בתנאי שהעסקה תצומצם: רשות התחרות מאשרת להפניקס לרכוש את קרנות הנאמנות של פסגות
בתנאי שהעסקה תצומצם: רשות התחרות מאשרת להפניקס לרכוש את קרנות הנאמנות של פסגות
רשות התחרות תאשר את העסקה אם זו תצומצם לרכישת קרנות ב-11 מיליארד שקל ולא בהיקף המקורי של 17 מיליארד שקל; התערבות רשות התחרות תוריד את האחזקה החדשה של הפניקס בין השקעות לנתח שוק של 33% בתחום הקרנות מחקות המדדים, ולא 36.8% לפי העסקה המקורית
רשות התחרות מאשרת את עסקת רכישת קרנות הנאמנות של בית ההשקעות פסגות על ידי הפניקס, לאחר עיכוב של שלושה וחצי חודשים.
רשות התחרות תאשר את העסקה בתנאי שהיא תצומצם לרכישת קרנות בהיקף של 11 מיליארד שקל ולא בהיקף העסקה המקורית – 17 מיליארד שקל. בהתאם, תמורת המכירה גם תשתנה ותרד מ-260 מיליון שקל ל-200 מיליון שקל. פסגות תכיר ברווח של 90 מיליון שקל בדוחות שלה בעקבות העסקה.
הפניקס בית השקעות, שבראשו עומד אבנר חדד, היה אמור לרכוש במסגרת העסקה עם פסגות בעיקר קרנות מחקות וקרנות סל שעוקבות אחרי מדדי מניות ואג"ח בהיקף של 13.7 מיליארד שקל, אולם בתחום זה העסקה תצומצם מהותית לכדי 7.9 מיליארד שקל.
הפניקס בית השקעות הוא השחקן הבולט בתחום הקרנות מחקות המדדים, עם נתח שוק של יותר מ-26%. רכישת קרנות הסל מידי פסגות הייתה מביאה אותו לנתח שוק של 36.8% עם נכסים בשווי 55 מיליארד שקל ומקטינה את התחרות בתחום.
התערבות רשות התחרות מורידה את האחזקה החדשה של הפניקס בית ההשקעות בענף הקרנות מחקות המדדים ל-33% והיקף נכסים נכון להיום של 44.3 מיליארד שקל.
למעשה, העסקה בין פסגות לקסם קרנות נאמנות, חברה נכדה של הפניקס, כבר יצאה לפועל עם העברת חלק מקרנות פסגות לידי ניהול המתחרה. בעקבות אישור רשות התחרות פסגות תעביר קרנות נוספות תמורת 40 מיליון שקל, מאחר שחלק מהותי מהתמורה כבר התקבלה.
פסגות מעדכנת כי 20 מיליון שקל מאותה תמורה נותרת ישמשו את פסגות לפירעון ההלוואה שנטל בבנק מזרחי טפחות בהיקף 255 מיליון שקל על מנת להשלים את הרכישה של קבוצת פסגות מידי אלטשולר שחם והעברת הבעלות לרני צים.
צים (62%) מחפש למכור את בית ההשקעות, שנתיים לאחר שרכש אותו מאלטשולר שחם. צים אף מנהל משא ומתן עם מנכ"ל פסגות יניב בנדר שכבר היום מחזיק ב-9% ועם אופציה לרכוש 2% נוספים. צים מאמין כי יוכל למכור את בית ההשקעות לפי שווי של 300 מיליון שקל, פי שניים מהמחיר בו נסחר שווי בית ההשקעות בבורסה. על כן בנדר יצטרך להרכיב קבוצת משקיעים על מנת לרכוש את הבעלות שעלולה לעלות יותר מ-100 מיליון שקל.