תוכנית התייעלות נוספת: סולאראדג' סוגרת את חטיבת אחסון האנרגיה
תוכנית התייעלות נוספת: סולאראדג' סוגרת את חטיבת אחסון האנרגיה
הסגירה תכלול פיטורי 500 עובדים בדרום קוריאה ומכירת המפעל שם; זהו גל הפיטורים השלישי בסולאראדג' השנה, והיא צופה חיסכון של 7.5 מיליון דולר; החברה נמצאת במשבר עם ירידה בביקוש למוצריה ועודף במלאים; שוויה נפל בשנתיים האחרונות מ-20 מיליארד דולר לפחות ממיליארד
השנה הקשה שעוברת על סולאראדג' מובילה את החברה להתמקד בפעילות המרכזית שלה בתחום הסולארי, והחברה סוגרת את חטיבת אחסון האנרגיה.
סגירת החטיבה כוללת גם פיטורים של 500 עובדים בדרום קוריאה ומכירת המפעל 'סלע 2' במדינה. בסולאראדג' שבניהול המנכ"ל הזמני רונן פייר צופים חיסכון של 7.5 מיליון דולר ברבעון מסגירת הפעילות החל מאמצע 2025.
חטיבת אחסון האנרגיה נשענת על חברת Kokam הדרום קוריאנית שנרכשה על ידי סולאראדג' ב-2018 בתמורה ל-110 מיליון דולר. עיקר המיקוד של החברה הוא בייצור תאים לסוללות אחסון אנרגיה גדולות שמטרתן להשתלב בנקודות ספציפיות ברשת החשמל ולעזור ליציבות הרשת.
מטרת מתקני האגירה מסוג זה נועדו להתמודד עם שינויים חדים בביקוש לחשמל באותו אזור. מדובר בשוק במוערך ב-2.5 מיליארד דולר ברחבי העולם.
תאי הסוללה שמייצרת Kokam לא היו בשימוש של סולאראדג' למתקני האגירה הביתיים הקטנים שהחברה מייצרת, כך שבסקטור הביתי לא צפויה שום השפעה על פעילות החברה.
תאי הסוללה למגזר הביתי שהוא המרכזי בפעילות של סולאראדג', פועלים בטכנולוגיה שונה מאלו שמייצרת Kokam ונרכשים מחברות אחרות. Kokam מייצרת סוללות NMC, שמתחרות מול סוללות LFP המיוצרות באופן משמעותי בסין ובתמיכה ממשלתית סינית.
כמעט כל ההכנסות של סולאראדג' ב-2023 מפעילות שאינה האנרגיה הסולארית, היא ממגזר אחסון האנרגיה. סך ההכנסות ב-2023 עמדו על 160 מיליון דולר, לעומת הכנסות של 2.8 מיליארד דולר במגזר הסולארי.
זהו גל הפיטורים השלישי של סולאראדג' מתחילת השנה. בינואר הודיעה החברה על פיטורים של כ-900 עובדים שהיו אז 16% מכוח האדם בחברה. ביולי הודיעו בחברה על גל פיטורים נוסף של כ-400 עובדים, מחציתם בישראל. לאחר שלושת גלי הפיטורים בסולאראדג' יש כ-3,700 עובדים.
בשנה וחצי האחרונות מתמודדת סולאראדג' עם משבר חמור עקב עודף המלאים של מוצרי החברה באירופה והירידה בביקוש למוצרים.
כמו כן, עליות הריבית בארה"ב הפכו הקמה של פרויקטים סולאריים ביתיים לפחות כדאיים ובכך פגעו בהכנסות של החברה גם בארה"ב. המניה בוול סטריט נפלה והחברה שבעבר נסחרה בשווי של כמעט 20 מיליארד דולר נסחרת כעת בשווי נמוך ממיליארד דולר.
במסגרת השינויים שהחברה מובילה חלו גם מספר שינויים בהנהלה. באוגוסט הודיע צבי לנדו, מנכ"ל החברה, על עזיבה. לנדו יישאר דירקטור בחברה ויועץ. רונן פייר, שכיהן כסמנכ"ל הכספים של החברה והודיע על עזיבת התפקיד עוד לפני כן, מונה למנכ"ל הזמני של החברה. גם יו"ר החברה נדב צפריר הודיע על עזיבת התפקיד, עקב מינויו למנכ"ל צ'ק פוינט. צפריר יישאר דירקטור בחברה גם כן.