מנהלי החברות־הבנות של הבנקים עוקפים בשכר את המנכ"לים
מנהלי החברות־הבנות של הבנקים עוקפים בשכר את המנכ"לים
בעוד ששכר מנהלי הבנקים כפוף למגבלות שכר בכירים, המנהלים של הפעילויות הכניסו סכומים נאים לארנק: זיו בירון, מנכ"ל דיסקונט ניו יורק, קיבל ב־2022 שכר בעלות של 6.5 מיליון שקל; עלות שכרו של אבי אורטל, מנכ"ל לאומי פרטנרס שהודיע באחרונה על עזיבה, עמדה על 5.9 מיליון שקל
רווחי העתק בבנקים לא התבטאו בשכר יוצא דופן עבור מנהלי הבנקים מפני שהם כפופים לחוק שכר הבכירים. החלק העיקרי של שכרם הוא קבוע, אינו תלוי בביצועים ומוגבל בתקרה לפי החוק. לכן מי שבולטים בטבלאות השכר במערכת הבנקאית הם בעיקר מנהלי החברות־הבנות, שאינם כפופים למגבלת חוק שכר הבכירים.
שיאן השכר בדיסקונט הוא זיו בירון, מנכ"ל דיסקונט ניו יורק, שקיבל ב־2022 שכר בעלות של 6.5 מיליון שקל. לירן רזמוביץ, מנכ"ל דיסקונט חיתום, קיבל שכר בעלות של 4.7 מיליון שקל. הילה חימי, מנכ"לית דיסקונט קפיטל, קיבלה שכר בעלות של 4.5 מיליון שקל. לעומתם, מנכ"ל קבוצת דיסקונט אורי לוין קיבל שכר בעלות של 3.5 מיליון שקל.
בלאומי מוביל את טבלת השכר אבי אורטל, מנכ"ל לאומי פרטנרס שהודיע באחרונה על עזיבה, עם שכר בעלות של 5.9 מיליון שקל. מנכ"ל בנק לאומי חנן פרידמן נהנה משכר בעלות 3.54 מיליון שקל.
במזרחי טפחות אין חברות־בנות עם שכר בכירים יוצא דופן, כך שאת השכר הגבוה ביותר קיבל מנכ"ל הבנק משה לארי – 4.35 מיליון שקל. כך גם בבנק הפועלים, שם קיבל המנכ"ל דב קוטלר שכר בעלות של 3.3 מיליון שקל.