אנלייט מכפילה את היקף אגירת האנרגיה בפרויקט בניו מקסיקו
אנלייט מכפילה את היקף אגירת האנרגיה בפרויקט בניו מקסיקו
על רקע הצעדים של ממשל ביידן לקדם אנרגיה מתחדשת, אנלייט מכפילה ל-1,200 מגה-ואט את יכולת אגירת האנרגיה במיזם, שעלותו 2.8 מיליארד שקל
חברת האנרגיה אנלייט מדווחת על הכפלת רכיב האגירה בפרויקט ארטיסקו בניו מקסיקו מ־600 מגה־ואט ל־1,200 מגה־ואט. בכך יהפוך לפרויקט האגירה הגדול ביותר של החברה שנמצא בשלבי הקמה. הצפי לתחילת ייצור החשמל מהפרויקט הוא קיץ 2024.
הפרויקט החל באפריל 2021 על ידי שיתוף פעולה של חברת אנלייט הישראלית עם חברת PNM Resources, ספקית האנרגיה הגדולה ביותר בניו מקסיקו שבארצות הברית, המספקת חשמל ליותר מחצי מיליון משקי בית ועסקים. ההשקעה הדרושה בהקמת הפרויקט היא 2.8 מיליארד שקל, כאשר החברה צופה שההכנסות יעמדו על 180 מיליון שקל בשנה.
החשמל שיופק וייאגר במסגרת הכפלת הפרויקט יקבל תעריף הגבוה ב־24% לעומת התעריפים ל־600 המגה־ואט הראשונים שייבנו. עלייה זו מתווספת לדיווח החברה מחודש יולי על עלייה של 24% במחיר החשמל המיוצר בפרויקט. בנוסף להכפלת מתקן האגירה, תגדיל אנלייט גם את כושר הייצור בפרויקט באמצעות רכישת פאנלים סולאריים מחברת Waaree Energies ההודית, בעלות של 151 מיליון דולר, שישמשו לארטיסקו ולפרויקטים נוספים. Waaree היא ספקית הפאנלים הסולאריים גם לפרויקט Apex Solar של אנלייט במדינת מונטנה שבארצות הברית, שבו השקיע בין היתר Bank of America.
הקמת מתקני אגירת אנרגיה היא דבר הכרחי לקידום פרויקטים של אנרגיה מתחדשת, ואנרגיה סולארית בפרט, בשל היכולת של הפאנלים הסולאריים להפיק חשמל רק בחלק משעות היממה ורגישותם לגורמים כגון עננות. מתקני האגירה מאפשרים לנצל במהלך שעות הערב והלילה את עודף האנרגיה המיוצרת באמצעות הפאנלים הסולאריים במהלך שעות היום. עם זאת, ישנו אתגר בנוגע לכדאיות הכלכלית של מתקני אגירה ללא תמיכות ממשלתיות.
בארצות הברית השימוש במתקני אגירה קיבל חיזוק משמעותי עם העברת חוק ה־Inflation Reduction Act של הנשיא ביידן באוגוסט האחרון. החוק, שעבר לאחר קשיים רבים בסנאט, הרחיב את ההגדרה של אנרגיות מתחדשות הזכאיות להנחות במס, ובכך הכליל גם את מתקני האגירה. מיזמי אגירת אנרגיה, עקב החקיקה, יזכו להטבות מס שיכולות להגיע ל־30% מעלויות ההון הדרושות להקמת המתקנים.
החשיבות של הקמת מתקני אגירה משמעותית בישראל בשל רצון הממשלה להגביר את הייצור באמצעות אנרגיה סולארית. כיום כותבים בחברת ניהול המערכת נגה תוכנית לפריסה אופטימלית של מתקני אגירה בארץ.