריקאית (Aviat Networks) ביצעה מהלך נדיר יחסית ופנתה באופן ישיר לכלל בעלי המניות של סרגון בהצעה לרכוש את כל המניות של סרגון שאינן ברשותה תמורת 2.8 דולרים למניה. אוויאט מחזיקה כיום בכ־5% ממניות סרגון, כך שההצעה תקפה ל־95% מהמניות.
המחיר שמציעה אוויאט מהווה פרמיה של 34% על המחיר של המניה טרם הגשת ההצעה, ופרמיה של 51% ביחס למחיר הממוצע שלה ב־60 ימי המסחר הקודמים. אוויאט, שנסחרת גם היא בנאסד"ק, לפי שווי של כ־310 מיליון דולר (שעלה גם כן בעקבות ההצעה), מציעה לשלם את כל הסכום במזומן, אך היא מוכנה לשקול לשלם את חלקו במניות של עצמה.
במקביל, אוויאט דורשת לנצל את זכותה כבעלת מניות כדי לכנס אסיפה של בעלי המניות כדי לשנות את הרכב הדירקטוריון, כך שיעזבו אותו המנכ"ל הקודם עירא פלטי, שמונה ליו"ר בלייד ריינג'ר והוחלף על ידי דורון ארזי, ויעל לנגר, ובמקומם ימונו חמישה נציגים מטעמה. הפנייה הישירה לבעלי המניות של סרגון נעשית לאחר שאוויאט פנתה פעמיים, באפריל ובנובמבר, לדירקטוריון של סרגון - שבראשו עומד זוהר זיסאפל שייסד את החברה עם אחיו יהודה - אז הציעה לרכוש את החברה ולמחוק אותה מהמסחר, לפי מחיר גבוה יותר של 3.25 דולרים למניה. בעלי המניות הגדולים בסרגון הם המשקיע האמריקאי ג'וזף סמברג, שמחזיק ב־15.5% מהמניות, והיו"ר זיסאפל, עם נתח של 8.5%.

נשיא ומנכ"ל אוויאט, פיטר סמית', שלח מכתב לזיסאפל ובו פירט בהרחבה את השתלשלות העניינים, וכן סיפק הודעה למשקיעים שמנמקת את המהלך. לדבריו, "במהלך השנה האחרונה ביקשנו להיפגש כמה פעמים עם הדירקטוריון וההנהלה של סרגון כדי לקדם את העסקה, שאנחנו בטוחים שתניב ערך רב לבעלי המניות של שתי החברות.
"פעמיים פנינו בצורה הגיונית לסרגון, אבל כל מה שקיבלנו היה עיכובים ודחיות. אני והיו"ר נסענו לישראל בשבוע שעבר כדי להיפגש באופן אישי עם יו"ר סרגון, המנכ"ל והדירקטוריון. אבל במקום לייצר שיח בונה, הם הציגו דרישות שנועדו אך ורק ליצור עיכובים. לכן אנחנו נאלצים לפנות באופן ישיר לבעלי המניות", כתב סמית'.
לטענת אוויאט, יש יתרונות רבים בביצוע המיזוג בין החברות, שכן יש חפיפה מסוימת בפורטפוליו של המוצרים של שתי החברות - מה שיכול להוביל לחיסכון משמעותי בעלויות, וכן יאפשר לתת הצעות ערך משמעותיות יותר ללקוחות. להערכת אוויאט, החיסכון בתפעול יכול להגיע ל־35 מיליון דולר בשנה. כמו כן, לדעת אוויאט, השילוב בין הטכנולוגיות של החברות יציב את החברה הממוזגת בעמדת זינוק טובה יותר לניצול של הזדמנויות צמיחה. בנוסף, אוויאט מאמינה כי שיתוף הפעולה בין מרכזי הפיתוח של החברות יוליד מוצרים טובים יותר מבחינה טכנולוגית. בהתאם, אוויאט מאמינה כי שיתוף פעולה בין החברות יאפשר ללקוחות של החברות ליהנות מיותר אפשרויות במיקומים גיאוגרפיים שונים.
זיסאפל מצדו לא מתכוון להישאר אדיש ובכוונתו לפעול כדי לשכנע את בעלי המניות של סרגון - שנסחרת ללא גרעין שליטה - שהדירקטוריון בראשותו פעל בצורה נכונה כשהחליט לדחות את ההצעות שהוגשו לו על ידי אוויאט, ושהדבר הנכון מצד בעלי המניות בעת הנוכחית יהיה לדחות גם הם את ההצעה.
סרגון הוקמה ב־1996 והיא חלק מקבוצת רד־בינת של האחים זיסאפל. עד 2017 נסחרה החברה גם בבורסת תל אביב. במסגרת הדו"חות האחרונים שפרסמה החברה היא הפחיתה את התחזיות שלה ל־2022, בין היתר בשל השיבוש בשרשראות האספקה. ב־2021 חוותה מניית החברה עדנה בעקבות פוזיציה שתפסה בחברה קרן ARK של קאת'י ווד, אך מאז היא חוותה בעיקר ירידות.