פרשנותהצמיחה חסרת התקדים של אנבידיה היא בשורה גם ל-3,000 העובדים ביקנעם
פרשנות
הצמיחה חסרת התקדים של אנבידיה היא בשורה גם ל-3,000 העובדים ביקנעם
רכישת מלאנוקס הישראלית היוותה חלק חשוב בהצלחת אנבידיה, שמתכננת לגייס השנה בישראל מאות עובדים נוספים; יצרנית שבבי ה-AI מייצגת את השוורים בוול סטריט, עם קצב הכנסות שנתי דימיוני של כ-50 מיליארד דולר; מולה ניצב נציג הדובים פאוול, שצפוי להשאיר פתח להעלאת ריבית נוספת בנאומו מחר בוועידת ג'קסון הול
וול סטריט כססה ציפורניים לאורך השבוע האחרון בהמתנה לדוחות של אנבידיה, שהפכה לחברת השבבים הצומחת והעוצמתית ביותר בעולם.
לרבים היה קשה להאמין כי החברה, שמחזיקה כרגע בטכנולוגיה המובילה למעבדים שיכולים להריץ אפליקציות של בינה מלאכותית הגנרטיבית, תצליח לעמוד בתחזית השאפתנית שהציבה לעצמה לפני שלושה חודשים. ועוד פחות מכך, להצליח להעלות אף יותר את התחזית להמשך השנה.
אנבידיה הותירה את הספקנים המומים ולכך יהיו השלכות גם על וול סטריט, אבל גם על ישראל שאנבידיה מעסיקה בה יותר מ-3,000 אלף עובדים, ומתכננת לגייס מאות עובדים נוספים בשנה הקרובה.
הצמיחה של אנבידיה היא חסרת תקדים. אפילו כוכבות הטריליון דולר הקיימות, החל מאפל ועד אמזון, לא הצליחו להכפיל את ההכנסות שלהן בתוך שנה אחת. אפל צמחה בכמעט 70% בין 2010 ל-2011, השנים בהן האייפון השתלט על שוק הסמארטפונים העולמי.
הענן ובהלת השופינג מהבית בקורונה, הביאו לאמזון את אחת השנים הטובות שידעה עם זינוק של כ-40% בהכנסות. טסלה, שכבר היום רבים מעבירים קווי דמיון בין שתי החברות, היא המקרה הקרוב ביותר עם זינוק של 90% בהכנסות בין 2017 ל-2018, אבל מדובר היה בעלייה מ-12 מיליארד דולר ל-21 מיליארד דולר.
אבל אנבידיה, שכבר עובדת במספרים גבוהים של יותר מ-10 מיליארד דולר ברבעון, הדהימה אתמול עם צמיחה של 90% בין רבעון לרבעון והכפלת ההכנסות מול הרבעון המקביל. בקצב הנוכחי, לאחר שדיווחה על 13.5 מיליארד דולר בשורת ההכנסות ברבעון השני הפיסקאלי שלה וסיפקה תחזית להכנסות של 16 מיליארד דולר ברבעון הנוכחי, היא נמצאת בקצב הכנסות שנתי של כ-50 מיליארד דולר. מספר זה גבוה פי חמישה בהשוואה ל-2020.
המקרה של אנבידיה ייחודי גם בגלל הרווחיות שלה שעולה במקביל לצמיחה המואצת בהכנסות. לרוב צמיחה אקספוננציאלית נובעת מניצול הזדמנות להשתלט על נתח שוק ולכן מלווה בהוצאות מוגברות. לא כך המקרה באנבידיה שדיווחה אתמול על רווח נקי של 6.2 מיליארד דולר, פי שלושה מהרווח ברבעון המקביל. קצב העלייה המהיר יותר ברווח מאשר בהכנסות, משקף את הקפיצה בשיעור הרווח הנקי מ-10% לאורך 2022 ל-46% ברבעון הנוכחי. זו רווחיות חריגה עבור חברה שרוב הכנסותיה מגיעות מחומרה, למרות שאנבידיה מרחיבה גם את חלק התוכנה במערכות שלה. לשם המחשה, אינטל בשנותיה הטובות, הגיעה לרווחיות של כ-30%.
