סגור

עלייה מתונה בשקל לאחר נתוני האינפלציה

שוק המטבעות שומר על התנועות שקדמו לפרסום מדד המחירים: הדולר יורד ב-0.4% ונסחר בסביבת 3.43 שקלים; המדד ירד ב-0.3% בחודש אוגוסט - התחזיות היו לירידה של 0.1%; קצב האינפלציה השנתי עומד עתה על 4.6%, לאחר נתון של 5.2% ביולי

השקל מתחזק באופן מתון לאחר נתוני האינפלציה: הדולר שיורד ב-0.4% נסחר בסביבת 3.43 שקלים, היורו יורד ב-0.2%, גם הוא על 3.43 שקלים. בפועל אין שינוי מהותי בתנועות ביחס לשעה שקדמה לפרסום המדד.
לאחר חודשים רצופים של עלייה בנתוני האינפלציה, מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט ירד ב-0.3% - נסיגה חזקה מהתחזיות שעמדו על 0.1% ולאחר זינוק של 1.1% ביולי. שיעור האינפלציה השנתי עומד על 4.6% לעומת 5.2% בחודש הקודם. הירידה אמנם מעודדת אך ספק רב אם היא מצביעה מגמה ארוכת טווח.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב, ציין בסקירה שפרסם השבוע כי "ההקלה במחסור בחומרי הגלם בינתיים לא מתבטאת בציפיות העסקים לאינפלציה שהמשיכו לעלות. שיעור מאוד גבוה ביחס לרמות הרגילות של העסקים בענף המסחר והשירותים צופה העלאת מחירים בספטמבר. יש קשר די הדוק בין תוצאות הסקר לבין מדד המחירים בפועל ולכן למדד ספטמבר יש סיכויים גבוהים להיות גבוה מהתחזיות".
המסחר בשוק המט"ח יחתום מחר שבוע עמוס בחזית המאקרו, עם נתוני אינפלציה בארה"ב, בבריטניה ועתה בישראל. שבוע הבא צפוי להיות עמוס לא פחות - הפד יפרסם את החלטת ריבית של הפד ברביעי והחלטת ריבית של הבנק האנגלי בחמישי. בשני המקרים התחזיות הן להעלאה חדה של הריבית, כנראה ב-75 נקודות בסיס (אם לא יותר).
בנק ישראל יפרסם את החלטת הריבית הבאה שלו ב-3 באוקטובר, בתמונת אינפלציה חמורה פחות - ואולם ממש לא בלתי מסוכנת. הנגיד אמיר ירון ימשיך בסייקל העלאות הריבית ולנוכח נתוני האינפלציה על פניו בשיעור נמוך יותר מזה שמחכה לנו בארה"ב. בה בעת, בהראל מאמינים כי העלאה של 0.75% בארה"ב תגדיל את הסיכוי שבנק ישראל יבצע העלאה דומה.