בלעדיבעלות השליטה בהפניקס בדרך למכור מחצית מהאחזקות לחתן של טראמפ ולתשובה
בלעדי
בעלות השליטה בהפניקס בדרך למכור מחצית מהאחזקות לחתן של טראמפ ולתשובה
הקרנות סנטרברידג' וגלאטין פוינט במגעים מתקדמים למכירת עד 16.7% ממניות הפניקס אחזקות ב-1.5 מיליארד שקל; קרן אפיניטי פרטנרס, שמוביל ג'ארד קושנר, תרכוש עד 9.8%, קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה תרכוש 4.9% - באופן חלקי באמצעות המרת הלוואה שהעמידה לשתי הקרנות - וקרן זרה תרכוש עוד 2%
בעלות השליטה בהפניקס, הקרנות האמריקאיות סנטרברידג' וגלאטין פוינט, קרובות למכירת רוב מניות השליטה בגוף המוסדי הגדול בישראל. לכלכליסט נודע כי בימים אלו מתגבשת עסקה שבמסגרתה שתי הקרנות, שמחזיקות ב-31.45% מהפניקס החזקות, ימכרו 16.7% ממניות הפניקס החזקות לפי שווי של 9.2 מיליארד שקל להפניקס, כלומר נתח של 1.5 מיליארד שקל.
הרוכשות: קרן ההשקעות של ג'ארד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה, וקרן בינלאומית נוספת.
קרן אפיניטי פרטנרס, שאותה מוביל קושנר, היא הרוכשת המרכזית. אם העסקה תבשיל היא צפויה לרכוש 4.9% ממניות הפניקס החזקות, ששווי השוק הנוכחי שלהן הוא 470 מיליון שקל, ולקבל אופציה לרכוש עוד 4.9%. הסיבה לכך היא שעלייה לאחזקה של מעל ל-5% בחברת ביטוח וגוף מוסדי דורשת קבלת היתר החזקה מרשות שוק ההון, הרגולטור של הגופים המוסדיים.
אם קושנר ירצה להפוך לבעל השליטה בהפניקס, הוא יידרש לקבלת היתר שליטה, והדבר עשוי להיתקל בקשיים נוכח העובדה שאפיניטי פרטנרס גייסה סכומי כסף משמעותיים מקרנות ריבוניות של איחוד האמירויות וקטאר.
אפיניטי פרטנרס ניהלה במשך חודשים ארוכים מגעים לרכישת 25% מהפניקס סוכנויות, חברת סוכנויות הביטוח של הפניקס החזקות, אבל אלו לא הבשילו לעסקה.
קבוצת דלק שבשליטת תשובה, שמכרה לסנטרברידג' וגלאטין פוינט את השליטה בהפניקס החזקות ב-2019, תמיר את יתרת הלוואת המוכר שהעמידה למניות הפניקס החזקות. דלק תחזיק במניות כאחזקה פיננסית ולא תהיה שותפה בגרעין שליטה עתידי.
נכון לסוף הרבעון הראשון, יתרת ההלוואה היא 208 מיליון שקל. סכום זה שווה לכ-2% ממניות הפניקס החזקות לפי שווי השוק הנוכחי של החברה, שעומד על 4.9 מיליארד שקל. קבוצת דלק תרכוש עוד נתח מידי בעלות השליטה הנוכחיות ותעלה לאחזקה של 4.9%.
קרן זרה נוספת עתידה לרכוש 2% מהפניקס אחזקות מידי סנטרברידג' וגלאטין פוינט, אם העסקה תצא לפועל. וכך, בסופו של דבר, שתי הקרנות יישארו עם אחזקה של 14.8% בהפניקס. באפריל קיבלו שתי הקרנות היתר רחזקה מעודכן מרשות שוק ההון שמאפשר להן לרדת לאחזקה של עד 10%, ואף קובע שעליהן לעשות זאת בתוך שנתיים, כשלרגולטור יש אפשרות להאריך את התקופה בשנתיים נוספות.
המתווה קובע שמרגע ששתי הקרנות ירדו מתחת ל-30% הן יחדלו מלהיחשב בעלות שליטה והדירקטורים מטעמן יתפטרו.