סגור

עלייה חזקה בשקל בפתיחת שבוע המט"ח - הדולר על 3.38 שקלים

המטבע האמריקאי נסחר בירידה של 0.8% מול השקל; לאומי: "השוק מגלם העלאת ריבית אחת נוספת של בנק ישראל לרמה של 4.00% ולאחר מכן מספר הורדות - הריבית בעוד שנה תעמוד על 3.30%"

הדולר מאבד גובה מול השקל בפתיחת שבוע המט"ח. המטבע האמריקאי נחלש ב-0.8% מול מקבילו הישראלי, נסחר ב-3.38 שקלים. היורו יורד ב-0.5% לסביבת 3.67 שקלים.
בשוק העולמי - היורו מתחזק ב-0.1% ונסחר ב-1.08 דולר, הפאונד נסוג ב-0.3% ל-1.23 דולר.
בשוק המטבעות המקומי מעכלים בשעות האחרונות את הודעת פרופסור משה חזן, חבר הוועדה המוניטארית של בנק ישראל, על התפטרותו מהוועדה - בשל מדיניות הממשלה. ההחלטה נבעה מרצונות של חזן לקחת חלק פעיל ואקטיבי במחאות נגד הרפורמה המשפטית שהממשלה הנוכחית מתכננת. "אני מרגיש שאני לא יכול לשבת ולדון בשאלה האם מעלים את הריבית ברבע אחוז או חצי אחוז בזמן שהדמוקרטיה הישראלית בסכנה", אמר לכלכליסט.
גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מציינים כי ירידת התשואות בשבועיים האחרונים תוביל להאטה בקצב העלאות הריבית עד עצירה מוחלטת.
בתחילת ינואר העלה בנק ישראל את הריבית ב-0.50% ל-3.75% והחלטת הריבית הבאה שלו תתפרסם ב-20 בפברואר. בשבוע הבא צפויות החלטות ריבית של הפד (רביעי), הבנק האירופי והבנק האנגלי (חמישי).
"ברקע לירידת התשואות באג"ח בעת האחרונה, אינדיקטורים שהצביעו על התקררות סביבת האינפלציה בארה"ב ובראשם הירידה במדד המחירים ליצרן. גם בבריטניה ובאירופה ניכרת ירידה בסביבת האינפלציה, בעיקר תודות לירידת מחירי האנרגיה כאשר אינפלציות הליבה בשלב זה עדין כמעט ואינן יורדות. לצד ירידת האינפלציה, ישנה מידה רבה של חשש מפני האטה ניכרת בפעילות הכלכלית העולמית", אומרים מיכאל בפמן ורזניק.
עוד מוסיפים בלאומי כי "בדומה לשוק הריביות בארה"ב, גם בשוק המקומי מגולמת עוד העלאת ריבית אחת נוספת לרמה של 4.00% ולאחר מכן מספר הורדות ריבית לקראת סוף שנת 2023. השוק מגלם ריבית לשנה בעוד שנה ברמה של כ-3.30%. תרחיש זה נראה סביר כרגע בהתאם לציפיתנו להתפתחות סביבת האינפלציה".