סגור

"קצב תקיפות הסייבר על חברות ישראליות עם דרישת כופר - הוכפל במלחמה"

כך אמר היום גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט שהוסיף: ״מאז תחילת המלחמה יש עלייה בסך בהתקפות הסייבר על ישראל - שמכוונות בעיקר על גורמים ממשלתיים. גם הרבה כלי תקשורת מותקפים״

"מאז תחילת המלחמה ראינו עלייה של 18% בהתקפות הסייבר על ישראל", אמר היום גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט עם פרסום הדוחות הכספיים של החברה לרבעון השלישי של 2023. "הן מכוונות בעיקר לגורמים ממשלתיים ושם רואים קפיצה של 52% על אתרים ממשלתיים".
שויד אמר כי "רוב ההתקפות לא מאוד מתוחכמות, אבל כן ראינו עלייה בהתקפות של דרישות כופרה. אחד מתוך 19 ארגונים בישראל הותקף עם דרישת כופרה בשלושת השבועות האחרונים, קצב כפול מאשר בתקופה המקבילה ושם מדובר בהתקפות קצת יותר מתוחכמות. רואים גם את האיראנים כבר הרבה זמן מנסים לייצר התקפות מתוחכמות יותר".
שויד הוסיף גם כי "היו בתי חולים שניתקו את עצמם באופן יזום מהאינטרנט כדי למנוע התקפות והיו גם גופים שהמלצנו להם להתנתק.
"אנחנו מנטרים קרוב למאה קבוצות איראניות, רוסיות ועוד שתוקפות בו זמנית, אבל רובן לא חוצות את רף תשומת הלב. רובן פשוט מנסות להעמיס על האתרים ולא לאפשר שירות, גם הרבה כלי תקשורת מותקפים".
עוד אמר שויד כי "למרות האירועים הטרגיים בישראל בשלושת השבועות האחרונים, הפעילות הגלובלית שלנו המשיכה לעבוד כרגיל בזכות המחוייבות והמסירות של עובדי צ'ק פוינט".
"במהלך התקופה הזאת קיבלנו תמיכה מדהימה מעובדי החברה, לקוחות, שותפים והקהילה הפיננסית", הוסיף שויד. צ׳ק פוינט מעסיקה היום 6,000 עובדים, מתוכם כ-2,500 בישראל.
שויד ציין כי שני עובדי צ'ק פוינט נהרגו ביום הראשון של המלחמה וכן כי כיום כ-5% מכוח האדם הגלובלי, כלומר כ-300 עובדים מגוייסים במסגרת צווי 8.
"מרבית העובדים חזרו לעבודה היברידית וההנהלה כבר חזרה למשרדים", הוסיף שויד, "בינתיים כלכלת ההייטק ממשיכה לתפקד וטוב שכך, אבל אני לא יודע לצפות יותר מכך. אני לא רוצה להיות מעודד כי המצב כרגע הוא לא מזהיר, אבל בקורונה ראינו איך לפעמים דברים שנראים לא הגיוניים בהתחלה דווקא עובדים אחר כך.
מניית חברת הסייבר הישראלית הסתפקה בירידה של כ-4% בלבד מאז פרוץ המלחמה בישראל והיא נסחרת היום בשווי של 15 מיליארד דולר. בכך היא אינה חורגת מהתנהגות של מניות הטכנולוגיה האמריקאיות .
בכל הנוגע לביצועים, צ'ק פוינט מסיימת את הרבעון השלישי עם הכנסות של 596 מיליון דולר, סכום שמלמד על המשך הדריכה במקום. עם זאת, שורת הרווח ממשיכה להשתפר עם קפיצה של 19% ברווח הנקי ל-1.75 דולרים למניה. התוצאות תואמות את הטווח העליון של התחזיות שסיפקה החברה לפני שלושה חודשים.
בצד החדשות הטובות, אפשר לציין את העלייה של 15% בהכנסות ממנוי לתוכנה לרמה של 248 מיליון דולר. המשמעות היא שקרוב לחצי מההכנסות מגיעות מ-SAAS ולא מפורמט מיושן של מכירת רשיון לתוכנה.
הרווח התפעולי מהווה כ-40% מהכנסות צ'ק פוינט ויהיה מעניין לעקוב אחרי הנתון הספציפי הזה, לנוכח רכישה גדולה שעשתה החברה ברבעון השלישי - צ'ק פוינט הסכימה לשלם חצי מיליארד דולר עבור פרימטר 81 הישראלית שרחוקה מרווחיות.
בשבועות האחרונים השלימה צ'ק פוינט את רכישת פרימטר 81 ובמסגרת זו עובדי החברה הנרכשת עברו למשרדי צ'ק פוינט. ביוזמת צ'ק פוינט הוחלט לתרום את משרדי פרימטר 81 לטובת מטה החטופים שפעל עד כה ממשרד עורכי דין שממוקם במגדל המוזיאון בתל אביב.
באופן סמלי מדובר במה שהיה בעבר בית התנועה הקיבוצית – מבנה בן שש קומות ברחוב לאונרדו דה וינצ'י במרכז תל אביב שיש בו אודיטוריום גדול וגם מקלחות.