סגור
רוברט אנטוקול מייסד ומנכ"ל פלייטיקה עם לוגו החברה
מנכ"ל ומייסד פלייטיקה רוברט אנטוקול. (צילום: אוהד רומנו)

רוכשת השליטה בפלייטיקה תצטרך לאתר מנועי צמיחה

קרן ההשקעות Joffre, שרוכשת 25% מהמניות לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר — פרמיה של 50% על מחיר השוק — תיאלץ להתמודד עם ההאטה בשוק הגיימינג לאחר משבר הקורונה. המניה צנחה אתמול בכ־6% במהלך המסחר

שוב עוברת ידיים. חברת הגיימינג הישראלית, שנשלטת כרגע בידי קרן סינית, תימכר לקרן ההשקעות Joffre לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר — פרמיה של 50% על השווי שבו נסחרה פלייטיקה אתמול בנאסד"ק, 5.6 מיליארד דולר. עם זאת, מדובר בשווי הנמוך ב־20% מהשווי שבו הונפקה פלייטיקה רק לפני שנה וחצי, בינואר 2021, והיתה אז ההנפקה הישראלית בשווי הגבוה ביותר. גם לאחר המכירה תמשיך פלייטיקה להיסחר בנאסד"ק. המניה זינקה אתמול ב־30% במסחר טרום הפתיחה, אך בהמשך היום עברה לירידות של יותר מ־6%.
העסקה למכירת השליטה היתה צפויה, לאחר שהחברה הודיעה בפברואר האחרון כי החלה לבחון אלטרנטיבות אסטרטגיות עבורה, כולל מכירתה. מה שעובר כעת ידיים הוא חבילה של כ־25% מהמניות, שאותה מחזיק איש העסקים הסיני יוז'ו שי, שרכש את השליטה בפלייטיקה ב־2016 לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר מקבוצת Caesars Entertainment, כך שגם לאחר הירידה שהמניה ספגה מאז ההנפקה, הוא עדיין מורווח על השקעתו.
ברקע הרצון למכור את פלייטיקה עמדה מצד אחד נפילת המניה, אך מנגד גם קדחת המיזוגים והרכישות בשוק הגיימינג בתחילת 2022. המרכזית מבין כמה עסקאות ענק שנחתמו אז היא רכישת אקטיוויז'ן בליזארד בידי מיקרוסופט תמורת 69 מיליארד דולר, ולאחריה הגיעה רכישת דסטיני בידי סוני ב־3.6 מיליארד דולר. פלייטיקה עצמה ביצעה רכישה גדולה ב־2021 ושילמה 600 מיליון דולר עבור משחק בתחום העיצוב, Redecor.

גם לרוכשת החדשה יש שורשים סיניים, אף שהיא מגדירה את עצמה קרן בינלאומית להשקעות בטכנולוגיה. את הקרן מוביל ג'יימס לו, בעבר בכיר בענקית האינטרנט הסינית באידו, שהיום מכהן כיו"ר של גרינדר, אפליקציית הדייטינג לקהילת הלהט"ב. לקרן Joffre משרדים בסינגפור, פריז ולוס אנג'לס.
מנכ"ל פלייטיקה מיום הקמתה הוא רוברט אנטוקול, שהקים את החברה ב־2010 עם אורי שחק שפרש ממנה לפני כעשור. אף שלא נותרו בה כמעט בעלי מניות ישראלים, מטה החברה נמצא בהרצליה, והיא מעסיקה בו כ־1,000 עובדים, וכ־3,000 עובדים נוספים ב־20 משרדים נוספים ברחבי העולם.
האתגר המרכזי של פלייטיקה, שיעסיק את הרוכשים העתידיים, הוא איתור מנועי צמיחה חדשים, וזאת בעיקר לנוכח האטה בשוק הגיימינג שפרח בתקופת הקורונה. עם חזרת העולם לשגרה, וגם עם התגברות האינפלציה בעולם, הקטין הציבור את הרכישות של משחקי אונליין.
פלייטיקה הראתה סימני האטה בצמיחה עוד קודם לכן. את הרבעון הראשון של 2022 סיימה החברה עם הכנסות של 677 מיליון דולר, ששיקפו קצב צמיחה שנתי של 5% בלבד, וזאת לאחר שהיא, כאמור, השלימה רכישה גדולה למדי ב־600 מיליון דולר.
פלייטיקה היא חברה רווחית, וסיימה את הרבעון האחרון עם רווח תפעולי של 120 מיליון דולר ורווח נקי של 83 מיליון דולר, עלייה משמעותית מול הרבעון המקביל. החברה אמורה לסיים את השנה עם הכנסות של 2.73 מיליארד דולר ורווח תפעולי לפני מס והפחתות (EBITDA) של 940 מיליון דולר. לפלייטיקה יתרות מזומנים של 1.1 מיליארד דולר, והיא משקיעה באופן פעיל למדי בסטארט־אפים בתחום הגיימינג בתחילת דרכם.
לפני כחודש הודיעה פלייטיקה על פיטורי 250 עובדים, כ־6% מכוח האדם שלה, כחלק מהחלטה לסגור את מרכזי הפיתוח בלונדון ובמונטריאול. חלק מעובדי המרכזים האלה הועברו למשרדי החברה בישראל. בעת הפיטורים נמסר מפלייטיקה כי היא פועלת לאיחוד חלקים מפעילותה, ולכן החליטה לסגור את מרכזי הפיתוח בלונדון ומונטריאול וכן להעביר את פעילות הסטודיו בלוס אנג'לס לישראל ולפולין. עוד נמסר מהחברה כי "כחברה מובילה בשוק, הפועלת למען צמיחה ורווחיות, בחרנו לבחון יוזמות שונות, להשקיע במשחקים ותיקים ובמשחקים חדשים, תוך חיפוש הזדמנויות השקעה וצמיחה".