לישראל חלק חשוב בהצלחה הזאת, ואין הרבה מנכ"לים של חברות בשווי של טריליון דולר שמזכירות חברות ישראליות שרכשו בנימוקי הצלחת הרבעון. למעשה, עד היום לא היו כאלה. הכי קרוב היה כשמנכ"ל אפל שלח את משתמשי המפות לווייז בזמן, לחברת הטריליון דולר היו באגים בתוכנת המפות שלה.
הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה, הזכיר את מלאנוקס של איל ולדמן, אותה רכשה אנבידיה תמורת 7 מיליארד דולר לפני ארבע שנים, כאחד הגורמים לכך שהפתרונות שלה הפכו לחובה בכל תשתית מחשוב שרוצה להריץ יישומי בינה מלאכותית יצרנית (GENERATIVE AI) חזקים. "המעבדים הגרפיים של אנבידיה, המחוברים באמצעות טכנולוגיית התקשורת והמיתוג של מלאנוקס ומריצים את פלטפורמת ה-AI מבוססת CUDA שלנו, מהווים לתשתית המחשוב של טכנולוגיות Generative AI". זה הציטוט המדוייק של הואנג אתמול בהודעה הרשמית על התוצאות הכספיות.
בארה"ב כאמור כבר מכנים את המניה של אנבידיה "טסלה" החדשה - כלומר חברה מרתקת שמובילה חדשנות בתחום חשוב, אך גם כזו שמנייתה מושכת את כל המשקיעים מכל הסוגים, מה שממלא אותה באוויר חם. אנבידיה מכה את הספקנים גם במישור הזה. לאחר שרבים חשבו שלא תצליח להישאר מעל הרף החלומי והנדיר של טריליון דולר בשווי שוק לאחר העלאת התחזיות החריגה במאי האחרון, היא סיימה את המסחר אתמול עוד לפני הדוח בשווי שיא של 1.2 טריליון דולר.
במסחר המאוחר היא קפצה ומנייתה עברה את המחיר של 500 דולר, כשהיא משלימה קפיצה של 240% מתחילת השנה. זה באמת נראה כמו נקודה מצויינת למימוש רווחים, אלא שבמונחי מכפילים ובהתבסס על התחזיות החדשות שאנבידיה סיפקה אתמול להכנסות של 16.5 מיליארד דולר ברבעון הנוכחי, היא לא יקרה בצורה מופכרת. בוודאי לא כפי שטסלה הייתה ב-2020 או 2021. מכפיל המכירות הנוכחי של אנבידיה הוא 22 על ההכנסות הצפויות בשנה הבאה. זה מכפיל גבוה, הוא גבוה באופן גורף מכל חברות השבבים, אבל הואנג מראה כי קצת כמו טסלה, הוא יצר ליגה משל עצמו בתחום שיש בו הרבה מתחרות ותיקות שרגילות לחלק ביניהן את השוק.
ומעל הכל, הדו"ח של אנבידיה משליך על כל וול סטריט. כרגע הואנג מייצג את השוורים בשוק המניות האמריקאי והוא ניצב ראש בראש מול נציג הדובים, יו"ר הפד ג'רום פאוול. מה ישפיע יותר על המשקיעים: הדוח הפנומנלי של אנבידיה או נאום ג'קסון הול של הנגיד האמריקאי שעל פי הערכות ישאיר פתח להעלאת ריבית נוספת.
בהתחשב בעיתוי האירועים - לקראת סוף אוגוסט וחזרתם המסורתית של המשקיעים האמריקאים לפעולה אחרי ציון הלייבור דיי בתחילת ספטמבר, סביר להניח שהשבבים ינצחו את המאקרו. פאוול, גם אם לא יגיד שמלאכת העלאות הריבית הסתיימה, לא צפוי להנחית פצצות לאף אחד מהכיוונים. אנבידיה, שהפכה למניה בעלת הביצועים הטובים ביותר השנה במדד S&P500, מציעה את החלום, את הקדמה, את המבט לעתיד החדשני. לכן, התרחיש הסביר הוא כי המספרים שהיממו את וול סטריט אתמול בלילה, ישמשו כיריית פתיחה לראלי סוף שנה מוקדם.