סגור

השקל מתחזק, בתקווה להסדר בלבנון: הדולר על 3.70 שקלים

הדולר יורד ב-0.7% מול המטבע המקומי, בעקבות הדיווחים לפיהם ישראל נתנה אור ירוק להסדר; היורו לעומת זאת עולה ב-0.5% ל-3.87 שקלים, במקביל להתחזקות המטבע האירופי בשווקים העולמיים - לאחר שנפל בשישי לשפל של שנתיים; בנק ישראל יותיר היום את הריבית ללא שינוי, על 4.50%

השקל מתחזק בפתיחת שבוע המט"ח מול מקבילו האמריקאי, לאחר הדיווחים על הסכמה עקרונית על הסדר בלבנון: הדולר יורד ב-0.7% ונסחר ב-3.70 שקלים. מנגד, היורו מטפס ב-0.5% ל-3.87 שקלים, במקביל להתחזקות המטבע בעולם.
ברקע למסחר: הדיווח לפיו ישראל נתנה אור ירוק לחתימה על הסדרה בלבנון, בכפוף להחלטה סופית של הקבינט - כך על פי בכירים בישראל ובלבנון. שליחו המיוחד של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, עמוס הוכשטיין, הודיע על כך ללבנון אתמול בערב.
עוד על הפרק, החלטת הריבית של בנק ישראל, שתתפרסם ב-16:00 (תישאר על 4.50%), האחרונה לשנת 2024; שינוי מגמה בשווקים העולמיים, לאחר שביום שישי היורו נפל לשפל של שנתיים (ירד על ל-1.0333 דולר, רמתו הנמוכה מאז 30 בנובמבר 2022).
היום בשווקים העולמיים: הדולר אינדקס יורד ב-0.5% ל-107.0 נקודות (לאחר שטיפס בשישי ביותר מ-0.5%); היורו מתחזק ב-0.5% ל-1.047 דולר; הפאונד עולה ב-0.4% ל-1.258 דולר; ביפן, הדולר נחלש ב-0.3% ל-154.3 ין.
בנק ישראל כאמור לא יוריד את הריבית היום, בין היתר לנוכח המשך המלחמה והעובדה שהאינפלציה בישראל עדיין מעל היעד (עמדה באוקטובר על 3.5%, בדומה לנתון של ספטמבר). זאת על אף התקציב המרסן שאושר בממשלה לשנת 2025.
מול תמונת המצב הנוכחית, הריבית תישאר כנראה ללא שינוי גם בהחלטות הבאות של הבנק. "אנחנו מעריכים שריבית בנק ישראל תתחיל לרדת במחצית השנייה של 2025 ותגיע ל-4% בסוף השנה", אמר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב.
לדברי זבז'ינסקי, ההחלטה היום לא צפויה לייצר הרבה חדשות. "השאלה היא רק באיזה מידה בנק ישראל יתייחס לשינויים החיוביים מאז ההחלטה הקודמת - ירידה בפרמיית הסיכון של ישראל; אישור התקציב ע"י הממשלה וירידה מסוימת בחששות מפני האינפלציה,ה הדאגה העיקרית בישיבה הקודמת של הוועדה המוניטארית".
גם כלכלני לידר בראשות יונתן כץ, מדגישים כי לחצי האינפלציה הפנימיים ממשיכים להיחלש. "אנחנו מבחינים בסימני חולשה בשוק העבודה. בנוסף, בשנה הקרובה צפויה מדיניות פיסקלית מרסנת יחסית ושחיקה בכוח הקנייה של הציבור. כל אלה יפחיתו את הלחצים האינפלציוניים".
בשבוע האחרון נרשם ייסוף של 1.1% בשקל מול סל המטבעות, כשברקע הדיווחים על התקדמות בשיחות על הפסקת אש בצפון . "המשך במגמה זו תתמוך גם היא בהתמתנות באינפלציה", מוסיפים בלידר.